250.000 TL araba önerisi

Maksimum 2 ay içinde arabaya sövmeye başlanır sonra satılmaya kalkar. Benzinli Egea'dan uzak durmak en iyisi. Özellikle 1.4 Fire motorlusundan.
Araştırıyorum ama kararsız kaldım. 200-250 bin arası ne önerirsiniz?
Chevrolet Cruze, Toyota Corolla, Fiat Egea Urban bunlara bakıyorum ama araç piyasasına hakim değilim.
 
Araştırıyorum ama kararsız kaldım. 200-250 bin arası ne önerirsiniz?
Chevrolet cruze, Toyota Corolla, Fiat egea urban bunlara bakıyorum ama araç piyasasına hakim değilim.

Chevrolet'i bilmem ama çok uzun süre Toyota Corolla kullandık bir kere bizi yolda bırakmadı. Fiat tavsiye etmem kaliteli markalar değil bana göre.
 
Araştırıyorum ama kararsız kaldım. 200-250 bin arası ne önerirsiniz?
Chevrolet Cruze, Toyota Corolla, Fiat Egea Urban bunlara bakıyorum ama araç piyasasına hakim değilim.
Yeni konu açıp etiketlerseniz daha iyi yardımcı olurum. Tam olarak ne beklediğiniz önemli. Mesela tık demesin gitsin ailecek kullanalım dersen Corolla derim.

Cruze'ye gelecek olursak ben o arabanın 1.6 benzinlisini beğenmiyorum. 1.4 modeli veya 2.0 dizeli olursa öneririm. 1.6 olan motorun performansını beğenmeyen çok kişi var. Bazıları 124 HP'lik modelin fena olmadığını söylüyor. Bazıları ise yokuşta bile çekmediğini söylüyor.

Egea'nın dizellerini hep beğenmişimdir Türkiye için biçilmiş kaftan arabalar ama benzinlisini beğenmiyorum. 1.4 T-Jet motoru hariç.
 
Benzinlisi yakar. 2.0 dizelleri de çok yakar ama 1.6 dizelleri o kadar yakmaz. Zaten 2011 atmosferik Civic en az 11-12 litre yakar. LPG taktırsanız 13-14 litre görür diye düşünüyorum.
2011 Civic 1.6i VTEC Otomatik şehir içi 8-9 LT arası uzun yolda 5-6 LT arası benzin yakıyor. Bizzat kendim test ettim. Bu normal kullanım için geçerli, kullanıma göre azalıp artabilir.

Otomatikleri CVT olmadığı için seri de sayılır.
 
Son düzenleme:
2011 civic 1.6i vtec otomatik şehir içi 8-9 lt arası uzun yolda 5-6 lt arası benzin yakıyor. Bizzat kendim test ettim. Bu normal kullanım için geçerli, kullanıma göre azalıp artabilir.

Otomatikleri cvt olmadığı için seri de sayılır.

Hocam 2012 model civic aldık LPG takılı memnunuz.
 
2014 üzeri düşük KM, çok donanım isteniyorsa, hız ile pek işiniz yoksa Mitsubishi Attrage alınabilir. Tam bir F/P aracı şuan. Otomatik isterseniz 250'yi biraz daha geçmeniz lazım.

Hocam bu kasaya bu motor yeterli gelir mi ki?
 
Hocam bu kasaya bu motor yeterli gelir mi ki?
Kasa hafif hocam 980kg yetiyor, özellikle şehir içi problem yok ama uzun yol ve araç yüklü ise tabiki biraz daha hantal kalıyor. Bu araç ailede tek araba varsa, maddi durum iyi değilse alınabilecek F/P aracı olarak öne çıkıyor. Çünkü tek araç olarak hem bayanlar hem erkekler için kullanımı kolay, parkı kolay, yokuş kalkış desteği var, CVT şanzıman güzel çalışıyor. Bagaj istersen 450lt bagaj var. Bakımları ucuz (3 silindir) 3 buji değişiyor iridyum ve 80 binde bir değişiyor. Yağ 3lt alıyor, triger zincirli değişim gerekmiyor, CVT olduğu için baskı balata vs değişimi yok sadece 80binde bir CVT yağı değişiyor vs gibi..
 

Geri
Yukarı