2500 TL 750Ti - i5 4460 Sistem Toplama

Thothable

Kilopat
Daha fazla  
Sistem oyun oynamak için biraz saçma biliyorum :)
Fakat benim düşüncem, bütçem şuan bu fiyata müsade ediyor. Ve iyi bir sistem elde etmek istiyorum.
Şimdilik 750Ti koyup, 6 ay 1 sene sonra gidip yerine GTX 970 - GTX 980 Takıp başka upgrade yapmadan devam etmek istiyorum.

Bu fikrime göre bu sistem sizce nasıldır ?
Öneriniz var mıdır ?

Not : İşlemci intel, ekran kartı AMD'den başka marka kullanmam, takıntılıyım. Önerilerinizi buna göre yaparsanız sevinirim.

Soru 2 : Ramler arasında 1600Mhz ile 2400Mhz arasında büyük farklar var mıdır ?
Soru 3 : Anakartı gereksiz fazla iyi mi almışım ? Yoksa iyi mi etmişim, gelecekte rahat etmem açısından.

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Daha önce GTX960 sistem toplamıştım bir arkadaşıma, şimdi kendime alıyorum :) Aynı yardımlarınızı bekliyorum.

750Ti.jpg

Anakart bu sisteme aşırı iyi. 4460 zaten overclock yapılmıyor Z serisi anakart alman mantıksız. Ekran kartını yükselticem demişsin o yüzden güç kaynağına bişey demiyorum. Ramler oyun performansını çok fazla etkilemez. Bu fiyata R9 380 çok rahat sığar.

O sistem hiç olmamış hocam. Buyurun.
Eki Görüntüle 116996

AMD Ekran kartı almak istemiyorum, çok ısınma problemi duyuyorum hakkında ve nvidia kullanıcısıyım memnunum bu yüzden şaşmak istemiyorum.

PSU Kasaya dahil almak ne kadar mantıklı sizce? 80+ özelliği vs yok diye soruyorum.

Anakart bu sisteme aşırı iyi. 4460 zaten overclock yapılmıyor Z serisi anakart alman mantıksız. Ekran kartını yükselticem demişsin o yüzden güç kaynağına bişey demiyorum. Ramler oyun performansını çok fazla etkilemez. Bu fiyata R9 380 çok rahat sığar.

2400Mhz ram desteği başka anakartta bulamadım öneriniz varmıdır ?

Son düzenleme:
AMD Ekran kartı almak istemiyorum, çok ısınma problemi duyuyorum hakkında ve nvidia kullanıcısıyım memnunum bu yüzden şaşmak istemiyorum.

PSU Kasaya dahil almak ne kadar mantıklı sizce? 80+ özelliği vs yok diye soruyorum.

2400Mhz ram desteği başka anakartta bulamadım öneriniz varmıdır ?
Açıklamanda AMD'den başka kullanmam yazmışsın.

DDR4 ve Skylake yapmak istemiyorum diyorsan da zaten en düşük i5 4460 alınmalı işlemci ve onu yapmışsın. Kasa ve PSU olarak da en mantıklısı onları ayrı alamk. 80+ Bronze 5 yıl gibi bir süreçte sana iyi bir elektrik avantajı sağlar. Her ay 3-5 tl kar elde etmek büyük avantaj. Hatta sana önereceğim f/p ürünü olan THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 650W GÜÇ KAYNAĞI bu şu an iyi bir PSU. Upgrade yapacağın için 650w önerim. 750Ti iyi bir ekran kartı olsa da DX12 destekli ekran kartı almak ileriye dönük bir PC toplamanı sağlar. Yani en az R7 370 bir ekran kartı alman şimdi alacağın ekran kartı paranın boşa gitmesini engeller. 6 ay kısa bir süre sonuçta. Tabi sen nvidia almak istiyorsun da aynı kalitede bir ürün AMD'de daha uygun fiyata.

Her şeyden öte sana önerim Skylake sistem toplaman. DDR4 ramlerle 14 nm teknolojisi kalitesini almak ileriye dönük sağlam bir pc elde etmeni sağlar. Hem upgrade olayı da böylelikle mantıklı olur. 500-700 TL fazla verebiliyorsan tabi.

DDR4 ve Skylake yapmak istemiyorum diyorsan da zaten en düşük i5 4460 alınmalı işlemci ve onu yapmışsın. Kasa ve PSU olarak da en mantıklısı onları ayrı alamk. 80+ Bronze 5 yıl gibi bir süreçte sana iyi bir elektrik avantajı sağlar. Her ay 3-5 tl kar elde etmek büyük avantaj. Hatta sana önereceğim f/p ürünü olan THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 650W GÜÇ KAYNAĞI bu şu an iyi bir PSU. Upgrade yapacağın için 650w önerim. 750Ti iyi bir ekran kartı olsa da DX12 destekli ekran kartı almak ileriye dönük bir PC toplamanı sağlar. Yani en az R7 370 bir ekran kartı alman şimdi alacağın ekran kartı paranın boşa gitmesini engeller. 6 ay kısa bir süre sonuçta. Tabi sen nvidia almak istiyorsun da aynı kalitede bir ürün AMD'de daha uygun fiyata.

Her şeyden öte sana önerim Skylake sistem toplaman. DDR4 ramlerle 14 nm teknolojisi kalitesini almak ileriye dönük sağlam bir pc elde etmeni sağlar. Hem upgrade olayı da böylelikle mantıklı olur. 500-700 TL fazla verebiliyorsan tabi.

Şuanki durumda 2200-2300 gibi bir bütçem var, monitörsüz halde.
Elimdeki bilgisayar artık son demleri en fazla 1-2 ay daha idare eder beni oda zorla. O yüzden acil bir değişiklik yapmam lazım, 6 ay 1 sene sonra upgrade yapacak duruma gelicem o zamana kadar beni idare edicek ve upgrade yaparken sıfırdan harcama yapmadan ekleme yapabileceğim bir sistem öneriniz var mıdır ?

Şuanki durumda 2200-2300 gibi bir bütçem var, monitörsüz halde.
Elimdeki bilgisayar artık son demleri en fazla 1-2 ay daha idare eder beni oda zorla. O yüzden acil bir değişiklik yapmam lazım, 6 ay 1 sene sonra upgrade yapacak duruma gelicem o zamana kadar beni idare edicek ve upgrade yaparken sıfırdan harcama yapmadan ekleme yapabileceğim bir sistem öneriniz var mıdır ?

Dostum 1600 mhz ramlerle ddr3 ve i5 4460 gayet yeterlidir. Bu nedenle 3200 mhz bir anakart almak pek de mantıklı değil. En önemlisi OC yapmayacağımız için onlara gerek yok. İşlemci soğutmaya da gerek yok aslında ama hani daha soğuk işlemci için lüks olarak işlemci hava soğutucu alınabilir. Sana önerdiğim sistem aşağıdaki gibidir. İleride hem ekran kartı hem de ramleri 16 yapma ihtimali için z97 pc mate anakartını aldım. Asla çift girişli ramli anakart alma. 32 gb kapasiteli anakart almak bu nedenle önemli. Hem uygun hem de dayanıklı iyi bir anakart bu önerdiğim. Tabi yukarda ssdli önerilmiş sistem de güzel bir sistem. Sadece PSU 80+ Bronze değil ve anakart uygun bir fiyatta. Ordan keserek iyi bir ekran kartı ve ssd alınabiliyor. Tabi 2500 küsür oluyor o sistem. Ben skylake toplama işinde olmasam bu sisteme bir ssd katıp öyle alırdım. 2400 gibi bir fiyatı olur en çok. Tabi Skylake sistem 3300 gibi bir fiyat dolaylarında şu an. Ha bir de sistemi sinerji bilgisayardan topladım.
Screenshot_1.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı