26 yaşından sonra programlamaya nereden başlamalıyım?

donisavdijaj

Hectopat
Herkese selamlar,

Ben 26 yaşında Marmara Üniversitesi İktisat fakültesi mezunu bir arkadaşınızım. Şu an iyi bir şirketin mali işler departmanında ortalama üstü bir ücretle çalışmaktayım. Lakin gün geçtikte teknolojinin gelişmesi, ileride insana olacak ihtiyacın azalması ve 3. part yazılımların artmasıyla mesleğin ihtiyacının azalacağını düşünüyorum. Zaten aslında yapmak istediğim işin bu olmadığına geçenlerde emin olmuştum. 2013'lü yıllarda küçük şehirlerde bilgisayar mühendisliği kazanabiliyordum fakat hem kalite hem de benim maddi yetersizliğimden dolayı İstanbul'da kalmayı tercih etmiştim. Pişmanım doğrusu. Keşke bir şekilde gidebilseydim. Yine de zararın neresinden dönersen kardır mantığıyla asıl hoşuma giden programlama işini bir şekilde öğrenmeye karar verdim. Bu yaştan sonra olur olmaz çok emin değilim ama en azından keşke deneseydim pişmanlığına düşmek istemiyorum. Sizce nasıl ve nereden başlamalıyım? Hangi dersler ve kursları almalıyım? İngilizcem iyi bir seviyede. Günde 2-3 saatimi bu işe ayırsam 2 senede falan iyi bir seviyeye çıkıp projeler yapıp şirketlerde çalışabilir miyim? Bir yandan da İTÜ'de bilgi teknolojileri bölümde yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.

Okuduğunuz için ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Python ile başlayabilirsin , 1 milyon isthidam projesi ile bir çok kaliteli eğitim T.C vatandaşlarına ücretsiz veriliyor siteye gidip kaydolursan sıfırdan ileri seviye diye bir eğitim göreceksin python
Dikkat et kardeşim python dedin diye linç yeme az sonra.

Buradaki kitle python ile başlayanı linç ediyor da ondan dedim. Az sonra gelirler.
... Neden ki python çok mantıklı bir sistem.
Python ile başlayabilirsin , 1 milyon istihdam projesi ile bir çok kaliteli eğitim T.C vatandaşlarına ücretsiz veriliyor siteye gidip kaydolursan sıfırdan ileri seviye diye bir eğitim göreceksin python
Zekice. Sana katılıyorum. Ama devlete güvenim 0.

Matematik konusunda nasılsın? Ayrıca gitmek istediğin alan nedir? Oyun mu, web mi, mobil app mi yoksa masaüstü app mi? Bunun gibi binlerce alan var. Sen hangi alan üzerine gitmek istiyorsun?

"İngilizcem yeterli" derken kast ettiğin seviye nedir?

Python ile başlayabilirsin , 1 milyon istihdam projesi ile bir çok kaliteli eğitim T.C vatandaşlarına ücretsiz veriliyor siteye gidip kaydolursan sıfırdan ileri seviye diye bir eğitim göreceksin.
Adam "Ç" demeden "Çorum" diyorsun. Bir yerden duymuşsunuz şu Python'u her yerde söylüyorsunuz. İşi bilen adamlarda size bakıp gülüyor. :D Yapmayın artık şunu kendinize. Bir dilin syntaxının kolay olup yüksek seviye olması o dili başlangıç dili yapmaz. Başlangıç dili diye bir saçmalıkta aslında tam olarak yok. Hangi alana yöneliksen o alandaki dillerle başlarsın.

O bahsettiğin kurs ileri seviye falan değil. Bittiği zaman yapabildiklerini görüyorum insanların. O kursu almak yerine en basit bir web sitesine girip dokümantasyonları okusan yine aynılarını yaparsın. O yüzden bilgin olmayan yerde lütfen fikrin de olmasın.

"1 milyon yazılımcı" falan hikaye. O verdiği kurslarla anca 1 milyon syntax bilen adam yetiştirirsin. Yazılım bilmekle, yazılımcı olmak arasında çok büyük fark var.

Matematik konusunda nasılsın? Ayrıca gitmek istediğin alan nedir? Oyun mu, web mi, mobil app mi yoksa masaüstü app mi? Bunun gibi binlerce alan var. Sen hangi alan üzerine gitmek istiyorsun?

"İngilizcem yeterli" derken kast ettiğin seviye nedir?

Adam "Ç" demeden "Çorum" diyorsun. Bir yerden duymuşsunuz şu Python'u her yerde söylüyorsunuz. İşi bilen adamlarda size bakıp gülüyor. :D Yapmayın artık şunu kendinize. Bir dilin syntaxının kolay olup yüksek seviye olması o dili başlangıç dili yapmaz. Başlangıç dili diye bir saçmalıkta aslında tam olarak yok. Hangi alana yöneliksen o alandaki dillerle başlarsın.

O bahsettiğin kurs ileri seviye falan değil. Bittiği zaman yapabildiklerini görüyorum insanların. O kursu almak yerine en basit bir web sitesine girip dokümantasyonları okusan yine aynılarını yaparsın. O yüzden bilgin olmayan yerde lütfen fikrin de olmasın.
O kurs saçma evet ama python gayet zekice. Anlaması komay ve iyi bir sistem. Adam pro değil. Linç edikecek durum yok. Python adamdır gerisi yalan. Robot tasarlayıp Pythonla kodluyorum. Gayet de başarılıyım. Kolay da.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı