27500 TL'ye kadar araba tavsiyesi

Kent_Planci

Hectopat
Katılım
17 Ekim 2016
Mesajlar
6
Yer
MANİSA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Şehir Plancısı
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır para biriktirmenin ardından artık bir araba almaya karar verdim bütçe max 27500. 1 kuruş bile yukarı çıkamam ona göre ;)
Arabadan pek anlamam hatta hiç anlamam az biraz şoförlük var o kadar, ilk arabam olacağı için ince eleyip sık dokuyorum ama her kafadan bir ses çıkıyor.
Neyse fazla uzatmayacağım biraz acemilik olduğunu da göz önünde bulundurarak araç tavsiyelerinizi bekliyorum.
İlgi ve alaka gösteren tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.
 
Aslında araba konusuna baya bir yabancıyım avantaj ve dezavantajları nelerdir bilmşyorum, o yüzden kısa ve öz olarak kasa fark etmeksizin iç hacmi geniş olmalı düz vites dizel olarak düşünüyorum ama farklı fikirleri de değerlendirmeye alabilirim.
 
Dizel tasarruflu gibi görünse de yıllık 20 bin kilometreyi geçmiyorsanız çok bir şey fark etmiyor. Üstelik dizel ile benzinin arasında litre fiyatı olarak bir şey yok gibi. Fiat palio (hatchback) , Megane 3(sedan) veya çok geniş istiyorum diyorsan citroenin picasso modellerine bakabilirsin.
 
Sundugunuz fiyat seat cordoba dizel araca yonlendirebilirm manuel sanziman ici genis denilebilri sedan ve saglam aractir dizelden sasmayin.
Bu cordobalarda donanım sıralamaxı nasıldı style stylance s rider boştan doluyamıydı?


Dizel tasarruflu gibi görünse de yıllık 20 bin kilometreyi geçmiyorsanız çok bir şey fark etmiyor. Üstelik dizel ile benzinin arasında litre fiyatı olarak bir şey yok gibi. Fiat palio (hatchback) , Megane 3(sedan) veya çok geniş istiyorum diyorsan citroenin picasso modellerine bakabilirsin.

Yıllık 20bin kmyi görmem ben dizel yerine lpgmi daha mı mantıklı olur bu konuda o zaman?
 
dizelin sadece tasarrufundan değil düşük devirde performans ve yokuşlarda daha sağlıklı kalkışlar sunar rampada yolculukta ise bayılma gibi bir durumunuz olmaz birde dizelin sesine rahatsız olanları anlamıyorum :D

araba dizel olunca yaz kış klima sıcak soğuk açık durur buda çok büyük artı.
 
Benzindeki huzur, sessizlik, kararlılık hiçbir yakıtta yoktur. Bayılma demişsin de arabanın dilinden anlarsan hiçbir yerde üzmez seni. Ayrıca şahsımca heyecan 4000 devirden sonra başlar(dizelin bittiği yerdir). Neyse ki burada dizel mi benzin mi diye bir tartışmaya girmeyeceğim. LPG ye gelirsek: Standart LPG'li bir aracın ortalama olarak kilometrede 20 kuruş, benzinde ise 30 kuruş yaktığını düşünürsek yılda 10.000 km yapan biri için yıllık 1000tl fark oluşmaktadır. Yüksek bir maliyet olmakla beraber LPG'li araçlarında kendine has sorunları vardır. Orjinallik denilen bir şeyi yok saymış oluyorsunuz.
 
Ben dizeldeki avantajlari sen ise enzindeki avantajlari yazdin hepsi bu :D şahsen ben spor otomobil degil ise benzinli arabalarin sesinden haz almiyorum hatta ses hic yok bu bana gore igrenc dizelin bogumlu bagirislari icimi rahatlatiyor ve yuksek torku hissetmek kadarguzel bir sey yok :D

Arkadasin ilk arabasi olacagi icin muhtemelen saglam birsey alip uzun bir sure kullanmak ister lpg degil dizel tercih edin.
 
Annem 2013 yılında ehliyet aldığında birazcık acemi olduğu için 2008 model Fiat Palio aldık. Hala da kullnıyoruz arabayı. 5 kişilik bir aileyiz ve 55000 km yol yaptık. İstanbuldan Tekirdağ'a, Bursa'ya,Çanakkale'ye gidip geldik. Araba bizi hiçbir zaman üzmedi. 1.3 Multijet olduğu için yakıt konusunda da üzülmedik. Parçaları da oldukça ucuz bir araba. Eğer temiz 2008 model bulabilirsen düşünmeden alın derim. 20000 tl civarına bulabileceğinizi düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı