2500 TL'ye İkinci El Sistem Tercihi

WoNoM

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, 5 senedir bilgisayar almaya çalışıyorum ve üniversite mezuniyet hediyesi olarak 2.500TL'yi bilgisayar almam için verdiler. Bütçem az olduğu için bilgisayarı ikinci el almayı düşünüyorum. Belki daha iyi sistem toplarım diye ancak yeterli bilgiye sahip değilim. Sizce aşağıdaki linklerden hangisinde karar kılmalıyım ve bu bilgisayarı alırken nelere dikkat etmem gerek? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Not: Ankara'da ikamet ediyorum. Eğer tanıdığınız veya yardımcı olabilecek bir bilgisayarcınız varsa onlar ile de görüşebilirim.

Ben 1 ve 4 arasında kaldım. Tek derdim SSD olması. Oyun olarak, Warframe oynuyorum ve Fallout IV oynamak istiyorum ve GTA 5'e elimi süremedim. Bir de bu bilgisayarların ilan tarihleri 2-3 ay öncesi, bu kadar süredir bunların satılmamış olmasının bir sebebi var mıdır?

2.El sakın alma parana yazık olur. Bak senin için çok güzel bir sistem topladım Kasa ve PSU ucuza getirip hemen bu parçaları almalısın. Görünüşe önem verme sakın kasada falan. Herzaman söylerim önemli olan performansıdır. 1080p Yüksek ve Ultra ayarlarda oynarsın oyunları.
123213213213.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığınız linkteki tüm bilgisayarlar fiyatının hakkını vermeyen kötü bilgisayarlar abim.
2.El sakın alma parana yazık olur. Bak senin için çok güzel bir sistem topladım Kasa ve PSU ucuza getirip hemen bu parçaları almalısın. Görünüşe önem verme sakın kasada falan. Herzaman söylerim önemli olan performansıdır. 1080p Yüksek ve Ultra ayarlarda oynarsın oyunları.

Eki Görüntüle 318697

Hocam ordaki ekran kartını gtx1050ti yapmak çok daha mantıklı. oda olmasa en azından gtx1050 2 gb daha iyidir. HDD olarakta zaten 30-40 lira fazla verip 1TB alabilyorsun.

Attığınız linkteki tüm bilgisayarlar fiyatının hakkını vermeyen kötü bilgisayarlar abim.

Hocam ordaki ekran kartını gtx1050ti yapmak çok daha mantıklı. oda olmasa en azından gtx1050 2 gb daha iyidir. HDD olarakta zaten 30-40 lira fazla verip 1TB alabilyorsun.
Evet şimdi farkına vardım yanlış yaptım. Düzeltildi.

2.El sakın alma parana yazık olur. Bak senin için çok güzel bir sistem topladım Kasa ve PSU ucuza getirip hemen bu parçaları almalısın. Görünüşe önem verme sakın kasada falan. Herzaman söylerim önemli olan performansıdır. 1080p Yüksek ve Ultra ayarlarda oynarsın oyunları.Eki Görüntüle 318705

Hocam çok teşekkür ederim ancak 2500 liradan yukarı çıkamıyorum. Aslında ailem 2000TL verdi 500TL ben kendim koyacağım bu sisteme kasa ve psu eklemek 3000TL'yi aşacak karşılayabileceğimi zannetmiyorum bir de GTX 1050'yi sıfır almak fiyatı iyice arttıracaktır. 1. ve 4. linkteki bilgisayarlarında SSD ve GTX-1050' leri olduğu için tercih ettim. özellikle 4. linkteki bilgisayara takılmış durumdayım.

Hocam çok teşekkür ederim ancak 2500 liradan yukarı çıkamıyorum. Aslında ailem 2000TL verdi 500TL ben kendim koyacağım bu sisteme kasa ve psu eklemek 3000TL'yi aşacak karşılayabileceğimi zannetmiyorum bir de GTX 1050'yi sıfır almak fiyatı iyice arttıracaktır. 1. ve 4. linkteki bilgisayarlarında SSD ve GTX-1050' leri olduğu için tercih ettim. özellikle 4. linkteki bilgisayara takılmış durumdayım.
Tamamda emin ol parana yazık edersin. Hiç olmazsa ekran kartını 2.el almaya bak dediğim parçalar sıfır almaya bak. DDR3 Ve Amd FX işlemcilerin ömrü bitti bu devirde. Pişman olursun boşunada paran gider.

1. sistemde ekstra su soğutucu ve 16 GB RAM bulunmakta. GTX 960 ile GTX 1050 arasında fark yok. Birde işlemciyi O.C yaparsın tertemiz.
İşlemciler kolay bozulan parçalar değil sorun çıkartmaz. Ürünlerin sorunsuz olduğuna eminsen sorun çıkacağını düşünmüyorum.

1. sistemde ekstra su soğutucu ve 16 GB RAM bulunmakta. GTX 960 ile GTX 1050 arasında fark yok. Birde işlemciyi O.C yaparsın tertemiz.
İşlemciler kolay bozulan parçalar değil sorun çıkartmaz. Ürünlerin sorunsuz olduğuna eminsen sorun çıkacağını düşünmüyorum.

Teşekkürler hocam tavsiyenizi dikkate alacağım GTX960 ile GTX1050 arasında çok fark olmaması da içimi rahatlattı. O.C yapabileceğim niyeyse aklıma gelmedi hiç, su soğutucusu iyi oldu. Bir sorum daha olacak, oraya gittiğimde bilgisayarı zorlamak için kullanılan programlar vardı adını tam hatırlamıyorum ama "heatupmypc" gibi bir şeydi. Amacım bilgisayarı zora sokup ısısına ve kasmasına bakmak bildiğiniz böyle bir program var mıdır?

Teşekkürler hocam tavsiyenizi dikkate alacağım GTX960 ile GTX1050 arasında çok fark olmaması da içimi rahatlattı. O.C yapabileceğim niyeyse aklıma gelmedi hiç, su soğutucusu iyi oldu. Bir sorum daha olacak, oraya gittiğimde bilgisayarı zorlamak için kullanılan programlar vardı adını tam hatırlamıyorum ama "heatupmypc" gibi bir şeydi. Amacım bilgisayarı zora sokup ısısına ve kasmasına bakmak bildiğiniz böyle bir program var mıdır?
Şu rehbere bir göz gezdir PC'yi alırken bu programla test edebilirsin;
AIDA64 Stability Test Rehberi

2500 TL' sıfır bir sistem almanız bence daha iyi olacaktır. Yine de çok yüksek performans bekliyorsanız ikinci el alabilirsiniz.

İlk söyleyeceğim şey AMD'nin Ryzen serisi haricinde bir işlemci almayın. FX serisinden özellikle uzak durun. Ya Ryzen ya Intel bakın.

İkinci el biraz şans işidir. Güzel araştırılırsa gerçekten sıfır almaktan çok daha mantıklı olan sistemler bulunabiliyor.

Şu an aklınıza oturan sistemi buraya atarsanız sizin için inceleyebilirim. Eğer aklınızda bir şey yoksa sizin için 2500 TL'lik ikinci el sistemlere bakabilirim. Monitörünüz var mı bu arada?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı