250.000'de üniversite okunur mu?

kaanator26

Decapat
Katılım
29 Kasım 2021
Mesajlar
543
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Üniversite sınavından 250 bine girdiğimi varsayıyorum. Ben yazılım mühendisliği okumak istiyorum, bu sıralamada var mı onu bile bilmiyorum ama bu sıralamalarda okunur mu? Çünkü 50k falan yapabilecek birisi değilim. Sayısalcıyım bu arada bölüm önerilerinizi beklerim.
 
250 binde, hele bu dönemde, üniversite okuyacağınıza bir alanda kendinizi geliştirin. 4 yıl bir alanda ustalaşmak için gayet yeterli bir süre (Sizin durumunuzda bu yazılım alanı oluyor ki yazılım alanının yükü de yakın bir gelecekte yapay zekaya devredilmek üzere büyük oranda insanlığın üzerinden kalkacak). Ha derseniz ki ben illaki üniversite okuyacağım, yapabileceğinizi düşünüyorsanız 1 sene daha mezuna kalın.
 
250 binde, hele bu dönemde, üniversite okuyacağınıza bir alanda kendinizi geliştirin. 4 yıl bir alanda ustalaşmak için gayet yeterli bir süre (Sizin durumunuzda bu yazılım alanı oluyor ki yazılım alanının yükü de yakın bir gelecekte yapay zekaya devredilmek üzere büyük oranda insanlığın üzerinden kalkacak). Ha derseniz ki ben illaki üniversite okuyacağım, yapabileceğinizi düşünüyorsanız 1 sene daha mezuna kalın.
Zion yok edilip matrix de yeniden yaratilacak mi ? :)

Yapay zeka mevzusu tamamen bir arac. Yapay zekanin gunumuzdeki araclarin yerini almasi kacinilmaz fakat insanin yerini almasi mumkun degil. Finans domaininden yola cikalim. Bundan 60 yil once bankada COBOL ile calisan gelistiricilere "bak ben gelecekten geliyorum, burda Java diye bir sey kullaniyoruz, COBOL yok olacak." deseydin muhtemelen onlar da ayni paranoyayi yasarlardi. Ama gunun sonunda sadece COBOL developerlarin sayisi azalip, Java developerlarin sayisi artacakti. Ustelik insan populasyonuna gore oran olarak daha da fazla bir sekilde. Bu tamamen evrimin bir sonucu. Yapay zeka hayatimiza daha cok entegre olmaya baslayinca da yapay zekayi orchestrate edecek insanlara ihtiyac duyulacak. Bu kadar basit.

Buyuk bir yazilim organizasyonunda calismadiginiz cok belli. Dijital bir urunun gelistirilmesi sadece kod uretmekten ibaret degildir. Hatta kod yazmak o pastanin en minimal dilimlerinden birisi.

Insanlara bazen artik teknolojik gelismelerde insan tasarimlarinin bir doyuma ulastigi fikri normal geliyor olabilir. Bunun tek sebebi, bilgiye erisme hizinin eskiye oranla cok daha fazla artmasindan baska bir sey degil. Yapay zekanin etkileyici oldugunu ben de kabul ediyorum fakat bir fikrin urune donusme surecinde insanlarin kreativitesine yaklasabilecegini dusunmuyorum.

Ayrica bazi alanlarda yapay zeka evet kullanilsa bir cok seyi cok kolaylastiracak olsa da kullanilmasi istenmiyor. Ozellikle RAG teknigini kullanan modeller, bazi regulasyonlardan dolayi kullanilamiyor. En basit ornegi PHI/PII verilerin veya proprietary veya confidential bazi verilerin compromise olmasi riskinden dolayi.

Makro olcekten bakarsak, devletlerin crpyto coinleri bir para birimi olarak kabul etmek istememesiyle tamamen ayni endiseden dogmus bir sakinma: Insan kontrol edemeyecegini dusundugu seyleri, kontrol edebildigini bildiklerinden sakinma icgudusune sahiptir.

Konuya donup, daha reel bir cevap vermek gerekirse, ben olsam matematik, istatistik gibi gorece dusuk puanli bir bolum okurdum. Cunku lisans'tan sonra yazilim sektorunde calismak daha kolay bu tarz bolumlerden mezun olunca. Ayrica bilgisayar bilimleriyle alakali dallarda yuksek lisans yapma imkanin da mevcut oluyor boylece.
 
Merhaba @kaanator26. Sayısal 250.000 sıralamaya Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği ile Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünü kazanma ihtimaliniz var. Bu 3 bölümün mezunları da Pedagojik Formasyon aldıkları takdirde KPSS ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri dahil olmak üzere tüm Lise ve Ortaokullara atanma hakkına sahiptir.
 
250 binde, hele bu dönemde, üniversite okuyacağınıza bir alanda kendinizi geliştirin. 4 yıl bir alanda ustalaşmak için gayet yeterli bir süre (sizin durumunuzda bu yazılım alanı oluyor ki yazılım alanının yükü de yakın bir gelecekte yapay zekaya devredilmek üzere büyük oranda insanlığın üzerinden kalkacak). Ha derseniz ki ben illaki üniversite okuyacağım, yapabileceğinizi düşünüyorsanız 1 sene daha mezuna kalın.

Hocam ben 2 3 senedir pvc cam balkon yapıyorum zaten ama ailem bir üniversite oku diyor o yüzden.
 
Hocam ben 2 3 senedir pvc cam balkon yapıyorum zaten ama ailem bir üniversite oku diyor o yüzden.
Hocam o zaman 2 yıllık bir üniversite okuyun diploma alın kalsın elinizde. Yada paranız bolsa Kıbrıs'ta falan okuyabilirsiniz belki orada PVC cam balkon işini genişletirsiniz.
 
Konuya donup, daha reel bir cevap vermek gerekirse, ben olsam matematik, istatistik gibi gorece dusuk puanli bir bolum okurdum. Cunku Lisans'tan sonra yazilim sektorunde calismak daha kolay bu tarz bolumlerden mezun olunca. Ayrica bilgisayar bilimleriyle alakali dallarda yuksek lisans yapma imkanin da mevcut oluyor boylece.

Yani okursam asgari ücret üstünde para kazanırım değil mi ömrümden 4-6 sene boşa gitmez.

Hocam o zaman 2 yıllık bir üniversite okuyun diploma alın kalsın elinizde. Ya da paranız bolsa Kıbrıs'ta falan okuyabilirsiniz belki orada pvc cam balkon işini genişletirsiniz.

Vallahi bol param yok burada amcamın dükkanı var orada öğrendim ailemin 2 yıllık kabul edeceğini pek sanmıyorum keşke kendi istediğimi yapabilsem ben sayısalı bile zorla seçtim sayısalı bırak okulu bile eml istiyordum ama Anadolu lisesi oldu yapacak bir şey yok.
 

Geri
Yukarı