2700X mi i5 8600k mı ?

Nvidia tekeli eline aldı piyada serbestçe at koşturuyor hocam. Fiyatlarda pek bir iniş olmadı yine aynı şekil devam ediyor.
Ondan bahsediyorum ben de. Bir donanımın yeni sürümü ya da nesli çıkınca eskiler ucuzlamıyor, ucuzlamadığı gibi de yeniler de daha pahalı cep yakar oluyor. Eğer bütçe belliyse yenisinin çıkmasını beklemeye gerek yok. RTX çıktı GTX daha da pahalı oldu. Beklemek bir fayda etmiyor.

@Caulfield Aynen öyle yeni seriyi bekleyip hüsrana uğrayan ve 1000 serisi ekran kartının daha düşük modelini almak zorunda kalan çok arkadaşım oldu. @Nkafkas bizim ülkede fiyatı yükselen bir şeyin fiyatı asla düşmediğinden beklemeye değmez. 2. nesil Ryzen işlemcilerle Intel arasında fark çok büyük oranda kapandı. 10-15 FPS takıntılıysanız daha fazla para döküp, soğutucuya da ayrı'yeten para verip Intel işlemci alabilirsiniz.

Geçen yıl 980 Ti yarı fiyatına aynı performansta 1070 satılıyordu. Aynı şekilde 980 yarı fiyatına 1060 satılıyordu. Fiyatların fahiş yüksekliğinden döviz kurunun etkisi yadsınılamaz bir gerçektir. Döviz düşüşe devam ettiği taktirde bir sonraki partide yeni mimari kartların daha hesaplı satılacağını düşünüyorum.

Geçen yıl 980 Ti yarı fiyatına aynı performansta 1070 alınmıştı. Aynı şekilde 980 yarı fiyatına 1060 satılıyordu. Fiyatların fahiş yüksekliğinden döviz kurunun etkisi yadsınılamaz bir gerçektir. Döviz düşüşe devam ettiği taktirde bir sonraki parti yeni mimari kartlar daha hesaplı olacağını düşünüyorum.
Açıkçası ben dövizin daha fazla düşeceğini sanmıyorum. 23 Nisan'da üye oldum buraya ve o zamandan beri siz değerli arkadaşların tavsiyesi hala kulağımda ''Eğer bütçeniz mevcutsa beklemeyin dolar kurunun ne olacağı ve yeni çıkan ekran kartlarının satış fiyatının durumunun belli değil.'' diyerek itinayla vurguladınız. Nitekim dediğiniz gibi de çıktı. 2000 serisi çok pahalı bir şekilde çıktı ve dolar nisan ayında 3,5 TL iken şimdi 5,65 civarlarda.

Geçen yıl 980 Ti yarı fiyatına aynı performansta 1070 alınmıştı. Aynı şekilde 980 yarı fiyatına 1060 satılıyordu. Fiyatların fahiş yüksekliğinden döviz kurunun etkisi yadsınılamaz bir gerçektir. Döviz düşüşe devam ettiği taktirde bir sonraki parti yeni mimari kartların daha hesaplı satılacağını düşünüyorum.
Dolar 980 Ti'a vurmuyor mu? Kur artarsa hepsine vurur. Bu fiyatı arttırmak hangi tekelin elindeyse artık ona bağlı. Dövizde artış olmadığı zamanlar Iphone kendi kafasona göre zam yapıyordu bildiğiniz üzere. Sizin demenize göre dolar düşünce yeni çıkan RTX'li modeller GTX'li modellerden daha ucuz olacak.

O vakitler gidişatın öyle olacağı belliydi. Şimdi Mart seçimine kadar 5 seviyesine düşürme eğilimine gidebilirler. Son rahip iadesiyle düşüşe geçen kur Kaşıkçı olayının belirsizliğine rağmen yükselme göstermedi. Dünyada ve Türkiye'de olup bitenleri kıyıdan köşeden takip ettiğimde çok ekstrem bir olay olmadıkça kur düşme eğilimine devam edecek gibi duruyor.

Son düzenleme:
@Caulfield Üretimi durup satılmayan kartların fiyatları bazen uçuk seviyede oluyor. 2070 çıkacak sürücülerle 1080 Ti'yi geride bıraksa da 1080 Ti daha pahalı satılmaya devam ederse buna şaşırmamak lazım. 980 Ti kullanıcısı olarak 1070 testlerini ve satış fiyatlarını görünce geçen sene epey şaşırdım. Artık şaşırmam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı