2600X sistem League of Legends düşük FPS

Cembora19

Kilopat
Arkadaşlar, ekran kartım RTX 2060, işlemcim AMD Ryzen 2600X ve 16 GB RAM var. CoD Warzone'da 90-150 arasında FPS değişimi yaşıyorum ve aynı şekilde League of Legends oyununda da aynı FPS'leri görüyorum. Bu biraz bana saçma geliyor. Çözüm yolu var mıdır?

Arkadaşlar, ekran kartım RTX 2060, işlemcim AMD Ryzen 2600X ve 16 GB RAM var. CoD Warzone'da 90-150 arasında FPS değişimi yaşıyorum ve aynı şekilde League of Legends oyununda da aynı FPS'leri görüyorum. Bu biraz bana saçma geliyor. Çözüm yolu var mıdır?

İşlemci kaç GHz'de çalışıyor?

Normal değerler. Sisteminiz oyuna göre çok güçlü kaldığı için ekran kartı kullanımı minimum seviyelerde geziyor olması lazım. Kart kendini zorlama gereksinimi duymuyor.
Hocam zorlamasa bile düşük değerler. Ben RTX 2060'ın biraz önünde olan RX 5700 ekran kartına sahibim. En kapışmalı takım savaşında 140 civarı oluyor.

Hocam zorlamasa bile düşük değerler. Ben RTX 2060'ın biraz önünde olan RX 5700 ekran kartına sahibim. En kapışmalı takım savaşında 140 civarı oluyor.
Değerler değişiklik gösterebilir fakat herhangi bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Benim ekran kartım RX 570, bende ilk açılışta 350-450FPS açılıyor ilerleyen 5dk içerisinde bende 130-170FPS arası alıyorum. RX 570 biraz daha kullanım sağladığı için değeler bunlar. %1 %10 kullanımları eşit olmayan kartlar.

Ekran kartı sürücüsü güncel mi?
Evet geforce experienceden güncelliyorum sürekli.
İşlemci kaç GHz'de çalışıyor?
4.02 GHz.
Normal değerler. Sisteminiz oyuna göre çok güçlü kaldığı için ekran kartı kullanımı minimum seviyelerde geziyor olması lazım. Kart kendini zorlama gereksinimi duymuyor.
Ama 144Hz monitöre sahibim 144 sabit oynatmaması biraz rahatsız ediyor beni.

Arkadaşın dediği doğru. Kart zorlamıyor kendini. Bende de RX 5500XT var Cod Warzone'da 90 100 fps alırken Lol'de de 90 120 arası alıyorum. Normal bir şey yani.

Evet geforce experienceden güncelliyorum sürekli.

4.02 GHz.

Ama 144Hz monitöre sahibim 144 sabit oynatmaması biraz rahatsız ediyor beni.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arkadaş gibi ayarlayı yapıp 144'e sabitlemenizi öneririm. Karta yük bindiren ayarlar açmak, kartı kullanmaya zorlarsak bu mümkün olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arkadaş gibi ayarlayı yapıp 144'e sabitlemenizi öneririm. Karta yük bindiren ayarlar açmak, kartı kullanmaya zorlarsak bu mümkün olabilir.

Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı