2500 TL'ye AMD Tabanlı Sistem Toplama

AMD nin işlemcilerinin hepsinin çarpan kilidi açık neredeyse. AMD bizden OC yapmamızı istiyor resmen. :LOL:

Bir konuda tereddütüm var. Mesela FX8350 overclock hızını 4.5Ghz çekmek istesem nasıl bir soğutucu almalıyım. Kafamda 3 marka var. Zalman, Cooler Master, Akasa Venom, @Silinen üye

Son düzenleme:
Bir konuda tereddütüm var. Mesela FX8350 overclock hızını 4.5Ghz çekmek istesem nasıl bir soğutucu almalıyım. Kafamda 3 marka var. Zalman, Cooler Master, Akasa Venom, @Silinen üye

Sogutucu satın alırken öncelikle markayı bir kenara itin. Kule tipi olmasına dikkat edin. Kaç adet bakır boru olduguna ve bu boruların kalınlıgına dikkat edin. Aliminyum kanatların agırlıgı ve sayısı da çok önemli. Ve tabiki fan boyutu ve fanın ne kadar hava üfledigi. Bu işler biraz bütçe meselesi açıkcası. Bütçeniz ne kadar ?

CM hyper 212 EVO senin için yeterli olur.
Gayet güzel soğutucu geçenlerde bir bilgisayara taktım, üzerindeki peteklere dokununca yük altında bile soğukluğu hissediliyor :)
COOLER MASTER Hyper 212 EVO işlemci soğutucusu - inventus

Bu konuda teşekkürler.
Ekran kartı konusunda da yardımını alabilirmiyim. Sence bu kart nasıl fiyatı indirime girmiş dolar kuruna bağlı olarak?
R9 280 Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Sogutucu satın alırken öncelikle markayı bir kenara itin. Kule tipi olmasına dikkat edin. Kaç adet bakır boru olduguna ve bu boruların kalınlıgına dikkat edin. Aliminyum kanatların agırlıgı ve sayısı da çok önemli. Ve tabiki fan boyutu ve fanın ne kadar hava üfledigi. Bu işler biraz bütçe meselesi açıkcası. Bütçeniz ne kadar ?

120-170 TL Ayırabilirim mesela.

Bu konuda teşekkürler.
Ekran kartı konusunda da yardımını alabilirmiyim. Sence bu kart nasıl fiyatı indirime girmiş dolar kuruna bağlı olarak?
R9 280 Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Kendim R9 280 kullanıyorum, keşke aradaki farkı verip R9 280X alsaydım diyorum..
Bütçeyi arttıramıyorsan R9 285 al R9 280 yerine ama bütçeyi arttırım diyorsan R9 280X al.
Ayriyetten imzanda gördüm Z3 Plus alacakmışsın, bence onu alacağına bu kasayı al; CORSAIR CC-9011050-WW kasa - inventus
İlla diyorsan Z3 Plus alacağım ben satıyorum 2.el.

O bütçe ile Thermaltake Water 3.0 Performer veya Deep Cool 120K tercih edebilirsiniz.

Deep Cool Maelstrom 120K Intel &AMD CPU Soğutucu, DEEP COOL

Burada ki fiyatı bir hayli uygun. Hava sogutma tercih etmek isterseniz de CM Hyper 212EVO tatmin edecektir. Fakat bana sorarsanız sıvı sogutma tercih edin.

Kendim R9 280 kullanıyorum, keşke aradaki farkı verip R9 280X alsaydım diyorum..
Bütçeyi arttıramıyorsan R9 285 al R9 280 yerine ama bütçeyi arttırım diyorsan R9 280X al.
Ayriyetten imzanda gördüm Z3 Plus alacakmışsın, bence onu alacağına bu kasayı al; CORSAIR CC-9011050-WW kasa - inventus
İlla diyorsan Z3 Plus alacağım ben satıyorum 2.el.

İş ekran kartı olunca bütçemi arttırabilirim. R9 280X bende düşünüyorum marka ne önerirsin.
Evet Z3 Plus çok istiyorum nedeni ise şu ben beyaz kasa arıyorum ve bu dikkatimi çekti.
Corsair de baya şık bi kasaymış.
Ayrıca yorumların ve tavsiyelerin için teşekkürler kardeşim.;)

O bütçe ile Thermaltake Water 3.0 Performer veya Deep Cool 120K tercih edebilirsiniz.

Deep Cool Maelstrom 120K Intel &AMD CPU Soğutucu, DEEP COOL

Burada ki fiyatı bir hayli uygun. Hava sogutma tercih etmek isterseniz de CM Hyper 212EVO tatmin edecektir. Fakat bana sorarsanız sıvı sogutma tercih edin.

Yorumunu şiddetle araştıcağım bencede mantıklı hiç aklıma bu fiyata sıvı soğutma olduğu gelmemişti. Teşekkürler.

İş ekran kartı olunca bütçemi arttırabilirim. R9 280X bende düşünüyorum marka ne önerirsin.
Evet Z3 Plus çok istiyorum nedeni ise şu ben beyaz kasa arıyorum ve bu dikkatimi çekti.
Ayrıca yorumların ve tavsiyelerin için teşekkürler kardeşim.;)
Ben sapphire kullanıyorum overclockda yaptım hala bir sorun yaşamadım. (Maşallah diyelim) :)
Fakat sen almışken twinfozr al, Msi R9 280X Gaming 3G Gddr3 3Gb 384Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Kasa toplamak öyle bişey ki toptan bi yerden almak istiyosun fakat bir ürün bi sitede daha ucuz diğerinde daha pahalı kafam allak bullak aslında fazla derinede inmemek gerek heralde.:confused::eek: @Azz @Silinen üye
Ben her siteden alışveriş yapmam, alışveriş yapmadığım siteyi de kimseye önermem.
Tek biryere bağlı kalmana gerek yok 2 veya 3 yerden toplamak bütçeni 100-150TL düşürüyorsa uğraşmaya değer, daha aşağısı için uğraşmam şahsen.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı