27" 1080p vs 2K monitör

Bütçe
4899

özelbankaci

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

24" boyutunda bir monitörüm var bunu 27" ile büyütmek istiyorum.

Ekran kartım RX 580 4 GB.

Kafam çok karıştı, 27 inc monitörde 1080p FPS oyunlarında huzur bozar diyorlar, 2K çözünürlükte ise RX 580 4 GB yeterli değil diyorlar. Aynı marka modelin 2K'sı arasında 800 TL fark var. Benim için önemli olan dahili hoparlör olması, Curved olması. Şu an bu beklentilerimi bütçem dahilinde karşılayacak olan model VX2718 modelleri.

Forumlarda 27-1080p kullananlar gayet mutlu ama bunu duyanlar gayet mutsuz 😃 Benim oynadığım oyunlar LoL, Fifa, Valorant, BF1. Bir de dizi film çok izliyorum.

Bütçem dahilinde alacağım 27 inc 1080p: VX2718-PC-MHDJ

27 inc 2K monitörü: Vx2718-2kpc-mhd

Yardımlarınızı bekliyorum.

2K o ekran kartini zorlar, onu gectim attiginiz 2 monitorde kaliteli ve iyi monitorler degiller. 27 inch 1080p alin.

Cikabiliyorsaniz sunu alin ama bence 24'den 27'e gecmek asiri gereksiz. 2. Monitor alin onun yerine ucuza, sisteminize upgradeler yapin daha iyi.

Çok yakına oturmayacaksan 1080 27 inc rahatsız etmez ama yine de o pixelleri görürsün 2K alırsan da dedikleri gibi o ekran kartıyla olmaz ileriye dönük 2K alabilirsin ama uzun kullanacaksan 27 ama 24'ten 27'ye geçmenin de çok bir mantığı yok açıkçası.

Çözünürlük sabitken inç artarsa piksel yoğunluğu azalır, bu da daha az keskin ve net görüntüler demek. 27 inç 1080p bu yüzden önerilmiyor. 24 inç 1080p monitörünüz varsa 27 inçe yükseltmeniz bana kalırsa gereksiz. Kartınız 2K için yetersiz fakat oynadığınız oyunlar açısından problem çıkarmaz. İlla alacağım diyorsanız 2K 27 inç daha mantıklı olur. Yalnız dediğim gibi kartınız 2K için genel olarak yetersiz.

Şunu da belirtmem gerek, 2K monitörde 1080p videolar, 1080p monitördeki gibi durmuyor doğal olarak. Çok video izliyorsanız, film/dizi vs. de dahil, 1080p bulanık duruyor. 1440p de dizi/film sektöründe çok kullanılan bir çözünürlük değil. Bunu da göz önünde bulundurun.

Arkadaşlar merhaba,

24" boyutunda bir monitörüm var bunu 27" ile büyütmek istiyorum.

Ekran kartım RX 580 4 GB.

Kafam çok karıştı, 27 inc monitörde 1080p FPS oyunlarında huzur bozar diyorlar, 2K çözünürlükte ise RX 580 4 GB yeterli değil diyorlar. Aynı marka modelin 2K'sı arasında 800 TL fark var. Benim için önemli olan dahili hoparlör olması, Curved olması. Şu an bu beklentilerimi bütçem dahilinde karşılayacak olan model VX2718 modelleri.

Forumlarda 27-1080p kullananlar gayet mutlu ama bunu duyanlar gayet mutsuz 😃 Benim oynadığım oyunlar LoL, FIFA, Valorant, BF1. Bir de dizi film çok izliyorum.

Bütçem dahilinde alacağım 27 inc 1080p: VX2718-PC-MHDJ

27 inc 2K monitörü: Vx2718-2kpc-mhd

Yardımlarınızı bekliyorum.

Emin olun 27 inç 1080P'de aylarca yıllarca oyun oynadım, hiçbir sorun olmadı :D Genelde off yahu 2K alacaksın şart! Diyenler, kulaktan dolma konuşur. 27 inç 1080p gayet de güzeldir, CS:GO, Valorant ve Fortnite gibi oyunları çok güzel şekilde oynadım. Dizi film ise gayet güzel izleniliyor, yemeğin önünü engelleyemiyor :D
Dipnot: 4:3 oyuncusu olmama rağmen kötü bir görüntü elde etmedim.

Yakın zamanda sisteme bir güncelleme geçerim diyorsanız 2k 27" mantıklı. Yakın zamanda güncelleme yapamam diyorsanız 1080p alın geçin. O kadar dert edilecek düzeyde bir bozulma olmuyor. Bir zamanlar hepimiz 17"-19" monitörler kullanıyorduk ve o zamanlar da 21"-24" monitörlere geçiş evresinde aynı tartışmalar yaşanıyordu. Şu an inç büyütmekten ziyade ileriye dönük yatırım yapıp 2k'ya geçmek önemli olan. Tabi burda şöyle bir durum da söz konusu alacağınız monitörün paneli mümkün mertebe IPS panel olsun.

Bende 27" FHD monitör var. Benim gibi asgari 65 - 70 cm uzaktan bakıyorsan rahatsız etmez. Daha yakından bakıyorsan 2K al.

Ben 19” 720p den, 24” 1080p ye geçtim. Oyunlarda görüntü olarak hiçbir sıkıntı yok ama videolar çok kötü gözüküyor. Sanki izlediğim tüm videolar 1080p den 360p ye düşmüş gibi bulanıklaşıyor, yakınla uzakla alakası yok. Oyunlarda bu dediğim bulanıklaşmadan zerre eser yok ama eğer sen film izlerim diyorsan ben şahsen bırak 27” monitörü 24” monitöre bile 2k öneririm ama zaten senin ekran kartı 2k da yamulur o yüzden boşver monitörün varmış zaten bütçende monitör için şu zamanda yeterli değil bence başka parçalara yatırım yapmalısın.

İnç olarak ürün yükseltmek size seviye atlatmaz. 5-6 cm büyük ekran bir fark yaratmayacak çünkü. Yine de hoparlörü olan 27 inç ısrarla isteniyorsa Dell'de olmadığı için en yakın Lenovo Legion Y27-30 Monitör bütçe olarak bu var.

2K monitör seçiminde ki VA panel ViewSonic tatmin etmez. IPS panel için bütçe yetmiyor. Ayrıca o sisteme 2K monitör pek mantıklı olmaz.

Pek aksiyon aramasan da olur.

Forumun siyasi olmayan en hararetli konusu 😃 arkadaşlar öncelikle yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Genel olarak söylemem gerekirse, evden çalışıyorum. Boş zamanımda bilgisayara baktığımda oturduğum yer ile monitör arasında 70 - 100 cm arası mesafe kalıyor. Oyun oynadığım zamanda ise 40 - 50 cm kadar. Zaten şikayetim uzak olduğum zamanlarda bazen ekrandaki bazı yerleri görmekte zorlanmam. Küçük kalması. Sisteme eklemeler yapmak için ekran kartına en az 7000 - 8000 ₺ bağlamak gerekiyor. Hadi anakart değiştirelim( gerekli mi bilmiyorum ) 1500 - 2000₺, işlemci darboğaz yapmasın işlemci değişsin (değişmeli mi bilmiyorum ) 2500 - 3000 ₺'de o. Bu eklemeler nereden baksanız 10k₺ gibi duruyor. Eğer yanlışım veya doğru düşünmediğim yer var ise lütfen düzeltin. Eklemeler yapmak istiyorum elbette ama bu 3-4 yıla yayılır muhtemelen.

2K o ekran kartini zorlar, onu gectim attiginiz 2 monitorde kaliteli ve iyi monitorler degiller. 27 inch 1080p alin.

Cikabiliyorsaniz sunu alin ama bence 24'ten 27'e gecmek aşırı gereksiz. 2. monitor alin onun yerine ucuza, sisteminize upgradeler yapin daha iyi.

Güzel monitörmüş hocam, Curved monitör hiç kullanmadım, o yüzden hevesim var.

Çok yakına oturmayacaksan 1080 27 inc rahatsız etmez ama yine de o pixelleri görürsün 2K alırsan da dedikleri gibi o ekran kartıyla olmaz ileriye dönük 2K alabilirsin ama uzun kullanacaksan 27 ama 24'ten 27'ye geçmenin de çok bir mantığı yok açıkçası.

Galiba ileriye dönük 2K almalı.

Çözünürlük sabitken inç artarsa piksel yoğunluğu azalır, bu da daha az keskin ve net görüntüler demek. 27 inç 1080p bu yüzden önerilmiyor. 24 inç 1080p monitörünüz varsa 27 inçe yükseltmeniz bana kalırsa gereksiz. Kartınız 2K için yetersiz fakat oynadığınız oyunlar açısından problem çıkarmaz. İlla alacağım diyorsanız 2K 27 inç daha mantıklı olur. Yalnız dediğim gibi kartınız 2K için genel olarak yetersiz.

Şunu da belirtmem gerek, 2K monitörde 1080p videolar, 1080p monitördeki gibi durmuyor doğal olarak. Çok video izliyorsanız, film/dizi vs. de dahil, 1080p bulanık duruyor. 1440p de dizi/film sektöründe çok kullanılan bir çözünürlük değil. Bunu da göz önünde bulundurun.

2K monitörde 1080p bulanık mı duruyor? Çok ilginç, hiç böyle düşünmemiştim. Evet oynadığım oyunlar çok şey isteyen oyunlar değil, amacım aman aman kalite değil şimdilik, ekranı bir tık büyütmek ve Curved deneyimi yaşamak. 2K destekleyen bir ekran kartı 1-2 sene uzakta gözüküyor.

Emin olun 27 inç 1080P'de aylarca yıllarca oyun oynadım, hiçbir sorun olmadı :D genelde off yahu 2K alacaksın şart! Diyenler, kulaktan dolma konuşur. 27 inç 1080p gayet de güzeldir, CS:GO, Valorant ve Fortnite gibi oyunları çok güzel şekilde oynadım. Dizi film ise gayet güzel izleniliyor, yemeğin önünü engelleyemiyor :D
Dipnot: 4:3 oyuncusu olmama rağmen kötü bir görüntü elde etmedim.

Evet bu konuda 27" 1080p kullananların bir şikayeti aman aman yokken, görüş belirten kişilerin eleştirileri çok daha sert. Veya olması gereken mantık dahilinde galiba yorum yapıyorlar. Bir şey diyemeceğim maalesef.

Yakın zamanda sisteme bir güncelleme geçerim diyorsanız 2K 27" mantıklı. Yakın zamanda güncelleme yapamam diyorsanız 1080p alın geçin. O kadar dert edilecek düzeyde bir bozulma olmuyor. Bir zamanlar hepimiz 17"-19" monitörler kullanıyorduk ve o zamanlar da 21"-24" monitörlere geçiş evresinde aynı tartışmalar yaşanıyordu. Şu an inç büyütmekten ziyade ileriye dönük yatırım yapıp 2K'ya geçmek önemli olan. Tabii burada şöyle bir durum da söz konusu alacağınız monitörün paneli mümkün mertebe IPS panel olsun.

Geleceğe (2-3 sene) dönük 2K almak mantıklı evet, 1080P'de de beni çıldırtacak bozulmalar yaşayacağımı düşünmüyorum. Ama bakalım. IPS panel, tamamdır hocam.

Bende 27" FHD monitör var. Benim gibi asgari 65 - 70 cm uzaktan bakıyorsan rahatsız etmez. Daha yakından bakıyorsan 2K al.

Günün 5-6 saati 70-100 arası, 5-6 saati de 50-70 arası bakıyorum. Teşekkür ederim.

Ben 19” 720P'den, 24” 1080P'ye geçtim. Oyunlarda görüntü olarak hiçbir sıkıntı yok ama videolar çok kötü gözüküyor. Sanki izlediğim tüm videolar 1080P'den 360P'ye düşmüş gibi bulanıklaşıyor, yakınla uzakla alakası yok. Oyunlarda bu dediğim bulanıklaşmadan zerre eser yok ama eğer sen film izlerim diyorsan ben şahsen bırak 27” monitörü 24” monitöre bile 2K öneririm ama zaten senin ekran kartı 2K da yamulur o yüzden boş ver monitörün varmış zaten bütçende monitör için şu zamanda yeterli değil bence başka parçalara yatırım yapmalısın.

Bakalım her şey çok pahalı, karşılayabileceğim tek şey şu an için monitör gibi.

İnç olarak ürün yükseltmek size seviye atlatmaz. 5-6 cm büyük ekran bir fark yaratmayacak çünkü. Yine de hoparlörü olan 27 inç ısrarla isteniyorsa Dell'de olmadığı için en yakın Lenovo Legion Y27-30 Monitör bütçe olarak bu var.

2K monitör seçiminde ki VA panel ViewSonic tatmin etmez. IPS panel için bütçe yetmiyor. Ayrıca o sisteme 2K monitör pek mantıklı olmaz.

Pek aksiyon aramasan da olur.

Amacım biraz daha büyük bir ekrana bakmak, sınıf atlamak değil hocam. Aksiyonda değilim biraz konfor istiyorum sadece. Ama teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı