240 Hz monitör önerisi

Kafam çok karıştı :D
Her şeyden önce şunu bilerek alın. Bu linklenen 240 Hz monitörler TN panel. Rekabetçi oyunlar için çok iyi fakat oyun dışında film, dizi izliyorsanız görüntü kalitesi sizi memnun etmeyecektir. IPS ile TN panel arasında dağlar kadar fark var görüntü kalitesi ve renk doğruluğu konularında, IPS çok daha iyi bu konularda fakat tazeleme konusunda TN daha iyi dolayısıyla rekabetçi oyunlarda tercih ediliyor. Görüntü kalitesi sizin için daha önemliyse IPS tercih etmelisiniz.

Linklenen Gigabyte gereksiz pahalı. Linkini attığım Alienware ve sizin linkediğiniz Asus daha uygun. Çok ufak farkları olan monitörler bunlar. Hepsi TN panel, 240 Hz. Gidip 3.800 TL sakın vermeyin. 0.5 Ms gibi söylemlere fazla takılmayın, çoğu marketing trick bunların.

Aşırı kararsız kaldığımı belirtmeliyim :D.
Peki rekabetçi maçtan kastınız sadece CS GO gibi mi mesela GTA 5'de görüntü güzel olmaz mı?

Kafam çok karıştı :D

Aşırı kararsız kaldığımı belirtmeliyim :D
peki rekabetçi maçtan kastınız sadece cs go gibi mi mesela gta5 de görüntü güzel olmaz mı
CS GO, Fortnite, OW, CoD, LOL gibi yüksek FPS'in avantaj sağladığı oyunlar. Tabii ki GTA'da yüksek FPS iyidir fakat single player story oyunlarında (GTA, Witcher gibi) daha fazla önemli olan görüntü kalitesi ve renk doygunluğudur ki bu da IPS monitörlerde açık ara daha iyi. IPS monitörün yanında TN panel bir monitör çamur gibi görüntü veriyor oyun dışında. Ha ama ben rekabetçi oyunlar oynuyorum hatta pro seviyede veya proya yakın seviyede ciddi oynuyorum derseniz o zaman TN. Normal bir oyuncunun TN panel alması için en ufak neden göremiyorum. Zira IPS monitörler çok gelişti ve TN panellere çok yakın tazeleme hızları sunabiliyorlar.

Kafam çok karıştı :D.
aşırı kararsız kaldığımı belirtmeliyim :D.
Peki rekabetçi maçtan kastınız sadece CS GO gibi mi mesela GTA 5'de görüntü güzel olmaz mı?

Sana önemli bir nokta daha söyleyeyim önceki mesajımda gönderdiğim ViewSonic IPS olması dolayısı ile göz sağlığın açısından da bence çok daha verimli olacaktır yıllardır IPS panelli monitörler kullandıktan sonra aldığım TN panel Acer monitör açıkçası gözlerimi bir miktar rahatsız etti bun noktada IPS'in göz için daha yararlı olduğu görüşündeyim bununla ilgili bir bilimsel makale okumuş ya da konferans dinlemiş, izlemiş değilim ama tecrübe ile konuşmam gerekirse yaşadıklarım bu şekilde.

Kardeşim sistemdeki en uzun ömürlü ekipman monitör olması gerekiyor. O yüzden kaliteli ve kafam ağrımasın diyorsan;
ASUS ROG Strix 24.5'' XG258Q 240Hz 1ms FHD AuraRGB Freesync/G-syn

Acer panelini kullanıyor, 75 Hz kullanıp da şu oyunlarda 240 FPS alamazsın boşunu yapma o akıcılığı bir yaşa yırtılmayı görürsün. Uzun süreli kullanım için daha kaliteli önerebilirim. ePttAVM - ASUS 23,8 XG248Q 1Ms 240Hz FullHD FreeSync ve G-Sync Gaming Monitör pahalı geldiyse bunu alın. ePttAVM - 24 ASUS PG248Q Gaming, LED, G-Sync 1920x1080 1ms, 180hz 3YIL DisplayPort, HDMI VESA, EyeCare, Yükseklik ayarlanabilir,Pivot (OUTLET)

Ayrıca G-Sync özelliği de var.

Öncelikle doğru konuşursanız adabınızı korursanız daha memnun olacağım. Rampage'nin hiçbir kulaklık mouse klavyesini şimdiye kadar önermedim. Önermeyeceğimde RTX 2060 Ryzen 5 2600 olan sistemde GTA 5'de 140 FPS civarı alırken FreeSync özelliği açık olduğundan hiçbir yırtılma görünmüyor. 144 Hz yeterli olabilir. Arkadaşın belirttiği sistemle çoğu oyunda 240 FPS alınamaz. Alınır dediğiniz oyunlar LOL, CS:GO, Minecraft olabilir ancak. Tekrardan söylüyorum. Doğru konuş!

Oynadığım oyunlar CS:GO-PUBG bunlarda bildiğiniz üzere FPS ve HZ önemli. Kasa için ayırdığım bütçe 8-9 bin TL arkadaşlar sağ olsun yardımcı oldu bu sistemi topladı. Çoğu oyunda iyi FPS alamayacağımı neden söylediniz anlamadım. Şu anki sistemim R5 1400 - GTX 1060 250 FPS alıyorum CS'de. En Ultra ayarlardan bahsediyorsunuz sanırım büyük oyunlardan. Ya da sistem mi yetersiz anlamadım doğrusu.

Dostum dediğim gibi kasaya 8-9 bin ayırdık 2 civarı da monitöre vereyim diyorum işte ama pişman olacağım monitör almaktansa 2, 5'da veririm yani anlatabildim mi ona göre varsa bir önerin atar mısın.

Hayır ben CS:GO'da düşük FPS alacağını söylemedim. Güncel oyunlarda 240FPS görmen mümkün değil. Arkadaşa da yazdım. CS:GO, LOL, Minecraft gibi oyunlarda yüksek FPS görülmesi zaten normaldir. Mesela Witcher'da o sistemle 200 üstüne hiçbir sahnede çıkılamaz.

Öncelikle doğru konuşursanız adabınızı korursanız daha memnun olacağım. Rampage'nin hiçbir kulaklık mouse klavyesini şimdiye kadar önermedim. Önermeyeceğimde RTX 2060 Ryzen 5 2600 olan sistemde GTA 5'de 140 FPS civarı alırken FreeSync özelliği açık olduğundan hiçbir yırtılma görünmüyor. 144 Hz yeterli olabilir. Arkadaşın belirttiği sistemle çoğu oyunda 240 FPS alınamaz. Alınır dediğiniz oyunlar LOL, CS:GO, Minecraft olabilir ancak. Tekrardan söylüyorum. Doğru konuş!

Hayır ben CS:GO'da düşük FPS alacağını söylemedim. Güncel oyunlarda 240FPS görmen mümkün değil. Arkadaşa da yazdım. CS:GO, LOL, Minecraft gibi oyunlarda yüksek FPS görülmesi zaten normaldir. Mesela Witcher'da o sistemle 200 üstüne hiçbir sahnede çıkılamaz.

Boş yapmaya devam et boş seni. RTX 2070S ile CS GO oynayacak hayli hayli alır.

240 Hz TN panel yerine 144 Hz IPS panel monitörlere yönelsen daha iyi olmaz mı? 144 Hz zaten son derece akıcı bir oyun deneyimi sunuyor, IPS panel ile daha güzel oyun/film deneyimin olur.
240 kesinlikle cok farkedilir bir hiz,144 ten gecince kesinlikle cok daha smooth bir akicilik soz konusu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı