25.000TL klima önerisi

MMDogan

Megapat
Daha fazla  
İyi sosyaller hocalarım. 25 bin TL civarında klima almayı düşünüyorum. Hangi modeli tavsiye edersiniz?

Regal ve Beko'nun 15000 BTU klimaları var. Ancak klima sektöründen hiçbir şey bilmediğim için markaların bu cihazları ne derece iyidir bilemiyorum.
Regal Luna Inverter A++ 15000 BTU Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Beko 31525 S 14500 BTU Duvar Tipi Split Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bunlardan hariç 12000 BTU genelde klimalar. Kaira dtxr35e, Samsung AR35, Bosch climate 2000, Vestel flora, TCL Elite TAC-12CHSD/XA51I gibi birçok marka-model var. 15000'likler iyi değilse 12000'liklerden hangisini önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi sosyaller hocalarım. 25 bin TL civarında klima almayı düşünüyorum. Hangi modeli tavsiye edersiniz?

Regal ve Beko'nun 15000 BTU klimaları var. Ancak klima sektöründen hiçbir şey bilmediğim için markaların bu cihazları ne derece iyidir bilemiyorum.
Regal Luna Inverter A++ 15000 BTU Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Beko 31525 S 14500 BTU Duvar Tipi Split Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bunlardan hariç 12000 BTU genelde klimalar. Kaira dtxr35e, Samsung AR35, Bosch climate 2000, Vestel flora, TCL Elite TAC-12CHSD/XA51I gibi birçok marka-model var. 15000'likler iyi değilse 12000'liklerden hangisini önerirsiniz?

https://www.hepsiburada.com/samsung-ar12txhqbwk-sk-12000-btu-duvar-tipi-klima-p-HBV00000U3AAI çok mu aşar bütçenizi?

Attığınız Beko'da gayet güzelmiş bu arada.

Samsung'un AR35 modeli bu. Bütçemize sınırdan uyuyor gibi başka sitelerden fiyatlara bakınca. Beko'ya göre bu daha mı iyi hocam? Birçok arkadaş Kiara'yı da çok önermiş.

O marka hocam Daikin'nin aslında bu marka ile yurt dışına satış yapıyorlar. Benim tercihim Beko olurdu hocam.

O marka hocam Daikin'nin aslında bu marka ile yurt dışına satış yapıyorlar. Benim tercihim Beko olurdu hocam.

Yorumlara bakayım dedim Beko için ancak gördüğüm kadarıyla sadece soğutma yapıyormuş. O kadar para verip kışın gerek olmayacaksa bilemedim. :)

Samsung'u inceleyeceğim, öneri için teşekkürler hocam. :)

Merhabalar, öncelikle koşullarınızı detaylı olarak yazabilir misiniz? İl bilgisi, oda metrekaresi, pencere ölçüleri ve tek - çift cam durumu, tavan yüksekliği, cepheler, duvarların yalıtım durumu, kat bilgisi (zemin - ara - çatı) gibi detaylar. Koşullarınızı belirttikten sonra bütçeniz dahilinde ve uygun BTU değerinde cihazlar önerebilirim.

Merhabalar, öncelikle koşullarınızı detaylı olarak yazabilir misiniz? İl bilgisi, oda metrekaresi, pencere ölçüleri ve tek - çift cam durumu, tavan yüksekliği, cepheler, duvarların yalıtım durumu, kat bilgisi (zemin - ara - çatı) gibi detaylar. Koşullarınızı belirttikten sonra bütçeniz dahilinde ve uygun BTU değerinde cihazlar önerebilirim.
Hocam, benim için en önemli etken bütçe maalesef. 25000₺ civarından fazla yukarı çıkamayacağım.

Gaziantep'te ikâmet ediyorum, 25 mt² odaya kuracağım, tavan yüksekliği standart (2.5-3 mt arası), pencereler tek cam ancak perde ile kapatıyoruz sürekli en azından, en üst kattayım ama ytong ve yalıtım var yanlarda ve tavanda.

Midea Xtreme Save'i düşünüyordum ancak montaj hariç satış fiyatı 30000₺ şu an. Bunun montaj fiyatı da zaten 6-7 bin ₺ oluyor. O yüzden vazgeçtim bu modelden.

Hocam, benim için en önemli etken bütçe maalesef. 25000₺ civarından fazla yukarı çıkamayacağım.

Gaziantep'te ikâmet ediyorum, 25 mt² odaya kuracağım, tavan yüksekliği standart (2.5-3 mt arası), pencereler tek cam ancak perde ile kapatıyoruz sürekli en azından, en üst kattayım ama ytong ve yalıtım var yanlarda ve tavanda.

Midea Xtreme Save'i düşünüyordum ancak montaj hariç satış fiyatı 30000₺ şu an. Bunun montaj fiyatı da zaten 6-7 bin ₺ oluyor. O yüzden vazgeçtim bu modelden.
Midea iyi bir seçenek olurdu ama hem bütçe hem de bulunduğunuz ildeki bayi kısıtlılığı nedeniyle iptal ediyoruz öyleyse. Nizip dışındaki bayiden öneremiyoruz çünkü. Şehitkamil'deki bayi ile ilgili bazı sıkıntılar mevcut. Ne olduğunu ben söylemeyeyim ama kısa bir araştırma ile görebilirsiniz. Adem Helvacı Bey'in de konu ile ilgili hem videosu hem forum yazısı var.

Bütçeniz dahilinde Kaira, Rota Seal, Bosch CL2000U ve Airfel modellerine bakmanızı tavsiye ederim. Bu modellerin tamamı Midea üretimdir.

Yine bütçenizin biraz üzerine Bosch 3000i modelini önerebilirim. Bu model de Midea üretimdir ve Xtreme Save modelinin altyapısına sahiptir.

Samsung'u aldım hocalarım. AR35 modelini. Kargo geç geldi, teknik ekip yoğunluktan geç geldi, anca bugün kuruldu. Beğendim şahsen performansını. Oda soğuyunca yüzünüze vs. vurmuyor hiç (wind free özelliği). İllaki özellik açısından daha zengin cihazlar vardır da 25K'da montaj dahil bir bu model aklıma yattı.

Servis vakumlamayı güzel yaptı. Birkaç gün önce kayınbabamlara Altus klima takıldı, servis vakumlama yapmamış. Bahanelerine göre artık fabrikada yapılıyormuş, montajda gerekmiyormuş falan filan. Herhalde fabrikada bakır borular, vs. önceden ayarlanıyor ya gidecek eve. Yalan tabi. Servise kayıt açtık, 2 gün sonra gelip vakumlama yaptılar. Cidden bunu ilk başta yapan firmalar her türlü daha çok tercih edilmeli.

12000 BTU fena değil ama imkân dahilinde olsaydı 15000 veya 18000'lik almak daha iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı