25.06.2019 Çaya %15, Şekere %16 Zam

Fener Fanatics

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ecz.Teknikeri
Bugün, yaklaşık 1 saat kadar önce; çaya %15, şekere %16 zam geldi. Ekonomik açıdan kötü olan ülkemiz, S-400 meselesi ile ABD'nin yaptırım yapmasıyla, döviz açısından daha da kötü hale gelecek gibi. Düşünceleriniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çay ve şeker kullanmadığım için beni de etkilemiyor. Mümkünse 100 lira yapsınlar, kimse kullanmasın. Şeker gibi zararlı bir şey lüks sayılır.

Ülkemizin zamlara bakış açısı bu. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın durumu var. Sigaraya, alkole veya başka bir ürüne zam geldiğinde; kendine dokunmayan, sözde özgürlükçü takılanlar bu şekilde cevap veriyordu. Yapsınlar zammı, temel şeylere gelsin de iyice anlaşılsın durumumuz. Makarna ve ekmekten de sağlam bir "Aduket" bekliyorum.

Çay ve şeker kullanmadığım için beni de etkilemiyor. Mümkünse 100 lira yapsınlar, kimse kullanmasın. Şeker gibi zararlı bir şey lüks sayılır.

Ülkemizin zamlara bakış açısı bu. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın durumu var. Sigaraya, alkole veya başka bir ürüne zam geldiğinde; kendine dokunmayan, sözde özgürlükçü takılanlar bu şekilde cevap veriyordu. Yapsınlar zammı, temel şeylere gelsin de iyice anlaşılsın durumumuz. Makarna ve ekmekten de sağlam bir "Aduket" bekliyorum.

Sadece şekere gelmeyecek ki marketteki hemen hemen her gıda şeker içerdiği için onlar da zam yiyecek yine görürüm onların oh olsun diyişlerini.

@FalconPolat Benim için şeker veya çay zammı değildi mesele. Belirli ürünlere zam geldiğinde; "Daha çok zam gelsin, içmesinler, yemesinler..." şeklinde konuşanlar oluyordu önceden. Alkol ve sigara örneğini de verdim, en belirgini o oluyor çünkü. Bu sefer ben de onlar gibi cevap vermek istedim. Hissetmeyen kalmaz bu zamları. :)

Yüksek doların ve enflasyonun etkisi tüm ürünlerde fiyat artışına götürüyor. S-400 konusuna gelirsek almamız gerekiyordu. Akdeniz ve Ortadoğu'da ciddi gerilim var bir savaş tehlikesi var. Bana göre Amerikanın mantığı çok belli askeri olarak gelişmemizi istemiyorlar. Bölgenin en güçlü ülkelerinden biriyiz. Amerika İsrail ile birlikte Suriye, Irak, İran gibi ülkelerin yerine konmak istiyor.

Ikisi de ilgi alanım değil benim de ama bir noktayı kaçırıyorsunuz.

Sekeri pahalıya alan ışletmeci, bunun zararını çıkarmak için sattığı ürünlerde genel fiyat artışına gidecektir. Böyle temel maddeler aşamalı şekilde çok şeyi etkiliyor.

Sigara vs.'ye daha çok zam gelmesi dileğiyle.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı