25K'dan mezuna bırakılmalı mı?

Evet ilk senem ve zor soruları yapıp saçma sorulardan yanlışlarım gelmiş

Ya öyle aile hekimi olmak gün boyu masa başında hastalara ilaç yazma işi de rahat evet ama tıp gelecek bölümlerde bile Çorum veya Kastamonu gelecek zaten bu tarz benzeri bir şehirdeyim en azından büyük bir şehirdeyim ve istenmeyen bölüm istenmeyen şehir 6 sene yormaz mı insanı belki alışılır bilemiyorum ama kafam çok karışık işte
Hocam merak ettim de siz YKS'ye ne zaman çalışmaya başladınız 25 bin yaptınız?

15 10k dakine gidip kendini geliştirmezse yine açıkta kalır. kuzenim düşük puanlı bir üniversitede makine mühendisliği mezunu ama mercedes fabrikasındaki otomasyon robotlarla sorumlu. diğerleri gibi üniversite dersleri ve puanlarıyla yetinmeyip hep bir yerde tecrübe kazanmaya ve kendini geliştirdiğini söylerdi. mühendislikte rakebat çok fazlaymış.
Tabii dediğim gibi kendini geliştirmesiyle de alakası var ama üni ismi büyük ölçüde avantaj sağladığı yadırganamaz. Kuzenininiz bir istisna bence.

Hocam merak ettim de siz YKS'ye ne zaman çalışmaya başladınız 25 bin yaptınız?
sene başında başladım ama öyle harıl harıl çalışan biri değildim son ay iyi bi şekilde çalıştım

Marmara, yıldız, Ankara da sıradan mühendislikler (makine vs.) okursanız tabii ki iş imkanlarınız daha az olacaktır. Yukarıda arkadaşlar demiş, kendini geliştirmenle alakalı diye tabii ki öyle ama yine de şansın diğerlerine göre düşük. İstatislere bakarsak bunu görüyoruz zaten o zaman 100 bindeki adam da kendini geliştirsin ilk 1 bindeki adamla aynı pozisyonda çalışsın. Tabii ki örnekleri vardır da 10000 de 1 mi 20000 de 1 mi onu Allah bilir. Kaç tane tanıdığım var böyle böyle, örnek verecek olursam ytü makine okumuş, İstanbulda ve Ankarada iş bulamayınca kendi anadolu şehrine dönüp süt fabrikasında asgari ücretten 5 bin tl fazla paraya çalışan (sözde oradaki makinelerin kontrolü). Bence sizin kişisel tercih ve hedeflerinize bağlı ama benim prensiplerime göre ilk 15k hatta 10k daki mühendislikler sağlamdır, diğerlerine gitmem (istisnalar olabilir.).
ankara elektrik elektronik yazmayı düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Merhaba ilk senemde TYT'de 16 bin AYT sayısalda 25 bin eşit ağırlıkta 11 bin yaptım.

Sorum şu ben tıp yazmak okumak istemiyorum. İlgimi çekmiyor ama birkaç kişiden o puana mühendislik yazılmaz gibi laflar duydum. Bu da benim kafamı karıştırdı. Sizce bir sene daha beklemek kalmak risk midir yoksa yazıp gitmeli mi? Teşekkür ederim.

Hocam konudan bağımsız ama bende 500k yapıp mezuna bırakıyorum tavsiyen var mı nasıl çalıştın bende çok çalıştım ama demek ki eksik çok.

Hocam konudan bağımsız ama bende 500k yapıp mezuna bırakıyorum tavsiyen var mı nasıl çalıştın bende çok çalıştım ama demek ki eksik çok.
hocam ben şunu anladım planlı çalışcaksın ve gerçekten çalışcaksın başka bir şeyi yok youtubeda o kadar iyi hoca var ki izleyip kendine göre olanları ayıklayacaksın kafanı başka bir şeye vermeyeceksin bir sene boyunca bu işte olacak

hocam ben şunu anladım planlı çalışcaksın ve gerçekten çalışcaksın başka bir şeyi yok youtubeda o kadar iyi hoca var ki izleyip kendine göre olanları ayıklayacaksın kafanı başka bir şeye vermeyeceksin bir sene boyunca bu işte olacak
Sen çözmüşsün olayı. Ben de diyorum hep hergun1yenıykskocu adlı kanalların dediğine bakmayın diye. Son zamanlarda da yks 31.si derece öğrencisinden tavsiyeler tarzı videolar çıktı. O adamın yaptığı tek şey oturup eşşek gibi çalışmak. Sana ona buna tavsiye verecek vasıfta değil kendisi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı