240-256 GB SSD önerisi

PNY CS900 tavsiye ederim. Attığın modellerden WD, SSD Plus, A400 SSD'leri sakın alma. Patriot Burst, HP S700 bakılabilir alternatif.

PNY CS900 tavsiye ederim. Attığın modellerden WD, SSD Plus, A400 SSD'leri sakın alma. Patriot Burst, HP S700 bakılabilir alternatif.
Teşekkürler, bu pny ve diğerleri benim laptopa uyumlu mudur? Gigabyte a göre daha mı iyidir hepsi de sizce?yani zamanla hızı düşmesi ya da bozulması bakımından?

Teşekkürler, bu PNY ve diğerleri benim laptopa uyumlu mudur? Gigabyte'a göre daha mı iyidir hepsi de sizce? Yani zamanla hızı düşmesi ya da bozulması bakımından?

CD-ROM'a takmasını biliyor musunuz?

Evet uyumludur. Gigabyte modele göre daha iyidir. CD-ROM takılmasını size anlatırım ama oldukçada yapmış birisi olarak, ama anlatmaktansa YouTube ilgili videolar izlemeniz bence daha mantıklı.

CD-ROM'a takmasını biliyor musunuz?

Evet uyumludur. Gigabyte modele göre daha iyidir. CD-ROM takılmasını size anlatırım ama oldukçada yapmış birisi olarak, ama anlatmaktansa YouTube ilgili videolar izlemeniz bence daha mantıklı.
Ben bilmiyorum bilgisayarcı arkadaşım yapacak,ben alınca ona vereceğim. Teşekkürler.

Ben bilmiyorum bilgisayarcı arkadaşım yapacak, ben alınca ona vereceğim. Teşekkürler.

Rica ederim. 🙃

Bu arada CD-ROM yerine eski HDD içinden çıkarabilirsiniz. Eski HDD'lerde kalıcı OS donması oluyor. Çözümü resetten başka bir şey olmuyor. Tavsiyem bu yönde size hem CD-ROM gitmemiş olur.

Rica ederim. 🙃

Bu arada CD-ROM yerine eski HDD içinden çıkarabilirsiniz. Eski HDD'lerde kalıcı OS donması oluyor. Çözümü resetten başka bir şey olmuyor. Tavsiyem bu yönde size hem CD-ROM gitmemiş olur.
Kusura bakmayın anlayamadım hdd laptop un içinde bırakırsam bozulur mu, harici olarak mı kullanmam lazım?

Kusura bakmayın anlayamadım HDD laptop un içinde bırakırsam bozulur mu, harici olarak mı kullanmam lazım?

Evet, gitgide ömrü gereksiz kısalır eğer kullanmaycaksanız. Ayrıyeten kalıcı işletim sistemi donmasına yol açabilir eski 5400RPM disk olduğu için. Bu donmanın çözümü reset atmaktır her seferinde bunun ile mi uğraşacaksınız? :D

Tavsiyem HDD'yi çıkarıp SSD'yi yerine takmanızdır. Hem HDD ömrü bitmez onu da bir yere yedeklersiniz. Harici olarak kullanılabilen aparatlarda mevcut.

Evet, gitgide ömrü gereksiz kısalır eğer kullanmaycaksanız. Ayrıyeten kalıcı işletim sistemi donmasına yol açabilir eski 5400RPM disk olduğu için. Bu donmanın çözümü reset atmaktır her seferinde bunun ile mi uğraşacaksınız? :D

Tavsiyem HDD'yi çıkarıp SSD'yi yerine takmanızdır. Hem HDD ömrü bitmez onu da bir yere yedeklersiniz. Harici olarak kullanılabilen aparatlarda mevcut.
Bu benim planlarımı altüst eden bir bilgi oldu çünkü şuanda 1 tb hdd var ve yarısı dolu o zaman ben 1 tb sdd almam lazım o da imkansız , çok kötü oldu. Ama bu riske değer mi düşünmem lazım.
Yardımlarınız için teşekkürler.

Bu benim planlarımı altüst eden bir bilgi oldu çünkü şu anda 1 TB HDD var ve yarısı dolu o zaman ben 1 TB SSD almam lazım o da imkansız, çok kötü oldu. Ama bu riske değer mi düşünmem lazım.
Yardımlarınız için teşekkürler.

Olmayabilir de, ama yüksek ihtimal olacaktır. Rica ederim. Neden altüst etsin? 65TL'lik bir dönüştürücü ile hala HDD'yi USB bağlantısı ile kullanabilirsiniz. Yedeklemek şart değil, ama tavsiyemdir nedeni HDD'lerin ansızın bozulmasıdır. Kurtarma maliyetleride çok yüksektir, HDD fiyatının 2-3 katı kadar.

Olmayabilir de, ama yüksek ihtimal olacaktır. Rica ederim. Neden altüst etsin? 65TL'lik bir dönüştürücü ile hala HDD'yi USB bağlantısı ile kullanabilirsiniz. Yedeklemek şart değil, ama tavsiyemdir nedeni HDD'lerin ansızın bozulmasıdır. Kurtarma maliyetleride çok yüksektir, HDD fiyatının 2-3 katı kadar.

65 lira dediğiniz bu parçanın linkini paylaşır mısınız?
Bigboy SATA 3 USB 3.0 2,5 inch Disk Kutusu - BTC-25SATA30

Böyle bir şey önerdiler ama 220 lira.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı