2600 TL sistem önerisi

Darquaz

Kilopat
Katılım
9 Eylül 2016
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba donanımdan pek fazla anlamıyorum arkadaşım bu kasayı önerdi.

Monitörler hakkında bilgim yok siteye girip gözüme güzel gözükeni seçtim. Tavsiyeleriniz ve yardımlarınızı bekliyorum.

Birde monitör alırken neye dikkat etmek lazım? LED, TN, VA ekran ne demek hangisi daha iyi? Ms ve Hertz değerleri nasıl olmalı? Bilgisayarı aldığım zaman içinde Windows olacak mı? Fişe takip tuşuna basmak yeterli mi? Son olarak hangi siteden almamı önerirsiniz? İzmir'de donanım parçaları satan uygun fiyatlı bir yer varsa yazarsa seviniriz m. Bütçem 2000-2600.

Bilgisayar kasası link.

Monitör link.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
TN, VA, IPS en bilinenler. Bunlar panel diye geçiyordu sanırım. TN panel renkler çok kapalı oluyor IPS'de çok canlı VA'da ise parlak gibi diyebilirim. MS olarak profesyonel oyuncu değilseniz 4 ms'e kadar bakın derim. Hertz yani hz değeri monitörün yenilenme sayısıydı diye hatırlıyorum. Genellikle 60 Hz, 75 Hz, 144 Hz, 180 Hz, 240 Hz olur monitörler. 60 ve 75 Hz monitörde akıcılık hissedersin başta çünkü en fazla o FPS'in akıcılığını alırsın geçersen de monitörde yırtılmalar oluşur. 144 Hz monitörde akıcılık bambaşka olur 60 ve 75'e göre yağ gibi akar.

VA-IPS-TN.jpg
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı