2700TL'ye Sistem Tavsiyesi

Neden R9 290X varken daha düşük alsın işlemci o kadar önemli değil.
2800TL'ye FX6300 yatir fakat ileriye donuk olmaz. Ekran kartina yatirdim diyorsun da diger parcalari havadan mi verecekler? Bunlari aldin bunlar hediye mi diyecekler? Biz de biliyoruz 2800TL butceye 5 parca esya secip bu cok iyi demeyi. Kasa'ya 480TL bayildigina gore daha yorum yapmayayim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yav daha ne olsun Ram koyduk Anakartı koyduk sen çok biliyorsan bir bak bakalım 4770K ve FX6300 arasında 5-10 FPS Anca oynuyor daha fazla ayar yükseltmek varken neden yani neden neden neden ? Neden daha aza tamah edesin ? Kafanı kasaya taktıysan değiştiririz Zalman Z3 Koyarız sorun yok ama FX 6300 Herşeye yeter bu konuda iddalaşma benimle. Bizzat gerçek hayatta test ettim FX 6300 Yeterlidir.

Yav daha ne olsun Ram koyduk Anakartı koyduk sen çok biliyorsan bir bak bakalım 4770K ve FX6300 arasında 5-10 FPS Anca oynuyor daha fazla ayar yükseltmek varken neden yani neden neden neden ? Neden daha aza tamah edesin ?

Herhalde windows'u RAM'e kuracak? HDD bile koymamissin be adam, daha neyi tartisiyorsun? i7-4770k ileriye donuk bir islemci, kolay kolay eskimez. FX6300 neredeyse oyun icin ayarlanmis, ileride ne olacagi belli olmaz. Yeni yeni islemci turleri cikacak. FX 8 serisi gayet yeterli.
FX6300 herseye yetseydi, daha ust model cikarmazlardi ve hep onun icin ugrasirlardi. Render diye bir sey bilir misin? Belki bu adam ileride boyle islere kalkisacak, o zaman FX6300 net cevap veremeyecek iste.

Bak bak koymuş muyum ? Baksana bir yav! FX 8350 Olsun i5 4440 olsun i5 4670K olsun boşa yatırım yapmayın! Ben de 7 sene Core 2 Duo kullandım 4.Seneden sonra hiç memnun olmadım açıkçası bakımlarını da yaptığım halde FX6300 yeter, 5-6 Sene götürür. i5 4440 aldık kuzenime kara kara düşünüyoruz. FX8320 alsaydık keşke diye neden? Çünkü 6 Sene sonra O.C Yapma imkanımız olmayacak! i5 4670K koyarsak çıtım bile çıkmaz neden işlemcinin dara düştüğü durumda abanırsın 500 Mhz 1 Ghz rahatlar. FX 6300 6 Sene sonra o kadar iyi olmayacak belki ama overclock ile işlemciyi o günün şartlarına uygun hale getirebileceğiz.

Render yapacak olsa Render derdi! Uydurmasyon yapma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak bak koymuş muyum ? Baksana bir yav! FX 8350 Olsun İ5 4440 Olsun İ5 4670K olsun boşa yatırım yapmayın! Ben de 7 sene Core 2 Duo kullandım 4.Seneden sonra hiç memnun olmadım açıkçası bakımlarını da yaptığım halde FX 6300 Yeter 5-6 Sene götürür. İ5 4440 Aldık kuzenime kara kara düşünüyoruz FX 8320 Alsaydık keşke diye neden ? Çünkü 6 Sene sonra O.C Yapma imkanımız olmayacak Ha! İ5 4670K Koyarsak çıtım bile çıkmaz neden işlemcinin dara düştüğü durumda abanırsın 500 Mhz 1 Ghz rahatlar. FX 6300 6 Sene sonra o kadar iyi olmayacak belki ama overclock ile işlemciyi o günün şartlarına uygun hale getirebileceğiz.

Render yapacak olsa Render derdi! Uydurmasyon yapma.

6 dakika önce koymuşsun HDD'yi, ben kaç dakika önce söyledim bunu. Çocuklar bile inanmaz buna arkadaşım, "ileri" hayattan bahsediyorum, ileride kimin ne yapacağına önceden karar veremiyoruz maalesef. Windows'u hızlı kullanmak isteyecek, ama kullanamayacak. Oyunlarda hızlı geçiş yapmak isteyecek, yapamayacak? Neden? Çünkü SSD yok. Overclock'tan bahsediyorsun da, işlemci soğutucu mu var sistemde akıllı arkadaşım benim. Stok fan ile 4.4 yapsın da işlemci ısısını 60 derece görsün ve sana bir güzel ithamlarda bulunsun. FX6300'ün kaç sene gideceğini kimse bilmez fakat, render denen şeylerde FX6300 yetmez! FX8320 veya 8350 rahatlıkla yetecek her türlü işine. 5 parça sistem toplayalım bundan sonra ve adama öyle öneri yapalım, belki ileride bizi iyi hatırlar.

HDD'yi görmeyince yorum atmak bile istemedim, fakat bu takıntıların sayesinde geç de olsa yorum attım. 6 dakika önce farketmişsin, hala atar yapıyorsun. :D Vatan bilgisayara girip, acaba ilk önce hangi parçayı seçsem diyerek ekran kartına giriyorsun ve o da ne???? R9 290X almalıyım hemen harika fiyat! Sonra kasa bölümüne giriyorsun, o da ne???? Cooler Master HAF912! Hem de 750W PSU'lu, inanılmaz! Hemen almalıyım! tribine giriyorsun. Sizin gibiler sağolsun arkadaşlar sonradan kendine soruyor "acaba bunu mu alsaydım?" sorusunu.

Önemli olan, o bütçeye tüm istediği parçaları sığdırabilmek ve onu memnun etmek. En yüksek seviyede ekran kartı koymak değil.

SSD alınır Soğutucu da alınır sen neyin kafasındasın kardeş ? Zaten adam Render düşünmüyor oyun oyun oyun anlıyor musun ? Ren der dü şün mü yor heceledim.

İşlemci : FX 8350
Anakart : M5A97 R2.0
RAM : 4X2 1866
PSU : VS650
Kasa : Corsair 200R
HDD : Barracuda 1 TB
İşlemci soğutucusu : Cooler Master T4
SSD : Kingston veya Sandisk 128 GB

Oldu mu oldu ben konudan ayrılıyorum kavga etmeye doğru gidiyoruz yoksa.

R9 290x Yerine HD 5450 Koyalım o zaman madem şu seçsem bunu seçsem yapıyoruz işlemciyi de 4770K Yaparız ! Kasayı da 350 Watt Everest ooh tadıntan yenmez!

Bak muhterem kardeşim ben öyle kafama göre sistem toplamam! Sen sandın beni galiba :)

Bak ya
Her yenilediğim zaman bir şey ekliyorsun! Adam oyun oynacak kardeeeeş! Oyun ne mutlu edelim diye 4770K mı koyalım ? Oyun oynayacaksa en yüksek ayarların tadına bakacak.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı