250 TL'ye ADSL modem tavsiyesi

Makaleler
5
Yer
Kocaeli
Merhabalar, modemin problem çıkarması sebebiyle (buradaki konuda belirtim: Modeme Reset Atmadan İnternet Gelmiyor - Technopat Sosyal) şu an modem bakıyorum, tam alacakken vazgeçtim ve size sormak istedim.

Asus DSL N16P birinci sorum bu modemin ASUS DSL N16'dan ne farkı var? Sonunda yer alan P ibaresinden sonra duraksadım ve size sormak istedim, şu an almak istedim. Modem bütçem 250 TL civarı. İlk fark ettiğim şeyler:
  • N16: USB yok, port sayısı daha fazla
  • N16P: USB var, port sayısı 2

Merak ettiğim hangisinin daha iyi olduğu hız olarak ve hangi modem daha güncel? En önemlisi de bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
P modeline baktığım zaman düz modele kıyasla RJ45 portlarının hızı aynı. İki modelde de 100 Mbps. Bilgisayar ile bu hızda iletişim kuruyor.

Donanımsal olarak fark var mı bilmiyorum fakat site üzerinden incelediğim 2 port eksilmiş, onun yerine USB gelmiş.

Şahsen AC-51'de olmayan USB porta ara ara ihtiyac duyuyorum. Sizinde böyle bir ihtiyacınız varsa P modelini almanızı öneririm. Yok ise 4 port göz çıkarmaz.

Açıkçası 2 tane yeterli olacaktır, birini akıllı TV için diğerini PC için kullansam yeterli olacaktır. USB sadece torrent vs gibi seçenekler için var sanırım? Fakat kullanmayacağım. Hali hazırda ADSL aboneliğim var VADSL geçersem diye alacağım. Peki fiber destekliyor mu bazılarında evet bazılarında hayır yazıyor.

Teşekkür ederim büyük ihtimal sipariş geçeceğim, 10TL kargo ücreti verip yarın teslim edilsin diyecektim ki saat ilerleyince veremedim :)
Güncelleme 04.11.2019'da Asus DSL N16P siparişini HB'den verdim bugün 05.11.2019 sabah saatlerinde elime ulaştı. Kurulumu oldukça basitti. Başka ayar yapmam gerekiyor mu şu anlık bilmiyorum.
Steam indirmesi epey güzel oldu normalde 1.6 MB görmezken şu an 1.8 MB seviyesinde indirme yapıyor. ADSL 16 MBPS paketi kullanıyorum. Önceki indirmeler hep 1.2 civarıydı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı