24H2 güncellemesinden sonra performans düştü

Evet sisteminiz yetiyor. Sizin kararınız. Daha yüksek bir sistem kullansaydınız kesin geçin derdim çünkü yeni nesil sistemler windows 11'e göre optimize oluyor. İntel tarafında p ve e core muhabbeti ya da ddr5 falan.

Rezil bir sistem, güvenlik konusunda da bu kadar sık sorunlar yaşanması risk doğurur. Windows 10'a geçin, güvenlik güncellemelerini kurun ve Update bloklayın. Güncel veritabanına sahip aktif bir AV kullanın ve gerektiğinde güncellemeleri uygulayın. Windows 11 kullanıp makinenize işkence etmeyin.

Arkadaşlar 24H2 işlemciyi fazla kullanarak FPS artırıyor (23H2 sürümünde daha az kullanım oluyordu) yapılması gereken bir ton ayar var, eğer uğraşmam diyorsanız temiz kurulum ile Windows 10 kurmanızı tavsiye ederim eğer uğraşırım diyorsanız yapacak bir şey yok :) bunlar haricinde bütün Windows sürümleri donanımınızda ne kadar RAM varsa onun çeyreğini kullanır, misal 32 GB RAM'li bir sisteminiz varsa bunun ortalama 5 ile 8 GB'si Windows tarafından kullanılacaktır.

Arkadaşlar 24H2 işlemciyi fazla kullanarak FPS artırıyor (23H2 sürümünde daha az kullanım oluyordu) yapılması gereken bir ton ayar var, eğer uğraşmam diyorsanız temiz kurulum ile Windows 10 kurmanızı tavsiye ederim eğer uğraşırım diyorsanız yapacak bir şey yok :) bunlar haricinde bütün Windows sürümleri donanımınızda ne kadar RAM varsa onun çeyreğini kullanır, misal 32 GB RAM'li bir sisteminiz varsa bunun ortalama 5 ile 8 GB'si Windows tarafından kullanılacaktır.

Hocam ben normalde hep Windows 10 Home SL kullanıyordum. Çünkü herkes diyordu daha çok işlem var gereksiz şeyler var oyuncuysanız Home kullanın vesaire. Şu an Windows 10 Pro 22H2 kullanıyorum performans daha iyi drop yemiyorum gecikme daha az daha akıcı sebebi nedir?

Hocam ben normalde hep Windows 10 Home SL kullanıyordum. Çünkü herkes diyordu daha çok işlem var gereksiz şeyler var oyuncuysanız Home kullanın vesaire. Şu an Windows 10 Pro 22H2 kullanıyorum performans daha iyi drop yemiyorum gecikme daha az daha akıcı sebebi nedir?

Windows 10 çıktığı yıldan günümüze kadar ağırlıklı olarak performans ve güvenlik güncellemeleri aldı. Windows 11 ise daha çıkalı 2 3 yıl oldu yeni bir işletim sistemi olduğu için tamamen stabil hale gelmesi 4 5 yılı bulur, dünya da da en çok kullanılan işletim sisteminin Windows olması da en büyük dezavantaj :)

Ve Windows 10'un bütün sürümleri(Pro Home Home SL vb.) Windows 11'e göre daha oturaklı çalışıyor.

Windows 10 çıktığı yıldan günümüze kadar ağırlıklı olarak performans ve güvenlik güncellemeleri aldı. Windows 11 ise daha çıkalı 2 3 yıl oldu yeni bir işletim sistemi olduğu için tamamen stabil hale gelmesi 4 5 yılı bulur, dünya da da en çok kullanılan işletim sisteminin Windows olması da en büyük dezavantaj :)

Hocam Windows 11'in bayağı bir zamana ihtiyacı var o zaman 2025 de geçersek sıkıntı yaşamayız umarım

13. Nesin işlemci ve tabiri caizse hayvan gibi bir ekran kartınız olduğu için sorun yaşamıyor olabilir misiniz 😂
Aslında bu yüzden sistemi belirtme gereği duydum çünkü bir sonraki sorunuz sistemimle ilgili olacaktı 😂 Günümüz şartlarında 5-6 yıllık işlemci ve ekran kartları, 8-16 GB RAM ve 500 MB/s SSD okuma yazma hızlarıyla çok bir performans beklememek gerek diye düşünüyorum. Sonuçta işletim sistemleri bir süre sonra yeni donanımlara uyarlanıyor. Yani tüketiciye donanımı yenileme baskısı kuruluyor. Windows 10 güncelleme desteğinin kaldırılması vs. gibi konular da buna örnek olabilir. Doğru bir şey değil, onaylamıyorum ama durum böyle maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı