28 bin TL'ye hazır sistem önerisi

AMD ekran kartlarının hepsi çöp? Çok ucuz olmadıkça alınmaz maalesef ama arkadaşın attığı güzel bir sistem alınabilir.

Bu kanıya nereden vardın?
7800XT 4070'ten daha ucuz ve daha performanslı örneğin.
7900 GRE 4070S'ten kas gücü olarak daha iyi.
7700XT 4060 Ti'dan daha iyi,
Bu üç kart hem ucuz hem performanslı, yüksek seviye kartlarda dediğin olabilir ancak düşükte değil.

Doğrudur, 4070 ile karıştırmış olabilirim, esas demek istediğim 4060/ti almasın yani.
4070'te yok, siz 4060 ti ile karıştırmışsınız.

Bu üç kart hem ucuz hem performanslı, yüksek seviye kartlarda dediğin olabilir ancak düşükte değil.

2024 yılındayız 25'e giricez hocam, ben teknoloji seven adamım. Saf kas güç devri RTX 2000 serisi çıktığında bitti. RX ekran kartları bana göre vramli boş tenekeler. Nvidia sürekli yeni teknolojiler çıkartıyor ve ben 2060'la bile bu teknolojilerden faydalanabiliyorum, Allah bilir ilerde daha neler çıkartacaklar.

2024 yılındayız 25'e gireceğiz hocam, ben teknoloji seven adamım. Saf kas güç devri RTX 2000 serisi çıktığında bitti. RX ekran kartları bana göre VRAM'li boş tenekeler. NVIDIA sürekli yeni teknolojiler çıkartıyor ve ben 2060'la bile bu teknolojilerden faydalanabiliyorum, Allah bilir ileride daha neler çıkartacaklar.

Aynı şeyler AMD tarafındada var, NVIDIA GPU kullanıp AMD teknolojisi kullanıyorum, NVIDIA bana vermiyor teknolojiyi.

Ayrıca sizin zevkiniz, kartı kötü mü yapıyor?
Genelleme yapmak yerine cümlenizin başına " bence " ekleyin, AMD ekran kartları şu an bulabileceğiniz en F/P kartları yapan marka.
Hele bu bütçede çok daha öne çıkıyor.
Attığınız sistemin çok az üzerinde neredeyse aynı sistemin 7700XT sistem hali var.
Performans testlerine bakarsanız aradaki farkı görürsünüz.

Aynı şeyler AMD tarafındada var, NVIDIA GPU kullanıp AMD teknolojisi kullanıyorum, NVIDIA bana vermiyor teknolojiyi.

Ayrıca sizin zevkiniz, kartı kötü mü yapıyor?
Genelleme yapmak yerine cümlenizin başına " bence " ekleyin, AMD ekran kartları şu an bulabileceğiniz en F/P kartları yapan marka.
Hele bu bütçede çok daha öne çıkıyor.
Attığınız sistemin çok az üzerinde neredeyse aynı sistemin 7700XT sistem hali var.
Performans testlerine bakarsanız aradaki farkı görürsünüz.
Ben Nvidia kartla bile AMD teknolojilerini kullanabiliyorsam o zaman RX ekran kartları almanın ne anlamı var ve AMD teknolojileri Nvidia'nın çok altında bi kaliteye sahip maalesef? Ben zaten "bana göre" yazdım ve zaten atılan sistem güzel dedim alınabilir dedim dikkatli okuyun lütfen.

Yok 4070 30k bandına düşüyor ancak marka seçimleri de tabi ki ona göre oluyor. Ve işlemci olarak i5 12400f veya ryzen 5 5600 oluyor. Yine de performans olarak 2k'da 4060ti'ı ezecektir.

Yok 4070 30k bandına düşüyor ancak marka seçimleri de tabi ki ona göre oluyor. Ve işlemci olarak i5 12400f veya ryzen 5 5600 oluyor. Yine de performans olarak 2k'da 4060ti'ı ezecektir.
DDR4 4070 Yerine DDR5 7700XT Daha iyi olur, denk kartlar zaten.

Bende DDR5 7700XT var bir faydasını görmedim, 4070 hikayeli oyunlarda epey fark açacaktır DDR4 ile. Tabii tercih meselesi.

R5 5600 4070 ile ufak bir darboğaz yapıyor, sorunda orada.
İleride geliştirmeye çalışsa çok masraf, zaten 4070 dengi kart.
Yani NVIDIA DDR4 AMD DDR5 yarışması oluyor bu.
Tercih meselesi bence saçma ancak fikrinize saygı duyuyorum.

R5 5600 4070 ile ufak bir darboğaz yapıyor, sorunda orada.
İleride geliştirmeye çalışsa çok masraf, zaten 4070 dengi kart.
Yani NVIDIA DDR4 AMD DDR5 yarışması oluyor bu.
Tercih meselesi bence saçma ancak fikrinize saygı duyuyorum.
Yani üstte belirttiğim gibi 2k bazında bu darboğaz ziyadesiyle önemsiz olacaktır bence, dlss çok fark ediyor.

Yani üstte belirttiğim gibi 2K bazında bu darboğaz ziyadesiyle önemsiz olacaktır bence, DLSS çok fark ediyor.

DDR5 Tarafındada hız etkiliyor, aynısı AMD tarafındada var.
İleride geliştirmeye çalışsa geliştiremeyecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı