275HX ile Throttle stop kullanmak gerekli mi?

Ya garip gurup terimler sallıyor millet. Hwinfo değerlerini atar mısın? Vr genelde çoğu cihazda kirmizi oluyor stres testi falan yaptiysan. İşlemci düşük iken ACPI yüksek ise sıkıntı ama hem işlemci yüksekse hem ACPI yüksekse (benzer ise yani) büyük sıkıntı yaratmaz
Bu sistem normalde senin aldığından daha güçlü bir performans vermeli. Evet sen memnun olabilirsin ama paran boşa gidiyor olabilir. VR uyarısı da öyle yabana atılacak bir uyarı değil yani. Sen kendi kararını kendin ver. Ben şahsen rahat olmazdım. Sıcaklık değerleri de çok iyi gelmedi Watt-DIE-Sıcaklık 3'lüsündeki oran bence iyi değil.

Ama dediğim gibi sen bilirsin.
Ekran görüntüsü 2025-08-27 021118.png
Ekran görüntüsü 2025-08-27 021058.png

vr kac derece nereden kontrol edicem, ve kac derece olmasi gerekiyor kac derece ustu sıkıntı? Ayrica heatsink pasif sogutma vs nedir nasil kontrol edilir bilmiyorum biraz daha spesifik detay verirseniz daha kolay olucak.

performans modunda yaptim ama 35watt falan cekiyo yani fanlar vs bagirmiyo hic. Suan tekrarladim testi multicore 18118 cikti. 95 derece benim fikrimce kotu, asiri sicak denemez ama uzun vadede saglikli da denemez, elimden geldigince undervolt yapmaya calisiyorum ben uzun sure saglikli kullanabilmek icin.
Performans modunda ve 35 watt limitli iken iyi bile almışsın stres testi sonuçlarında. Multi core 33 bin alması gerekiyor o cihazın. 160w çıkabilen bir işlemci o. Ya bu kadar kafana takmana hiç gerek yok günümüz çoğu ust segment cihaz şuan hwinfo ve techpowerupta kıpkırmızı

Bu sistem normalde senin aldığından daha güçlü bir performans vermeli. Evet sen memnun olabilirsin ama paran boşa gidiyor olabilir. VR uyarısı da öyle yabana atılacak bir uyarı değil yani. Sen kendi kararını kendin ver. Ben şahsen rahat olmazdım. Sıcaklık değerleri de çok iyi gelmedi Watt-DIE-Sıcaklık 3'lüsündeki oran bence iyi değil.

performansdan kastiniz nedir tam olarak, throttle stop acmadan once de max 96 derece falan gordum cyberpunkda o da uzun kullanim sonundaydi, ve fps degerleri de incelemelerdeki gibi. Performansin yeterli yetersiz oldugunu hangi testi yapip anlayabilirim, cinebench testinde asiri zorlamiyo kendini gibi geldi bana bilgisayar 50watt cekti max ve cok fan acmadi. VR uyarisindan biraz suphelendim siz oyle diyince biraz daha arastiricam, watt sinirlamamin sebebi ayni fpsi 80watt cekerken de veriyor 50 watt cekerken de veriyor o yuzden limitliyorum.

IA Limit Reasons'u açsana. Belki ThrottleStop yanlış sinyal veriyordur daha iyi görebiliriz. En azından teyitleyelim.
buyrun.

Dosya Ekleri

• ewe.png
    ewe.png
    76,8 KB · Görüntüleme: 18
performansdan kastiniz nedir tam olarak, throttle stop acmadan once de max 96 derece falan gordum cyberpunkda o da uzun kullanim sonundaydi, ve fps degerleri de incelemelerdeki gibi. Performansin yeterli yetersiz oldugunu hangi testi yapip anlayabilirim, cinebench testinde asiri zorlamiyo kendini gibi geldi bana bilgisayar 50watt cekti max ve cok fan acmadi. VR uyarisindan biraz suphelendim siz oyle diyince biraz daha arastiricam, watt sinirlamamin sebebi ayni fpsi 80watt cekerken de veriyor 50 watt cekerken de veriyor o yuzden limitliyorum.
Aldığınız bilgisayarın incelemelerini izleyip aynı FPS'i veriyor diyorsanız bu haliyle normal. Aynı işlemci aynı ekran kartı başka laptoplara bir bakın. Yine aynıysa performans olarak parlayan bir yıldız yoksa sektörde, bence yine de VR uyarısı vermeyenlerle ilgilenin. Çünkü bu iş zamanında milletin sağlam başını ağrıttı.

Günümüz sistemlerinde limitler genelde Platform Power Limit sayesinde oluyor. EDP OTHER diye gözüküyor genelde ThrottleStop'ta. O yüzden bu normal veya en azından benim alışık olduğum tür bi uyarı değil.

buyrun.
Max VR Voltage - VR TDC - VR Thermal
Sorun gerçekten de var. Dikkat edin.

.....

Aldığınız bilgisayarın incelemelerini izleyip aynı FPS'i veriyor diyorsanız bu haliyle normal. Aynı işlemci aynı ekran kartı başka laptoplara bir bakın. Yine aynıysa performans olarak parlayan bir yıldız yoksa sektörde, bence yine de VR uyarısı vermeyenlerle ilgilenin. Çünkü bu iş zamanında milletin sağlam başını ağrıttı.

Günümüz sistemlerinde limitler genelde Platform Power Limit sayesinde oluyor. EDP OTHER diye gözüküyor genelde ThrottleStop'ta. O yüzden bu normal veya en azından benim alışık olduğum tür bi uyarı değil.

Max VR Voltage - VR TDC - VR Thermal
Sorun gerçekten de var. Dikkat edin.
Suan cok arada kaldim bi problem yok diye beklerken boyle bisey cikti, ne yapicam bilmiyorum acikcasi danisabilecegim baska birini taniyor musunuz bu konularda? Veya daha once tartisilmis bi konu? Bilgisayar hem marka olarak hem fiyat olarak baya onerildi bana @Adlin hocam vs, ama boyle bisey sadece benimkine denk geldiyse cidden galiba bahtsizim, bundan once de 2 kere gamegaraj slayer iade ettim cunku isinip kapandigi icin.

Bu sistem normalde senin aldığından daha güçlü bir performans vermeli. Evet sen memnun olabilirsin ama paran boşa gidiyor olabilir. VR uyarısı da öyle yabana atılacak bir uyarı değil yani. Sen kendi kararını kendin ver. Ben şahsen rahat olmazdım. Sıcaklık değerleri de çok iyi gelmedi watt-dıe-sıcaklık 3'lüsündeki oran bence iyi değil.

Performans modunda ve 35 watt limitli iken iyi bile almışsın stres testi sonuçlarında. Multi Core 33 bin alması gerekiyor o cihazın. 160W çıkabilen bir işlemci o. Ya bu kadar kafana takmana hiç gerek yok günümüz çoğu ust segment cihaz şu an HWiNFO ve TechPowerUp'ta kıpkırmızı.

Guncelliyorum, şu an tekrar Cinebench23 yaptim 26902 skor geldi multicore, niye degisti bukadar anlamadim, fanlari falan acti 80 watt civari cekti bu sefer oncekinde fanlari acmamisti bile.

Son düzenleme:
.....

Suan cok arada kaldim bi problem yok diye beklerken boyle bisey cikti, ne yapicam bilmiyorum acikcasi danisabilecegim baska birini taniyor musunuz bu konularda? Veya daha once tartisilmis bi konu? Bilgisayar hem marka olarak hem fiyat olarak baya onerildi bana @Adlin hocam vs, ama boyle bisey sadece benimkine denk geldiyse cidden galiba bahtsizim, bundan once de 2 kere gamegaraj slayer iade ettim cunku isinip kapandigi icin.

Guncelliyorum, şu an tekrar Cinebench23 yaptim 26902 skor geldi multicore, niye degisti bukadar anlamadim, fanlari falan acti 80 watt civari cekti bu sefer oncekinde fanlari acmamisti bile.
Yine az gelmiş. Turbo modda limitsiz bir şekilde test edin ve arkada hwinfo açık kalsın testi yaparken. Sonra bize atın.

Yine az gelmiş. Turbo modda limitsiz bir şekilde test edin ve arkada hwinfo açık kalsın testi yaparken. Sonra bize atın.
yapmistim az once chatgpt de ayni seyi soyledigi icin, gonderiyorum o sirada bi kere daha yapicam, islemcinin kac watt cekmesi gerekiyo cinebench testinde, max wattina cikmiyor cunku bendeki.

Dosya Ekleri

• new3.png
    new3.png
    90,3 KB · Görüntüleme: 24
  • new1.png
    new1.png
    118,9 KB · Görüntüleme: 25
  • new2.png
    new2.png
    106,5 KB · Görüntüleme: 22

Technopat Haberler

Yeni konular