%25 yağ oranında cheat meal yapılır mı?

• Konuyu başlatan Say Bi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.312

Say Bi

Hectopat
Arkadaşlar yaklaşık %25 yağ oranlarındayım ayda 1 kere cheat meal yapabilir miyim ve bu yaptığım cheat meal 4-5 bin kalori olabilir mi? Yani kısacası bir sakıncası olur mu?

cheat meal 4-5 bin kalori olabilir mi

Meal tek bi öğün biliyorsun de mi? Tek öğünde 4000 kalori almak mantıklı bi şey değil bi daha uzun süre yiyemem diye ne bulsan yemeyi düşünüyon herhalde, büyük ihtimalle kusarsın. Ve ayda kaç kalori yağ yaktığını biliyor muyuz 5000 kalori depolamak demek yaklaşık 600 gram yağ almak demek böyle aşırı bi "hile" yapmak ayda vereceğin o %1 yağ oranını vermeni tamamen engelleyebilir. Pizza yersin diyelim 850 kalori alırsıno günkü sıradaki öğünlerinde de karbonhidratı almazsın pizzadan zaten aldığın için ve fena olmayan bi cheat meal olur. Burger yiyebilirsin kızarmış tavuk yiyebilirsin protein de alırsın yani 1 tepsi baklavayla cheat meal yapmak emeklerini boşa çıkarabilir önermiyorum.

Meal tek bir öğün biliyorsun de mi? Tek öğünde 4000 kalori almak mantıklı bir şey değil bir daha uzun süre yiyemem diye ne bulsan yemeyi düşünüyon herhalde, büyük ihtimalle kusarsın. Ve ayda kaç kalori yağ yaktığını biliyor muyuz 5000 kalori depolamak demek yaklaşık 600 gram yağ almak demek böyle aşırı bir "hile" yapmak ayda vereceğin o %1 yağ oranını vermeni tamamen engelleyebilir. Pizza yersin diyelim 850 kalori alırsıno günkü sıradaki öğünlerinde de karbonhidratı almazsın pizzadan zaten aldığın için ve fena olmayan bir cheat meal olur. Burger yiyebilirsin kızarmış tavuk yiyebilirsin protein de alırsın yani 1 tepsi baklavayla cheat meal yapmak emeklerini boşa çıkarabilir önermiyorum.

Hımm bundan önce dediğim şekilde yapıyordum ve kilo verebiliyordum fakat sizin dediğiniz daha mantıklı gibi ara ara bir öğün tek bir sağlıksız şey yemek gibi peki bunu kaç günde bir yapmalıyım o konu hakkında da bir yardımcı olur musunuz?

Hımm bundan önce dediğim şekilde yapıyordum ve kilo verebiliyordum fakat sizin dediğiniz daha mantıklı gibi ara ara bir öğün tek bir sağlıksız şey yemek gibi, peki bunu kaç günde bir yapmalıyım o konu hakkında da bir yardımcı olur musunuz?

O ara ara bir öğün sağlıksız şey yemek zaten cheat meal oluyor. Tüm gün cheat normalde yok onu bazı Instagram kızları çıkarttı "bugün serbest günüm 3500 kalori alıyorum heheh" diye. Çok yanlış bir yöntemdir normalde ayda 600 gram daha yağ verebilecekken yani 2 kilo verecekken mesela 1,4 verirsin.

Haftada 1 bile cheat meal yapabilirsin ama %100 hamur ve yağ yememeye çalış yani proteini yine al o öğünden. Kızarmış tavuktur burgerdir sucuktur böyle şeyler yersen daha verimli olur baklava, çikolata vb. yerine. Dayanamayan şekere çok düşkün biriysen de miktarı az olmak şartıyla her gün çikolata ve/veya jelibon yiyebilirsin yarım paket Milka yesen bile 300 - 400 kalori oluyor diğer öğünlerde karbonhidrattan kısarsın.

bundan önce dediğim şekilde yapıyordum ve kilo verebiliyordum

Şu anki gibi yüksek yağ oranında işe yarar, sadece vereceğin yağ biraz düşer ama daha düşük oranlarda - %14 gibi - bu teknikle verim alamazsın.

O ara ara bir öğün sağlıksız şey yemek zaten cheat meal oluyor. Tüm gün cheat normalde yok onu bazı Instagram kızları çıkarttı "bugün serbest günüm 3500 kalori alıyorum heheh" diye. Çok yanlış bir yöntemdir normalde ayda 600 gram daha yağ verebilecekken yani 2 kilo verecekken mesela 1,4 verirsin.

Haftada 1 bile cheat meal yapabilirsin ama %100 hamur ve yağ yememeye çalış yani proteini yine al o öğünden. Kızarmış tavuktur burgerdir sucuktur böyle şeyler yersen daha verimli olur baklava, çikolata vb. yerine. Dayanamayan şekere çok düşkün biriysen de miktarı az olmak şartıyla her gün çikolata ve/veya jelibon yiyebilirsin yarım paket milka yesen bile 300 - 400 kalori oluyor diğer öğünlerde karbonhidrattan kısarsın.

Şu anki gibi yüksek yağ oranında işe yarar, sadece vereceğin yağ biraz düşer ama daha düşük oranlarda - %14 gibi - bu teknikle verim alamazsın.

Anladım hocam sağ olun öyle çikolata düşkünlüğüm pek yok maksimum 2-3 haftada bir yerim dediğiniz gibide 1-2 haftada bir bir öğünümün yerine protein karbonhidrat açısından iyi bir yemek koyacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı