25000TL sistem toplama

Bütçe
20k-25k civarı

executter38

Decapat
Daha fazla  
Selamlar değerli Technopat ailesi. Kendi evime bilgisayar toplamak istiyorum. Hazır sistemler hem çok pahalı hem de bazı istemediğim veya yetersiz bulduğum parçalarla satılanlar var. O yüzden kendim ayrı ayrı toplayarak daha uyguna ve kendi zevkime gore dizmeye karar verdim. Ama lütfen bana bu süreçte yardımcı olun. Çünkü yanlış bir karar veya seçim yapmak istemiyorum. Sonuçta çok ciddi paralar harcanıyor. Toplamak istediğim sistemin parçaları şu şekilde olmasını istiyorum ve tabii sizler buna ekleme veya çıkarma, veya daha iyi daha performanslı ve uyguna olan parçalar tavsiye edebilirsiniz.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
Anakart: ASUS TUF B550-Plus ATX.
RAM: Kingston HyperX RGB 16 gbx1 (ileride 32 yapacağım için tek slot alacağım)
Ekran kartı: MSI RTX3060 Ventus X2 12 GB OC 192 bit.
SSD: PNY 500GB XLR8 C3030.
Kasa: Corsair 550W Carbide Spec-Delta RGB.
Monitör: ASUS TUF Gaming VG259qm 24.5" 1ms 280Hz Full HD IPS G-Sync

Bu şekilde bir sistem toplama niyetim var. Herhangi bir overclock veya başka üst limitlere çıkartma niyetim yok. Rander vs gibi işlere girer miyim bilmem ama genel olarak oyun amaçlı olacak. Bütçem 20K-25K civarında. Sizce böyle iyi mi? Yoksa daha uyguna daha performanslı olacak sistemler de toplanabilir mi?
Şimdiden yardım edecek arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

Son olarak şunu da sormak isterim. ASUS TUF RTX3060 3 fanlı ekran kartı mi yoksa MSI RTX3060 2 fanli olan mi? İkisi arasında kararsız kaldım. 3 fan ve 2 fan çok fark eder mi? Arasında da 1K yakın para var.

Son düzenleyen: Moderatör:
O fiyata 3070 Ti sistem toplanir, istersen toplayalim.

Ekran Karti: 14.500~
ZOTAC GEFORCE RTX 3070 Ti Trinity OC : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Islemci: 2900~
Anakart: 2100~
GIGABYTE B660 DS3H 1700 ATX 4XDDR4 Anakart : Amazon.com.tr: Bilgisayar
RAM: 1100~
Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 CL16 Masaüstü Bellek Kiti 2 KF432C16BBK2/16 https://www.amazon.com.tr/dp/B097K2WBL3/ref=cm_sw_r_apan_i_DAQBEMYJW56MFEHV20DT
PSU: 1300~
Corsair CP-9020179-EU Bilgisayar Güç Kaynağı https://www.amazon.com.tr/dp/B079QGPVMC/ref=cm_sw_r_apan_i_CM0FN6G78T2K9D2FD1ZD
Kasa: 1300~
Corsair Cc-9011205-Ww Icue 4000X Rgb Temperli Cam Yan Panel Mid Tower Bilgisayar Kasası Beyaz Corsair Cc-9011205-Ww Icue 4000X Rgb Temperli Cam Yan Panel Mid Tower Bilgisayar Kasası Beyaz : Amazon.com.tr: Bilgisayar
SSD:
SAMSUNG (SAPSI) NVMe 980 1 TB, Dahili Katı Hal Sürücüsü (SSD) (MZ-V8V1T0BW) https://www.amazon.com.tr/dp/B08TJ2649W/ref=cm_sw_r_apan_i_97XDJ0VXN1KPZWXG80MZ

hocam güzel toplamışsın valla. peki asus tuf b550plus dan daha mı iyi bu anakart. 12400f yerine ryzen 5600 olsa nasıl olur. performansları aynı mı yoksa ryzen mı iyi

Hocam güzel toplamışsın vallahi. Peki ASUS TUF B550PLUS'dan daha mı iyi bu anakart. 12400F yerine Ryzen 5600 olsa nasıl olur? Performansları aynı mı yoksa Ryzen mı iyi.

Ryzen 5600 ile 12400F neredeyse ayni, hatta 12400F bazi yerlerde önde bile. Ayrica AM5 soket cikacagi icin, Ryzen 5600'unu sonrada ancak 5900'e falan yukseltebilirsin, ancak B660 anakartlar 13. nesil Intel'i destekleyecek, o yuzden cok fazla secenegin olur islemciyi yukseltmek istersen. + Intel DDR5 destekliyor.
Anakarti da AMD ve Intel anakartlarini pek karsilastiramayacagim ama soyle daha iyi bir secenek de var:

peki hocam bu ikinci attığın anakart micro atx. önceki normal atx. ikisi arasında fark var mı. hani performans olarak yoktur ama ilerde parça ekleme vs olursa ne gibi şeylerden yoksun bırakır.
hem daha küçük micro atx anakart hemde 150-200 lira daha pahalı nasıl oluyor bu iş :)

Peki hocam bu ikinci attığın anakart Micro ATX. Önceki normal ATX. İkisi arasında fark var mı? Hani performans olarak yoktur ama ileride parça ekleme vs olursa ne gibi şeylerden yoksun bırakır.

Yani 12400F islemciye 3 tane ekran karti takilacagini pek dusunmuyorum, bir şey olmaz ama tabii 5 tane PCI-e X16 slotu istiyorsan onceki onerdigimi de secebilirsin.
Ki sonra attigimin daha cok arkada USB portu var.
peki hocam bu ikinci attığın anakart micro atx. önceki normal atx. ikisi arasında fark var mı. hani performans olarak yoktur ama ilerde parça ekleme vs olursa ne gibi şeylerden yoksun bırakır.
hem daha küçük micro atx anakart hemde 150-200 lira daha pahalı nasıl oluyor bu iş :)
Cunku daha iyi VRM lerin heatspreader lari var, Arka IO da daha cok USB var, cift m2 slotu var.

Yani 12400F islemciye 3 tane ekran karti takilacagini pek dusunmuyorum, bir şey olmaz ama tabii 5 tane PCI-e X16 slotu istiyorsan onceki onerdigimi de secebilirsin.
Ki sonra attigimin daha cok arkada USB portu var.

Cunku daha iyi VRM'lerin heatspreaderlari var, Arka IO da daha cok USB var, cift M.2 slotu var.

Anladım hocam yani ben bir tane ekran kartı takacagım :D ve tek 500GB SSD ve bir de 1TB HDD düşünüyorum. Sen olsan ne yaparsın tavsiyen ne olur?

Anladım hocam yani ben bir tane ekran kartı takacagım :D ve tek 500GB SSD ve bir de 1TB HDD düşünüyorum. Sen olsan ne yaparsın tavsiyen ne olur?

Bence bu onerdigim sistem iyi, ama zaten 1TB SSD onerdim, zaten 1TB hard diskler ucuz istersen sonra alip takarsin. Monitorun nasıl?

@Caspianlake Hocam eline sağlık sistemini ve sistemi kurarken nelere dikkat ettiğini görünce keyifli bir şekilde okudum. 20.000TL gibi bir fiyat ile bende bilgisayar almayı planlıyorum hatta konu açtım ama sanırım bu piyasada çok zor. O yüzden yeterli cevaba ulaşamadım :D Bana bir önerin var mı?

Tabii toplayacak misin(oneririm)? Yoksa hazir mi istiyorsun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı