27.000 TL yazılım ve oyun için laptop önerisi

Bütçe
27.000 TL

ichroxy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
・AMD Ryzen 5 7600X
・MSI B650-P WIFI
・Galax RTX 4060 EX 1-Click OC
・Neoforza Trinity (2x16) 7200Mhz CL34
・Kingston KC3000 1TB
・Arctic Liquid Freezer II 240mm
・Lian Li Lancool II
Genellikle yazılım yazacağım, boş zamanlarımda ise oyun oynayacağım bir laptop almak istiyorum. Bütçem 27.000 TL en fazla 28.000 TL. Güncel oyunları oynatacak, en az 2-3 yıl idare edebileceğim bir laptop olsun istiyorum. Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Genellikle yazılım yazacağım, boş zamanlarımda ise oyun oynayacağım bir laptop almak istiyorum. Bütçem 27.000 TL en fazla 28.000 TL. Güncel oyunları oynatacak, en az 2-3 yıl idare edebileceğim bir laptop olsun istiyorum. Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Hocam eğer laptop yerine kasa alırsanız daha yüksek bir sistemi daha ucuza alırsınız ama karar sizin.

Dostum yazılım noktasında gerek işlemci olarak gerekse RAM olarak gayet işini görecek bir laptop. DDR5 32 GB bellek oldukça yeterli ve iyi. İşlemci ise Ryzen7 ve 6.nesil yani geçtiğimiz sene çıkan yeni ve güçlü bir işlemci. Ekran kartı 3050 Ti ki bu sistemin (yani Ryzen7 6800H+RTX3050 Ti) oyun testlerine baktığımda ise günümüzün en ağır oyunlarını bile maximum grafik ayarlarında 60 FPS gibi değerlerde oynatabiliyordu. Eğer Ultra grafiklerde oynama gibi bir takıntın da yoksa zaten ileride çıkacak oyunları da oynatabilecek bir sistem. Eğer oyundan önce işim gelir diyorsan gayet hoş bir laptop. Eğer ki işi de yaparım ama oyunum daha önemli dersen işlemci ve RAM'den kısıp belki 4050 veya 3060'lı bir sisteme bakman daha iyi olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun testleri burada.He buradaki laptop Asus Tuf, tahminimce ram belleği önerdiğim Acer'dan daha kötüdür.O yönden de Acer'ın bir artısı var.Peki aralarında ne gibi bi fark olur dersen farklı modeller oldukları için soğutma sistemleri farklı.Belki ısı farkı oluşur.Fakat forumdaki bir çok arkadaş Acer Nitro öneriyor.Pek şikayet eden de görmedim.O yüzden ben de öneriyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı