25 bin TL SLA-FDM 3D yazıcı önerisi

Mranderson14

Hectopat
Arkadaşlar 3D yazıcı almak istiyorum. Hem hobi olarak hem de detaylı figür basıp sergilemek istiyorum. Biraz araştırdım figürlerin ayrıntılı kısımlarını sla ile diğer ayrıntı gerektirmeyen kısımlarını FDM ile basma fikri aklıma yattı. Bütçem 25.000 TL iki yazıcı için.
Boyama, zımparalama, tahta macun konusunda tecrübem ve azıcık yeteneğim var diyelim.
Şu ikisini düşünüyorum sizin önerilerinizi bekliyorum.

Bu arada yapmak istediğim iş için hangi reçine ya da filament almalıyım? Bu konuda da önerilerinizi bekliyorum.

Yaklaşımın mantıklı ama her model parça parça olmadığı için senin de parçalara ayırman gereken durumlar olacaktır.

Neptune 4'ü ben geçen yaz almıştım, biraz uğraştırıcı yanları olsa da memnunum, eski konulara bakabilirsin.

SLA makine kullanmadım ama Elegoo SLAları F/P olarak genelde beğenilir.

Yaz ortası genelde yeni modeller duyurulabiliyor, belki beklersen yeni bir FDM model çıkarırlar ama garantisi yok tabii.

Görsel parçalar için PLA filament kullanabilirsin.

Yaklaşımın mantıklı ama her model parça parça olmadığı için senin de parçalara ayırman gereken durumlar olacaktır.

Neptune 4'ü ben geçen yaz almıştım, biraz uğraştırıcı yanları olsa da memnunum, eski konulara bakabilirsin.

Sla makine kullanmadım ama ELEGOO slaları F/P olarak genelde beğenilir.

Yaz ortası genelde yeni modeller duyurulabiliyor, belki beklersen yeni bir FDM model çıkarırlar ama garantisi yok tabii.

Görsel parçalar için pla filament kullanabilirsin.

Bir yazınızda ELEGOO'nun bir modelini beklediğinizi söylemiştiniz dikdörtgen büyük bir modeldi hatırlamaya çalışıyorum ama hatırlayamıyorum acaba bahsetme şansınız var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı