2500 TL i5 4460 sistem toplama

Bana ramle ilgili örnek verirseniz bende size ramle ilgili örnek veririm. Öyle Örnnege böyle örnek :) Ayrıca bana h81 in niye geride kaldığını anlatsana biraz.

Sistem overclock’suz olduk dan sonra benim için pek bir şey fark etmiyor çünkü performansı arttıramıyorum zaten arada fazla slot dışında bir artısını göremedim ki bana 4-5 sene götürürse yeter. Bu arada 100 TL değil 228 TL fark var. ;)

Ara Toplam2.183,96 TL
Toplam KDV393,11 TL
Sepet Toplam Fiyatı2.577,07 TL
[TBODY] [/TBODY]

Tristanın önerdiği sistem güzel ama bana göre i5 6400 gibi skylake mimari işlemci tercih edersem.Bu sefer sistem de overclock da olsun der ve i5 6600k gibi bir işlemci bakarım ki bu da benim bütçemi oldukça aşar i5 4460 daha eski bir sürüm ama en azından bütçeye göre gözüme daha ideal duruyor tabi siz dediğim gibi skylake mimari için dediğim gibi bir sistem önerene denk.:sinsi: Eklemeyi unutmadan hiç bir zaman crossfire yapmam yani en azından ben o kadar ilerlemem. :utanç:

Skylake daha güncel bir mimari olduğundan onu öneriyoruz. Ayrıca i5 6400 i5 4460'dan %10 daha performanslıdır. Tristan23 adlı arkadaşın topladığı sistemi rahatlıkla alabilirsin. Elindeki HDD'nın dönüş hızı 5400 RPM. Yani sistemin tepki süresi güncel mekanik disklerden biraz daha yavaş olacaktır. Sistemdeki HDD'yı çıkarıp SSD almanı ve sistemi SSD'ye kurmanı öneririm.

4460 alırsanız da oc olsun diyerek 4690k alırsınız hocam o zaman mantığınızı anlamadım. Eğer gerçekten sistem alacaksanız i5 6400 dururken 4460 tercih etmeniz mantıksız olur. Hdd elimde var demişsiniz bunu görmedim o fiyata SSD almanızı tavsiye ederim: Sandisk Ultra II 120GB 550MB-500MB/s Sata 3 SSD Fiyatı

Kardeşim kafamda kini yazayım dedim çok uzun bir şey oldu:utanç:, kısa ve öz olarak şöyle söyleyeyim. Benim topladığım sistem beni ne kadar götürür ve ileri de ne gibi sıkıntısı olur senin topladığın işlemci ileriye dönük ama sonuçta i5 6400 tabiri caizse 3-4 sene sonra yetersiz gelebilir yani işin özü güçlü bir mimarisi olmadan daha güncel diye alıp sıkıntı yaşamayayım(umarım anlatabilmişimdir aktarım da hatam olduysa af ola).

Amaç performans ise bu sistem tercih edilebilir. Eğer uzun ömürlü bir sistem arıyorsanız ekran kartını düşürüp Skylake sistem toplanılabilir.

600w.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı