24H2 güncellemesinden sonra performans düştü

Hayır gerek yok sağolun BF5 gibi oyunlarda bile boşta ram miktarım 75-80gb civarı, render için bu kadar ram aldım sadece seneye de 160gb a çıkarmayı düşünüyorum
Maşallah hocam. Render olaylarını çok üst seviye yapmadığım için bir şey diyemem. Bir ara photoshop yapay zeka denemiştim onda bile 16gb ram'i doldurmuştu. Render'de falan daha fazla olur galiba :D

Ama dediğim gibi windows'un kullandığı ram'in pek bir önemi yok. Ram miktarı dolmaya başlayınca kendisi alan açıyor. Eğer m2 ssd falan varsa sanal bellek olarak 32gb verebilirsiniz. Bazı oyunlardaki sıkıntıları çözüyor. Rami fazla olan kişiler bile böyle yapınca çözüldüğünü söylüyor.

Maşallah hocam. Render olaylarını çok üst seviye yapmadığım için bir şey diyemem. Bir ara photoshop yapay zeka denemiştim onda bile 16gb ram'i doldurmuştu. Render'de falan daha fazla olur galiba :D

Ama dediğim gibi windows'un kullandığı ram'in pek bir önemi yok. Ram miktarı dolmaya başlayınca kendisi alan açıyor. Eğer m2 ssd falan varsa sanal bellek olarak 32gb verebilirsiniz. Bazı oyunlardaki sıkıntıları çözüyor. Rami fazla olan kişiler bile böyle yapınca çözüldüğünü söylüyor.
Şuan 3D animation render öğrencisiyim üst kalitede render almıyorum şimdilik işimi iyi yaptığımı gösterecek kadar kalitede render alsam yeterli oluyor ama yaza doğru özel şirketle ciddi işlere başlayacağım inş, windows ram sıkıştırıp alan açıyor onu biliyorum ama sanal ram hep kötü çalışır derlerdi iyi çalıştığını ilk defa duysam da diskimin ömrünü azaltmak istemiyorum zaten oyunlarda tatmin ediyor beni ram miktarım (ssd: 2tb msi m480 pro + 1tb kingston renegade) işe ciddi anlamda başladığımda yüksek kaliteli 10 saniyelik render bile 8-10gb tutabiliyor hatta daha fazla, bi msi m580 forzr 2tb daha eklerim olmazsa, cpu çok kullanıyor mevcut 7700x takılı, 9950x e geçeceğim ama anakartım Msi B650 carbon wifi kaldırır mı yoksa x870 e mi yükselteyim kararsız kaldım

Şu an Google a vb. giriyorum altyapı arızasından dolayı internet yok PC de anında giriyor belki internetimle de alakalıdır (100Mbps kullanıyorum), 24H2 son güncellemelerde bayağı bir sorun var diyorlar, zaten her zaman yeni gelen güncellemeyi hemen indirmem sistem stabilitesi bozulmasın diye, 24H2 7-8 GB falan kullanıyor sanırım bende 2-3 basit program açık o yüzden 10GB, IP 11'in kamerasından çektim o bile yüksek MB'dan dolayı kabul etmiyor ne saçma şey.

Hocam bayağı sorun var demek doğru olmaz bazı sistemlerde performans artışına neden olmuş ama bu da yukarıda dediğim gibi işlemciyi %10 daha fazla kullanarak. Ve attığınız ekran görüntüsünde görüyorum ki 95GB RAM'in 10GB'sini Windows kullanmış gibi gözüküyor :) benim kendi sistemimde Steam Spotify Chrome ve WhatsApp açınca anca 6.4 GB kullanım oluyor.

Hocam bayağı sorun var demek doğru olmaz bazı sistemlerde performans artışına neden olmuş ama bu da yukarıda dediğim gibi işlemciyi %10 daha fazla kullanarak. Ve attığınız ekran görüntüsünde görüyorum ki 95GB RAM'in 10GB'sini Windows kullanmış gibi gözüküyor :) ben bu orana kendi sistemimde Steam Spotify Chrome ve WhatsApp açınca ulaşıyorum :)
Cpu kullanımı artacaksa bi anlamı yok sanal ram in, oc atarım cpu ya yine performans arttırırım istediğim gibi zaten ve 10gb kullanıyor arkada ama apple music, l-connect, nzxt cam gibi programlar açıktı en başta belirtmiştim zaten, 96gb ama 95.1gb görüyor ssd lerde de olan birşey zaten bu 1tb ı 920gb felan görmesi gibi

Ama bence en ciddi sorun Windows 11 24H2'nin anakartın BIOS üzerinden belirlenen overclock değerini tanımaması. İşlemci BIOS da overclocklu ama gel gelelim 24H2 de 1.09GHz'lere düşüyor.

Ama bence en ciddi sorun Windows 11 24H2'nin anakartın BIOS üzerinden belirlenen overclock değerini tanımaması. İşlemci BIOS da overclocklu ama gel gelelim 24H2 de 1.09GHz'lere düşüyor.
Bende de otomatik turbo frekans açıyor, cpu güç kısmından %99 a düşürdüm cpu 4.35ghz lere düştü stock hâli 4.5ghz olması gerekiyor zaten onun yöntemini buldum hâllederimde, 2-3 ayda bi türk telekom dengesizleri düzenli olarak altyapı arızası tamiri yapıyor şehir merkezinin az dışında fiber destekleyen sitede yaşıyorum 8-10 gün internet kesiliyor aşırı sinir bozucu ama her gün de şehir içine işe geliyorum iş yerinde de TT var ama daha hiç altyapı sorunu görmedim 2.5 yıldır, turkcell e mi geçsem acaba düzelir mi bu sorunlar

Hocam bayağı sorun var demek doğru olmaz bazı sistemlerde performans artışına neden olmuş ama bu da yukarıda dediğim gibi işlemciyi %10 daha fazla kullanarak. Ve attığınız ekran görüntüsünde görüyorum ki 95GB RAM'in 10GB'sini Windows kullanmış gibi gözüküyor :) benim kendi sistemimde Steam Spotify Chrome ve WhatsApp açınca anca 6.4 GB kullanım oluyor.

Bende 24H2 kullanıyorum 32 GB RAM 5600 işlemci 6700 XT ekran kartı var boşta RAM kullanımı 4. 7 GB arası gidiyor Windows 10 göre artıları daha fazla yeni nesil sistemlerde Windows 11. 10 göre daha stabil.

Bendeki ESET Steam EA sabit açık Chrome açınça 6.GB geçiyor.

bu güncelleme sonrası 170 - 180 fps aldığım oyunlar şimdi 50 - 60 fps değerlerinde herşeyi tek, tek kontrol ettim acaba sorun cihaz da mı diye değil güncelleme geldi abi bir anda bu fps düşüşü yaşandı şimdi iki saat tekrar formatlamak istemiyorum cihazı ne yapabilirim

Bu güncelleme sonrası 170 - 180 FPS aldığım oyunlar şimdi 50 - 60 FPS değerlerinde her şeyi tek, tek kontrol ettim acaba sorun cihaz da mı diye değil güncelleme geldi abi bir anda bu FPS düşüşü yaşandı şimdi iki saat tekrar formatlamak istemiyorum cihazı ne yapabilirim?

Hocam ek bir depolamanız varsa o diske yedek alıp (format) Windows 10 kurun ya da W11 23H2 indirin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı