2500 TL Sistem Toplama

Karar senin dostum ama şahsen ben vermem. Nedenine gelince ileride upgrade ederim desem ana kartı değiştirmem lazım. Ve bu ana kartı satamam ikinci elde. Ramlar 2x4 tek kanal 8 olsa bence daha mantıklı olurdu bunları elden çıkartırım ama zararına olur. Tek kanal 8 olsa yanına daha sonra alabilirdim elden çıkarmama gerek kalmazdı. İşlemcinin maximum destekleyeceği ekran kartı Rx570 4gb olur sen bakma darboğaz yapmaz dediklerine. Ama benim için önemli olan şu an diyorsan alabilirsin.
Adamın imkanlar çerçevesinde iyi bir sistem, bize kalırsa tabii ki kötü o ayrı.
Hocam hayırlı olsun güle güle kullan imkanimi biraz zorlayayim çünkü 2.5k lik sistemlerin çoğu şuan oynatır ama elde kalır sistemler ha burda bir arkadaşın attığı sistem var onu alıp ilerde yükseltebilirim biraz düşünmem gerek
Düşünecek tek şey para ve eğer ki pc'ne değer vereceksen bence fiyatı arttır.

Dediğim gibi hocam ilerde yükseltebilecegim sistem lazım bana ki 240gb ssd ekran ki gaming ekran oyuncu ekipmanlarım var sistemi dizicem şuan hard disk almam ilerde alırım şuan elde tutulur bir sistem olsa sonra ekran kartı felan yukseltirim o yüzden apu sistem daha mantıklı değilmi

Düşünecek tek şey para ve eğer ki pc'ne değer vereceksen bence fiyatı arttır.
Fiyatı 3000 yaparsam dizebilirmiyim ?

İmkanın varsa biraz daha artırırım diyorsan bu sistemi topla sende zaten ssd var. HDDye gerek yok inan bende kullanmıyorum Hddyi. Ekran kartı eklemedim. Burda 2 tercih yapabilirsin. Ya 0 alırsın ortalama 950 liraya Rx570 eğer bu seceneği düşünürsen ekran kartını vatan bilgisayarda geceleri takip edeceksin. Gecen hafta 2 defa Asus Rog Strix Rx570 ler 959 TL'ye düştü. Yada Ekran kartını 2. El alıcaksın. Eğer sıfır alırsan 3650-3750 TLye gelir. ITX model alma ileride değiştirirken sıkıntı yaşarsın. Eğer ikinci el alırsan da ortalama 3350 tlye gelir. 650 Liraya garantili bulabilirsin. Az kullanılmış ikinci el alırsan da ekran kartının üstündeki vidalara bak yapışkanları çıkmışsa alma küçük yuvarlak bir yapışkan olur vidaların üstünde tamire gidip gitmediğini anlarsın en azından. Şahsi fikrim bu yönde 2500 Lirayi ryzen 3 ve a serisi bi ana kartta çöp etme.

İmkanın varsa biraz daha artırırım diyorsan bu sistemi topla sende zaten ssd var. HDDye gerek yok inan bende kullanmıyorum Hddyi. Ekran kartı eklemedim. Burda 2 tercih yapabilirsin. Ya 0 alırsın ortalama 950 liraya Rx570 eğer bu seceneği düşünürsen ekran kartını vatan bilgisayarda geceleri takip edeceksin. Gecen hafta 2 defa Asus Rog Strix Rx570 ler 959 TL'ye düştü. Yada Ekran kartını 2. El alıcaksın. Eğer sıfır alırsan 3650-3750 TLye gelir. ITX model alma ileride değiştirirken sıkıntı yaşarsın. Eğer ikinci el alırsan da ortalama 3350 tlye gelir. 650 Liraya garantili bulabilirsin. Az kullanılmış ikinci el alırsan da ekran kartının üstündeki vidalara bak yapışkanları çıkmışsa alma küçük yuvarlak bir yapışkan olur vidaların üstünde tamire gidip gitmediğini anlarsın en azından. Şahsi fikrim bu yönde 2500 Lirayi ryzen 3 ve a serisi bi ana kartta çöp etme.
Tamamen mantıklı bir seçim olur eğer ki fiyatı yükseltirsen ve ileride sıkıntı çekme ihtimalin neredeyse sıfır. A320 yongası tamamen bir hata ürünüdür bence, çünkü hiçbir özelliği bulunmuyor. Zaten paranı yükseltirsen AMD'ye kalmayıp İntel işlemci bile alabilirsin.

Benim de aradığım sistem bu hocam ilerde yükseltebilir bir sistem ki ben bunu alsam böyle ekran kartina para çıkartana kadar dursa elimde iyi olur bence
Veya 2400g alsam 2600 yerine apu ile idare etsem ilerde ekran kartı taksam nasıl olur?

Dediğin gibi yapicam bütçeyi biraz yükseltebilirsem

Son düzenleme:
Hocam şahsen ben r5 2600 için r7 1700 den vazgeçmiş biriyim :) İstersen bu sistemi komple ikinci elde parça parça toplayabiliriz. Ama parça bulmak cidden zor. Apu toplarım diyorsan 2. eli çok R5 2600 geçmek isteyen insan dolu :) Pek tavsiye etmem. Ama yok R5 2400g diyorsan bakarım yani senin için sorun değil.

Hocam şahsen ben r5 2600 için r7 1700 den vazgeçmiş biriyim :) İstersen bu sistemi komple ikinci elde parça parça toplayabiliriz. Ama parça bulmak cidden zor. Apu toplarım diyorsan 2. eli çok R5 2600 geçmek isteyen insan dolu :) Pek tavsiye etmem. Ama yok R5 2400g diyorsan bakarım yani senin için sorun değil.
Ben en iyisi su sistemi alayım evde dursun sonra biriktirip bir ekran kartı alırım 😂

Kasa ve Psu da seçenekler var onlara kendinde bakabilirsin. Kasa ve psuya gelişi güzel baktım yani o fiyatlara farklı alternatiflerde mevcut. Everest Psu dan uzak dur bir de alacağın psu 80 + olması yeterli görselliğin benim açımdan önemi yok diyorsan 600 tl civarında kasa psu dahil olanlara da bakabilirsin.
2650-2700 TL yapması gerek. SSD sende vardı sanırım. Bütceni bir tık zorlarsan eğer ikinci el ekran kartıda takabiliriz o sisteme.

Kasa ve Psu da seçenekler var onlara kendinde bakabilirsin. Kasa ve psuya gelişi güzel baktım yani o fiyatlara farklı alternatiflerde mevcut. Everest Psu dan uzak dur bir de alacağın psu 80 + olması yeterli görselliğin benim açımdan önemi yok diyorsan 600 tl civarında kasa psu dahil olanlara da bakabilirsin.
2650-2700 TL yapması gerek. SSD sende vardı sanırım. Bütceni bir tık zorlarsan eğer ikinci el ekran kartıda takabiliriz o sisteme.
Valla hocam ben daha sistemi zor topluyorum görünüş önemli değil içi iyi olsun da dışı boşver kasa normal yetecek kasada olabilir lükse gerek yok sen bana bı sistem çıkar balta fiyat ne kadar ortalama olursa okadar iyi ikinci el ekran kartı olabilir ama sıfıra yakın alırım alırsam garantili
Ben bu sistemi alıp 2 aya kadar bir ekran kartı da alabilirim.
Çok zorlarsam 3200e zorlarim oda ekran kartını sonradan alma ile

0 istiyorsan eğer yukarıda yazdıklarım işini görür Psu da kararsız kaldım açıkçası daha önce kullanmadım 80 plus ama tercih senin. işlemci ana kart ve ram zaten en düşük fiyatta. Bunlardan hariç bana ekran kartı bul diyorsan temiz ona bakarım. Sana linki atarım ben satış yapmıyorum. Genelde ikinci el topladığım için piyasayı biliyorum az çok. Arkadaşda rog strix 570 vardı ama satılmadı ise 850 Tl idi şubat ayında alınma.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı