2400 TL'ye oyun için bilgisayar

2500 TL'ye bir çok altarnatif sunabilirim Masa üstü bilgisayar için gayet güzel bir rakam fakat girmek istemiyorum. Ne alacağını biraz da kendin belirlemen daha sağlık lı olur. Örneğin ben AMD öneririm biri çıkar bence İntel al der, başkası başka bir şey söyler. Zaten sistem toplarken esas alacağın 3 parça vardır Anakart, Ekran kartı, İşlemci. Bunları sağlık lı belirledikten sonra gerisi çok ta önemli değil. Ben 1 Tb HDD öneririm ama sana 2 lazım dır. Ben bir kasa öneririm beğeniyorum dur ama sen beğenmez sin falan filan gibi. Fakat İntel işlemci + Amd ekran kartı derim ben o bütçe için gerisi sana kalmış en doğrusunu araştırarak kendin karar verebilirsin diyorum.

Sapphire R9 280X Toxic mi önerirsin msi R9 280X Gaming mi ? (sapphire ekran kartlarının fanlarında sorun çıkabiliyormus)

4-5 yıl sorunsuz kullanmak istiyorum. Çoğu kişi amd yi uzun süre için önermiyorlar.
+Daha çok intel'ciyim.
+hdd yerine ssd olacak (320gb hdd var.)

2500 TL'ye bir çok altarnatif sunabilirim Masa üstü bilgisayar için gayet güzel bir rakam fakat girmek istemiyorum. Ne alacağını biraz da kendin belirlemen daha sağlık lı olur. Örneğin ben AMD öneririm biri çıkar bence İntel al der, başkası başka bir şey söyler. Zaten sistem toplarken esas alacağın 3 parça vardır Anakart, Ekran kartı, İşlemci. Bunları sağlık lı belirledikten sonra gerisi çok ta önemli değil. Ben 1 Tb HDD öneririm ama sana 2 lazım dır. Ben bir kasa öneririm beğeniyorum dur ama sen beğenmez sin falan filan gibi. Fakat İntel işlemci + Amd ekran kartı derim ben o bütçe için gerisi sana kalmış en doğrusunu araştırarak kendin karar verebilirsin diyorum.

İntel Core i5 4440 Soket 1150 3.1Ghz 6Mb Cache 22Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar

Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar

Msi R9 280X Gaming 3G Gddr3 3Gb 384Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar //// Sapphire R9 280X Vapor-X Gddr5 3Gb 384Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Samsung 120Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 410Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar

Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx Ddr3 1600Mhz Cl9 1.5V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar

Thermaltake V3 600W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

Böyle düşündüm sence bu sistem 4-5 yıl götürür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sapphire 280x Vapor-X derim ben. Biraz daha arttırabilirim dersenizde r9 290 alın derim. Tabi arttırmadan aynı bütçeye yine R9 290'lı bir ekran kartı sığdırılabilir ama işlemciden çok kısmanız gerekir Fx6300 gibi bir kombine ile R9 290 sığdırılabilir.

Sapphire 280x Vapor-X derim ben. Biraz daha arttırabilirim dersenizde r9 290 alın derim. Tabi arttırmadan aynı bütçeye yine R9 290'lı bir ekran kartı sığdırılabilir ama işlemciden çok kısmanız gerekir Fx6300 gibi bir kombine ile R9 290 sığdırılabilir.

üst yorumda dediğim gibi bu sefer intel almak istiyorum.

Pardon şimdi farkettim. Sisteme HDD eklemediğinize göre HDD'niz var sanırım?. Bence SSD'yi çıkarın daha sonra alırsınız ve o parayı işlemciye yatırın 4440 yerine en az 4690 alın. Hatta SSD'nin parasını eklediğiniz zaman 4690k Alabilirsiniz. Anakartınız uygun ilerde Overlock yapmak isteyebilirsiniz.

Pardon şimdi farkettim. Sisteme HDD eklemediğinize göre HDD'niz var sanırım?. Bence SSD'yi çıkarın daha sonra alırsınız ve o parayı işlemciye yatırın 4440 yerine en az 4690 alın. Hatta SSD'nin parasını eklediğiniz zaman 4690k Alabilirsiniz. Anakartınız uygun ilerde Overlock yapmak isteyebilirsiniz.
HDD eski masaüstümden çıkan var onu kullanacağım 5400rpm yeni hdd almak istemiyorum. İleride overclock yapmayı pek düşünmüorum ama 2-3 yıl sonra gidip k li işlemci + daha iyi bir ekran kartı alabilirm diye pc mate yi seçtim

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı