275HX ile Throttle stop kullanmak gerekli mi?

Sago7

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
5080
İşlemci
275HX
Merhaba, 4 gün önce MSI marka laptop aldım, linkini aşağıya bırakacağım. Ağır oyunlarda God of War: Ragnarok gibi Cyberpunk gibi işlemci 95'lere ekran kartı da 80 85 derecelere çıkıyor. 275HX ve 5080 var. Performans modundayım fanlar son seviyede, watt değerleride oynanmamış durumda. Sonra throttle stopdan işlemciyi 50 veya 60 watta sabitliyorum CPU 85'lere düşüyor ve bariz FPS kaybı olmuyor. Ekran kartı için bir undervolt uygulaması bulamadım ama. Throttle stop için özel ayarlamalar yapmam gerekiyor mu? Hep sınırlıcam mı ben bunu böyle? GPU için olan hali de var mı? Bir de Cinebench testi yaptım multicore 16987 puan. Singlecore 1944 puan geldi. Yorumlayabilir misiniz pek anlamıyorum ben?

Ekleme yapiyorum, bir de şu an bu throttle stopda limits kisminin yaninda kirmizi Power yaziyor, limitse tikliyorum PL1 kirmizi bazen de PL2 kirmizi oluyor, şu an 55derece ve 20watt cekiyor, herhangi bir oyunda falan degilim.

Son düzenleme:
"4 gün önce MSI marka laptop aldım" cümlesinden sonra otomatik aha yandık dedim.

:) niye hocam MSI kotu marka mi veya memnun kalmadiniz mi, biz bayağı konustuk burada konu acmistim herkesin fikrini aldim en fiyat performans buydu bayağı inceledik testlerini vs. ben de 4 gundur buyuk bir problemini gormedim fan sesinin cok fazla olmasi disinda, her Gaming laptop isinma sorunuyla karsilasiyor zaten bir yerden sonra, 120bin icin bayağı uygun dediler bu bilgisayar icin. Siz farkli mi dusunuyorsunuz?

:) niye hocam MSI kotu marka mi veya memnun kalmadiniz mi, biz bayağı konustuk burada konu acmistim herkesin fikrini aldim en fiyat performans buydu bayağı inceledik testlerini vs. ben de 4 gundur buyuk bir problemini gormedim fan sesinin cok fazla olmasi disinda, her Gaming laptop isinma sorunuyla karsilasiyor zaten bir yerden sonra, 120bin icin bayağı uygun dediler bu bilgisayar icin. Siz farkli mi dusunuyorsunuz?

Yapmayın hocam be, MSI denilen marka mıdır nedir laptoplarına en güçlü donanımları en berbat şekilde koyuyor. Aynı Monster gibi, tabii bu modeli hiç duymadım bilmiyorum iyi olabilir fakat MSI rezillikleriyle tanınır. 4050'li MSI laptop kullandım zamanında 45W olduğunu 3. ayda öğrendim. 1. yılın sonunda sarı siteden sattım. Balyoz ile parçalayacak noktaya gelmiştim. Keşke bulaşmasaydınız. En az 30 kere sıcaklıktan kapandı soğutucu almaka rağmen. 1 yıldır Lenovo LOQ kullanıyorum bir kere bana mısın demedi, 4050 ekran kartlı yine orta-giriş segment. 8 saat aralıksız Ultra ayarlarda RDR2 oynamışlığım bile var, ki Hindistan bölgesinde anakart yanma problemi falan olan bir laptop. Umarım hiçbir sıkıntı yaşamazsınız hocam. Bir daha siz siz olun MSI laptopun yakınından geçmeyin.

Laptoplarda 85 ve üstü kırmızı alarmdır hocam. Hatta 80 ve üstü. GTA V gibi bir 2013 oyununda 100 derece görmüştüm. LOQ ile 50 watt sabitlemeyle 70'i çok nadir geçiyor.

Yapmayın hocam be, MSI denilen marka mıdır nedir laptoplarına en güçlü donanımları en berbat şekilde koyuyor. Aynı Monster gibi, tabii bu modeli hiç duymadım bilmiyorum iyi olabilir fakat MSI rezillikleriyle tanınır. 4050'li MSI laptop kullandım zamanında 45W olduğunu 3. ayda öğrendim. 1. yılın sonunda sarı siteden sattım. Balyoz ile parçalayacak noktaya gelmiştim. Keşke bulaşmasaydınız. En az 30 kere sıcaklıktan kapandı soğutucu almaka rağmen. 1 yıldır Lenovo LOQ kullanıyorum bir kere bana mısın demedi, 4050 ekran kartlı yine orta-giriş segment. 8 saat aralıksız Ultra ayarlarda RDR2 oynamışlığım bile var, ki Hindistan bölgesinde anakart yanma problemi falan olan bir laptop. Umarım hiçbir sıkıntı yaşamazsınız hocam. Bir daha siz siz olun MSI laptopun yakınından geçmeyin.

Laptoplarda 85 ve üstü kırmızı alarmdır hocam. Hatta 80 ve üstü. GTA V gibi bir 2013 oyununda 100 derece görmüştüm. LOQ ile 50 watt sabitlemeyle 70'i çok nadir geçiyor.
hocam islemciden mi bahsediyosunuz 80 ustu kirmizi alarmdir diye?

Evet işlemci. Ekran kartı oraları görmez zaten herhalde ya.

Yani tam emin değilim ama.

Bence yanlış biliyorsunuz Gaming laptop incelemelerine bakin herhangi bir markanin hepsi 80-90 arasi calisiyor zaten Ultra ayarlarda, God of War 70 derecede ultrada oynatan laptop bulamazsiniz zaten, islemcinin sitesinde bile Max 100derece yaziyor sonrasinda throttle yiyor, kirmizi alarm 95 derecenin ustudur, 75 90 arasi normaldir Ultra ayarlarda oynursun sonucta, ekran karti icinde 85 ustu risklidir, baska birileri varsa dediklerimi dogrulayabilirse iyi olur ogrenmis oluruz dogrusunu. Onlarca oyun testi izledim cunku cogu markanin ASUS dahil 85 90'lara cikiyor zaten her turlu, watt sinirlamasi olmadan tabii, sinirlayinca dusurmek mumkun.

yani ben bu bilgisayari universite icin aldim oyun yazilimcisiyim Unreal Engine vs kullaniyorum uzun saatler ayrica yuksek grafikli oyunlar oynuyorum, baya arastirip aldim memnun kalmayan cok biri gormedim aslinda, oyun testleri de fena degil niye bukadar gomdunuz markayi tam anlamadim aslinda diger arkadaslar asus ve lenovodan sonra en iyi markalardan biri demisti.

Bence yanlış biliyorsunuz Gaming laptop incelemelerine bakin herhangi bir markanin hepsi 80-90 arasi calisiyor zaten Ultra ayarlarda, God of War 70 derecede ultrada oynatan laptop bulamazsiniz zaten, islemcinin sitesinde bile Max 100derece yaziyor sonrasinda throttle yiyor, kirmizi alarm 95 derecenin ustudur, 75 90 arasi normaldir Ultra ayarlarda oynursun sonucta, ekran karti icinde 85 ustu risklidir, baska birileri varsa dediklerimi dogrulayabilirse iyi olur ogrenmis oluruz dogrusunu. Onlarca oyun testi izledim cunku cogu markanin ASUS dahil 85 90'lara cikiyor zaten her turlu, watt sinirlamasi olmadan tabii, sinirlayinca dusurmek mumkun.

Yani ben bu bilgisayari universite icin aldim oyun yazilimcisiyim Unreal Engine vs kullanıyorum uzun saatler ayrica yuksek grafikli oyunlar oynuyorum, bayağı arastirip aldim memnun kalmayan cok biri gormedim aslinda, oyun testleri de fena degil niye bu kadar gomdunuz markayi tam anlamadim aslinda diger arkadaşlar ASUS ve Lenovo'dan sonra en iyi markalardan biri demisti.

Hocam dediğim gibi tecrübe, deneyim sayesinde MSI laptopların berbatlığına hakimim. Fakat eminim ki iyi bir tercih yapmışsınızdır, harika donanımlı bir laptopunuz olmasına sevindim. 🙂

Sıcaklık konusunda alüminyum yükseltme standı ve ThrottleStop ile Cyberpunk ve RDR2 gibi oyunlarda 75-80 arası gidip geldim. 90 bir kere gördüysem ne olayım. 85 üstü kırmızı alarm olduğunu düşünüyorum hocam, saygılar.

Oyundayken fotograftakı ksımlar sarı ve kırmızı yanıp sonuyor, limitsin yaninda kirmizi Power ve prochot100 de yaniyor kirmizi sekilde, 50watt limitleme yapiyorum genelde sicaklik 90'lara cikmiyor 80-90 arasi geziyor hep, performans dususu de yok ama dedigim gibi kirmizi uyarilar cikiyor hep, sebebi nedir ve endiselenmem gereken herhangi bir şey var mi?
@Xevanior @erengore bakabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-26 023925.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-26 023925.png
    157,6 KB · Görüntüleme: 20
80 üstü kırmızı alarm falan değildir. Bu kadar güçlü bir işlemciye sahip bir cihazın 90-95 derecelerde dolaşması gayet normal. GF63 kullanıyorum ve işlemcim ne zaman yükte olsa 90 derecenin üstünde, 3 seneyi aşkın kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Şeker değil bu çipler, erimezler.

Cinebench testini hangi versiyonundan yaptınız? 23 mü? 23 ise sonuç kötü gibi.

UV'yi nasıl yaptınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı