2500 TL DSLR Tavsiyesi

Sony almak demek benim için 50mm f1/8 objektifimi, ve 2 yıllık Canon kullanım tecrübemi çöpe atmak olacaktır.

Ayrıca Sony objektif olarak eksiksiz sayılabilecek kadar iyi olsa da, fiyat açısından biraz pahalı ürünlere sahip.
Elektronik vizöre alışamam diye düşünüyorum gerçeklikten uzak önüne bir mercek konulmuş LCD bir panelden netleme yapmak benim için bir DSLR'dan bekleyeceğim bir özellik değil. Ayrıca %5-6'lık görüntü kaybına alışıp vizörden görmediğim şeyleri çektiğimi bilmek zoom yaparken kafamda buna alışmış olmak bu duruma göre deklanşöre basmak bazı kullanıcılar için ayrı bir zevk durumunu almıştır. (kullananlar bilir)

Benim kafamı karıştıran nokta şu ki:

1- 60d digic4 işlemci kullanıyor. 700d ise digic5 işlemci kullanıyor. Bu durum cihazın performansını nasıl etkiler? Ana unsurun sensör boyutu ve sensör kalitesi olduğunu biliyorum fakat kafamı kurcalıyor bu işlemci farkı. 5d MARK2 de digic4 kullanıyor, MARK3 digic5 kullanıyor. Bu iki makine de harika makineler. Bu durumu fazla kurcalamayalım sonuç olarak bunlar Full Frame makineler.

2-700d ve 60d arasında yaş farkı var bu durumda kafamı karıştırıyor.

Birkaç fotoğrafçı tanıdığıma sordum 700d tavsiye eden olmadı. Sizlerin görüşü de benim için önemli.
 
Daha önceden normal vizör kullananların elektronik vizöre geçmesinde çok büyük zorluk çekiyorlar doğrudur bu kişiden kişiye değişir. Sony A58 kullanıcısı olmamın en büyük avantajı gövdede titreşim engelleme var bu çok büyük bir etken. Çok büyük miktarlar ödeyip titreşim engelleyicili lense + miktarda lens parası vermeyeceksin. Diğer olanak ise hareketsiz geçirgen ayna teknolojisi, yani canon ve nikon'da belli bir shutter ömrü sonunda perdenin yüksek miktarlar ödeyip değişmesi gerekirken sony'de öyle bir durum yok.

Kendi kullandığım makinamda saniyede 12 kare fotoğraf çekme özelliği var. Diğer modellerinde çok amaçlı hareketli ekrana sahip. Canon ve Nikon bir çok modelinde sony'nin ürettiği işlemciyi kullanmakta yani bana çok cazzip geldi ama şunu bilmeliyiz ki çoğu forum sitesinde canon, nikon, sony gibi marka araştırması var hangisi iyidir, hangisini tercih etmeliyim diye marka değilde model olarak tercih yaparsan senin açından daha iyi olur. Bu yazmış olduğum benim düşüncem herkezin görüşüne saygı duyuyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar; Ben canon Ankara mümessilliğinde müşteri temsilcisiydim. 2500 liraya full frame bir makine alamazsın. Canon'da full frame'in bir altı 60D'dir. Yaklaşık 3 ay önce 70D çıktı oda biraz tuzlu ;). Magnezyum gövdesi ve gövde özellikleri full frame'yi aratmaz. Ancak croplu bir makinedir. Obtüratör hızıda fena değil. 1/8000 di sanırım. Yaklaşık saniyede 6 kare çekim gücüne sahip. Canon'da bu fiyata alabileceğin en iyi makine budur ama nikon'u tavsiye etmem. Çünkü nikon objektif seçer. Genelde motor objektifin üzerinde olduğu için canondaki emsallerinden en az 100 lira pahalı alırsınız. Örneğin; Nikon 50 mm f:1.8 350 lira civarında iken canonda aynı objektif 230 liradır. :D
 
1100D kullanıcısı olup o makineyi iyice kullandıktan sonra tekrar croplu bir makine almak bence kötü bir tercih. Benim düşüncem biraz daha para biriktirip en azından bir 70d tercih etmeniz geleceğe yatırım da olacaktır sizin için.
 
Bende bir zamanlar 60D ile D7000 arasında kaldım. Uzun araştırmalarım sonucunda D7000'in sensöründe yağ bulaşma sorunu olduğunu öğrendim. Eğerbu işte yeniyseniz D7000 almayın. Çünkü bakımı zor bir makine. Ben 60D'yi tercih ettim. Video ve fotoğraf konusunda oldukça memnunum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı