2500 TL'ye Anakart ve İşlemci Tavsiyesi

Sénza

Kilopat
Katılım
14 Temmuz 2015
Mesajlar
1.051
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2500 TL bütçem var. Ryzen 5 3600 ve B450 anakart düşünüyorum lakin bir de size sormak istedim. Tavsiyeleriniz nelerdir?
 
Bir Ryzen sever olarak beğendim. Her ikisi de iyi seçim. Anakart çip setini daha güncel seçerseniz ileriye yönelik yeni işlemcileri de tercih edebilirsiniz ama. B550 ya da 570 çip set sizi daha fazla tatmin edecektir.
 
10400F 3600'den üstün, bu ikili güzel olur hocam.

 
 
Bütçenizi biraz daha artırabilir iseniz bu işlemciyi tavsiye ederim.
Anakart olarak bunu tavsiye ederim.
 
Bütçenizi biraz daha artırabilir iseniz bu işlemciyi tavsiye ederim.
Anakart olarak bunu tavsiye ederim.
Bütçeyi fazla aşıyor ve o anakart gerçekten en giriş seviyesi anakartlardan biri.
 
O anakartı kullanan birisiyim üst modelini de kullanma şansım oldu diğer b550 anakartlar ile arasında gözler görülür birkaç fark var. İlk olarak ram slotu 2 tane ama bir üst modeli olan ds3h alınabilir 4 ram slotuna ihtiyaç var ise ben 2x16 kullanıyorum. Gerisi standart diğer markalar ile aynı şeylere sahip ya 2 tane daha az sata portu vardır veya type c portu falan yoktur hepsi b550 çipsetli ekstra olarak onlar biraz daha satış pazarlama taktiği güdüp kartı görsel anlamda doldurmuşlar. Zaten bütçesini artırabilir ise önerdiğim iki seçenek bu artıramaz ise diğer yazarlar zaten söylemiş benim de tavsiyem ryzen 3 3600 olurdu.
 
O anakartı kullanan birisiyim üst modelini de kullanma şansım oldu diğer B550 anakartlar ile arasında gözler görülür birkaç fark var. İlk olarak RAM slotu 2 tane ama bir üst modeli olan DS3h alınabilir 4 RAM slotuna ihtiyaç var ise ben 2x16 kullanıyorum. Gerisi standart diğer markalar ile aynı şeylere sahip ya 2 tane daha az SATA portu vardır veya Type-C portu falan yoktur hepsi B550 çipsetli ekstra olarak onlar biraz daha satış pazarlama taktiği güdüp kartı görsel anlamda doldurmuşlar. Zaten bütçesini artırabilir ise önerdiğim iki seçenek bu artıramaz ise diğer yazarlar zaten söylemiş benim de tavsiyem Ryzen 3 3600 olurdu.

B550M S2H'ın VRM yapısı gerçekten kötü. Ondan bahsetmemişsin. Tek özelliği B550 olması.
 

Geri
Yukarı