2500 TL'ye ROG STRIX B550 Xe Gaming alınır mı?

Bütçe
2500 TL
Merhaba arkadaşlar elimde Ryzen 9 5900X işlemci var daha önce. ROG-STRIX X570 F Gaming kullanıyordum ve anakart çok ısınınca sattım. Kendime anakart almak istiyorum ROG STRIX B550'e Gaming mi vs ROG STRIX B550 Xe Gaming mi alayım? Yoksa AM5 çıkacak, beklemeli miyim? Tavsiyenizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok ısınınca derken, ne gibi sıcaklıklar alıyordunuz VRAM ve mosfetlerde Strix X570-F kullanırken?

5900X varken AM5'i beklemenizin çok da bir gereği yok bence. AM5 ilk çıktığında çok pahalı olacak ve DDR5 ile birlikte geleciği için bir sürü sorunu olacak. 5900X sahibi biri olarak ben 2023 başı/ortası gibi geçerim diyorum stabilite ve fiyatlara bağlı olarak.

B550-E de B550-XE de S tier anakartlar, ikisi arasında çok aşırı bir fark yok ama bütçe müsaitse tabii ki XE alın derim. X570-F ise A tier bu arada, o kart ile de sorun yaşamamanız lazımdı.

Merhaba arkadaşlar elimde Ryzen 9 5900X işlemci var daha önce. ROG-STRIX X570 F Gaming kullanıyordum ve anakart çok ısınınca sattım. Kendime anakart almak istiyorum ROG STRIX B550'e Gaming mi vs ROG STRIX B550 Xe Gaming mi alayım? Yoksa AM5 çıkacak, beklemeli miyim? Tavsiyenizi bekliyorum.
Bende şu an b550xe var. Ama henüz sistemi tamamlamadım :D. Ama benim fikrim şu olur. İhtiyaçlarını, ne için kullandığını bilmiyorum ama. R9 5900x işlemcin varsa b550 xe al geç derim. Am5 soket gelse bile r9 5900x kadar güçlü bir işlemci alıp ona uygun anakart sana çok daha pahalıya maal olacaktır.:)
Hatta şu da var. Asusun şu an bir kampanyası var. B550xe anakarta 2500₺ üzerinden 715₺ daha indirim yapıyo olması lağzım.

Çok ısınınca derken, ne gibi sıcaklıklar alıyordunuz VRAM ve MOSFET'lerde STRIX X570-F kullanırken?

5900X varken AM5'i beklemenizin çok da bir gereği yok bence. AM5 ilk çıktığında çok pahalı olacak ve DDR5 ile birlikte geleciği için bir sürü sorunu olacak. 5900X sahibi biri olarak ben 2023 başı/ortası gibi geçerim diyorum stabilite ve fiyatlara bağlı olarak.

B550-E de B550-XE de s tier anakartlar, ikisi arasında çok aşırı bir fark yok ama bütçe müsaitse tabii ki Xe alın derim. X570-F ise a tier bu arada, o kart ile de sorun yaşamamanız lazımdı.

Sistem özelliklerini yazayım sonra ısınma problemine geleyim.
İşlemci: Ryzen 9 5900X.
RAM: 16 GB 4133MHz.
Kasa: XPG Battlecruiser.
PSU: FSP Hydro G PRO 850W.
Ekran kartı: ROG STRIX RTX 3080.
Soğutucu: SilverStone pf360.
M.2 SSD: Crucial P5 500GB.
Isınma sebebi herhangi bir hız aşırtma yapmadım normal oyunda anakart çipseti 80 dereceye gelirken işlemcim oyunda 83 derece oluyordu sıvı soğutucudan kaynaklanıyor diye düşündüm arkadaşta Ryzen 9 5950X vardı gayet güzel çalışıyordu soğutucu servise gönderdim anakartın çipsetinde sorun var dediler yenisini gönderdiler tekrar yenisini kullandım yine aynı şekil ısınıyor ardında reset atıyor.

Bende şu an B550-XE var. Ama henüz sistemi tamamlamadım :D. Ama benim fikrim şu olur. İhtiyaçlarını, ne için kullandığını bilmiyorum ama. R9 5900X işlemcin varsa B550 Xe al geç derim. AM5 soket gelse bile R9 5900X kadar güçlü bir işlemci alıp ona uygun anakart sana çok daha pahalıya maal olacaktır.:)

Hatta şu da var. ASUS'un şu an bir kampanyası var. B550-XE anakarta 2500₺ üzerinden 715₺ daha indirim yapıyor olması lazım.

Anakartı ne zaman ve kaça aldınız. Ve ben işlemciyi hem grafik, yazılım ve oyun için aldım.

Son düzenleme:
Sistem özelliklerini yazayım sonra ısınma problemine geleyim

İşlemci: Ryzen 9 5900X
RAM: 16 GB 4133MHz.
Kasa: XPG Battlecruiser
PSU: FSP Hydro G PRO 850W.
Ekran kartı: ROG STRIX RTX 3080.
Soğutucu: SilverStone PF360.
M.2 SSD: Crucial P5 500GB.

Isınma sebebi herhangi bir hız aşırtma yapmadım normal oyunda anakart çipseti 80 dereceye gelirken işlemcim oyunda 83 derece oluyordu sıvı soğutucudan kaynaklanıyor diye düşündüm arkadaşta Ryzen 9 5950X vardı gayet güzel çalışıyordu soğutucu servise gönderdim anakartın çipsetinde sorun var dediler yenisini gönderdiler tekrar yenisini kullandım yine aynı şekil ısınıyor ardında reset atıyor.

Anakartı ne zaman ve kaça aldınız.
2 hafta önce incehesaptan gaming gecesinden 2500₺. Kampanya hala daha devam. Ve geçen haftaki gaming gecesinde de b550xe vardı. Yarın da gelebilir. Bir takip et istersen.

Son düzenleme:
Voltaj düzensizliğinden olabilir. Çok stabil çalışmıyor bu işlemciler gözlemlediğim kadarıyla. Ryzen master üzerinden voltaj düşürüp dener misiniz? Arkadaşımın ryzen 7 3800x sisteminde 20 derece daha soğuk çalıştırıp %3 performans arttırmıştım.

Voltaj düzensizliğinden olabilir. Çok stabil çalışmıyor bu işlemciler gözlemlediğim kadarıyla. Ryzen Master üzerinden voltaj düşürüp dener misiniz? Arkadaşımın Ryzen 7 3800X sisteminde 20 derece daha soğuk çalıştırıp %3 performans arttırmıştım.

Denedim hata BIOS'ta performance Boost'u bile kapattım yine de aynı.

BIOS üzerinden CPB kapattıktan sonra bile direk düşmesi gerek sıcaklıkların. Voltaj ve GHz değerini kaça sabitlediniz?

O kısmı hatırlamıyorum işlemci de ısı derecesi düşmüştü ama anakart halen 80 ile 85 arası ısınma oluyordu.
2 hafta önce İncehesap'tan Gaming gecesinden 2500₺. Kampanya hala daha devam. Ve geçen haftaki Gaming gecesinde de B550-XE vardı. Yarın da gelebilir. Bir takip et istersen.

İncehesap'ta ROG STRIX B550 Xe Gaming 2748 liraya düşmüş sence alınır mı?

Son düzenleme:
O kısmı hatırlamıyorum işlemci de ısı derecesi düşmüştü ama anakart halen 80 ile 85 arası ısınma oluyordu.

İncehesap'ta ROG STRIX B550 Xe Gaming 2748 liraya düşmüş sence alınır mı?
Ben 2500 e almıştım gaming gecesinden. Gelir mi bi daha bilmem. Dün yoktu. Ama asusun prodigy mi ne öyle bi kampanyası var. Devam ediyosa 700 daha indirimi oluyor. O zaman alınabilir gibi. Ama şunu farkediyom. Aşırı bir fiyat düşüşü var tüm ürünlerde. Piyasayı anlamadım bir türlü:D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı