2500 TL ekran kartı ve 1000 TL kasa önerisi

Bütçe
2500 TL Ekran Kartı - 1000 TL Kasa

hattorihanzo58

Decapat
Katılım
2 Mayıs 2020
Mesajlar
32
Arkadaşlar selam, tavsiyeler doğrultusunda son 2 adet parça kaldı. Şu an satın aldığım parçalar şunlar;

MSI B450 Tomahawk anakart.
Ryzen 5 3600 işlemci.
Corsair Vengeance 2x8 RAM.
Toshiba OCZ NVMe 500 GB M.2 SSD.

Kasa ve ekran kartı konusunda gerçekten halen kararsızım.

Ekran kartı bütçem (NVIDIA) : 2500 TL.
Kasa bütçesi (PSU dahil): Maksimum 1000 TL.

Corsair Spec omega çok hoşuma gitti. Fakat ön tarafındaki ufak havalandırma yetersiz kalır mı, veya beni başka konularda üzer mi bilmiyorum. Tercih edebilirsin diyorsanız eğer kasa PSU'suz olduğu için 550TL civarında PSU önerilerinize ihtiyacım var. Mümkünse PSU konusunda ses yapmasın fiyatına göre kaliteli olsun yeterli. 600W - 650W olabilir. Veya riske girme biraz daha mı para ver diyorsunuz?

Aynı şekilde bu kasanında PSU'su yok. Bunu da tercih edebilirim fakat artı ve eksi yönlerini bilmiyorum.

Bu kasayı tercih etmem gerekiyorsa PSU nasıldır. PSU suz kasa alıp dışarıdan PSU almak daha mı mantıklıdır?

Son olarak ise ekran kartı konusunda gerçekten kafayı yemek üzereyim. Piyasa almış başını gidiyor. Bu bütçeye 1660 Ti bulunabiliyor bir şekilde, bu parayı verince RTX2060 almaya zorlamak mı daha iyidir. Veya geçici olarak RX580 alayım diyorum işimi görürse ileride mi daha düzgün bir şey alayım. Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Oynayacağım oyunlar Rust, PUBG, CS-GO, CoD Warzone.

75Hz monitörüm var onu henüz yenilemeyi düşünmüyorum. Veya bu bütçe ve sisteme göre siz olsanız ne yapardınız? Teşekkürler.

Biraz aciliyetim var. Fikir verebilirseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
belirttiğiniz kasalar için genel olarak tercih edilen psu önerirmisiniz ? Bir de "Palit Nvidia GeForce GTX1660 Ti Dual 6GB 192Bit GDDR6 DX(12) " bu kart sizce alınabilir mi, deneyimleyen oldu mu hiç arkadaşlar ?
 
Attigim linklerde ki kasalar PSU'ya sahip ama PSU suz versiyonlarini alacaksaniz onerilerim var. Bana kalsa ben FSP markasinin psularini oneriyorum ama marka takintililardan linc yedigim oluyor genellikle bu nedenle size Aerocool oneriyorum link isterseniz: ePttAVM - AEROCOOL 750w VX Plus AE-VXP750 12cm Fan Aktif PFC Power Supply (PSU) 2x (6+2pin) Sata ekran kartina gelirsek diger markalara gore uygun ve kaliteli oldugu icin Palit oneriyorum. Zotac'da onerdigim oluyor.Deneyimleyen bir kisi varsa o size daha fazla yardimci olur.
 
bu önerdiğiniz psu 750w olmasına karşı çok ucuz değil mi ? :) aerocool psu öneriyorsanız mb511 kırmızı led li modelin dahili psulu olanları da var. onu mu alayım o halde ? aslında benim işimi 550w görür ama ben yine de 600-650w olmasından yanayım.
 
Ekran kartı:


Güç kaynağı:

 
Fikirler için teşekkürler arkadaşlar. Son olarak "Cougar Gemini S 600W Gray" bu kasa hakkında görüşleriniz nelerdir ? Genel anlamda çok az yorum gördüm. Ama net olarak bir açıklama yapılmamış.

 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı