2600X sıcaklık farkları FPS'yi etkiler mi?

Neo10

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Aklima geli verdi bir anda pek bir seyde bulamadım. Konu acayim dedim belki bilenler vardır. Kullandığım işlemci 2600X. Max 75 dereceleri goruyor CS:GO'da. Merak ettigim işlemci 50 derecelerdeki vericegi FPS ile 75 derecedeki FPS degeri ayni mi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Aklima geli verdi bir anda pek bir seyde bulamadım. Konu acayim dedim belki bilenler vardır. Kullandığım işlemci 2600X. Max 75 dereceleri goruyor CS:GO'da. Merak ettigim işlemci 50 derecelerdeki vericegi FPS ile 75 derecedeki FPS degeri ayni mi olur?
Aynı olur. Fark olsa hissedemezsin bile. Çok kritik sıcaklıklarda FPS etkileniyor.

Ama hocam FPS'e etkisi olmasa bile ömrünü uzatmış olursunuz. Bu da aklınızda bulunsun.

Donanımlar belirli sıcaklık değerlerinden sonra yanmamak için performanslarını kademe kademe düşürmeye başlarlar, bu değer işlemcilerde genelde 100-105 derece, ekran kartlarında ise 90-95 derece seviyesindedir. Bu sıcaklıklara ulaşmadığınız sürece performansınızda fark olmaz, ister 5 derecede çalışsın ister 75.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı