2933 Mhz'de mavi ekran hatası

Mrslan

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, forum içerisindeki alakalı konuları inceledim fakat bir çözüm yolu veya önerisi bulamadım. Sistemimde;

• AMD Ryzen 5 1600
  • GIGABYTE GA AB350 Gaming 3 3200 Mhz
  • GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3000MHz
  • Cooler Master Watt 80PLUS 600W

Bileşenlerini kullanıyorum. Anakartım maksimum DDR4-3200 desteklediği (AIDA64) halde, stabil 1862 Mhz'de (CPU-Z) çalışıyor. Dün oyun için XMP aktifleştirip 3000 Mhz ve 2933 Mhz (1.35V) 'e yükselttim. Her iki frekansta da bir süre sonra mavi ekran hatasını aldım. BIOS sürümüm güncel. Bileşenler arasında uyumsuzluk mu var? yada izlemem gereken yol nedir?

Ara frekansları denediniz mi?
2933 altındaki değerler mi? Yoksa 3000 ile 2933 arasındaki değerler mi?
XMP aktifleştirdikten sonra Memtest86 ile test eder misin? Hata çıkarsa RAM'leri iade et, çıkmazsa otomatik ayarları elle dene.
Deneyip, sonucu yazacağım. @Tolga Samet yaklaşık 1 saat 45 dk sürdürdüm testi, bir sorun çıkmadı.
XMP aktifleştirdikten sonra...
Bu detaylı atlamışım. XMP aktif etmeden yapmıştım testi. Şimdi aktif edip yaptım ve 1 hata aldım. 2 adet RAM var, hangisinde olduğunu anlayabilir miyiz yoksa deneme yanılma ile mi bulacağız?
@Tolga Samet hocam sayende sorunu bulduk, kalanında da yardımcı olsan sana zahmet RAM degiştirsem.

Dosya Ekleri

• IMG_20191115_214816.jpg
    IMG_20191115_214816.jpg
    960,3 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri tek tek takıp yap testi. 2 tane birden takıp yapma.
Yeni gördüm dostum, bildirim gelmedi. RAM'leri tekli olarak test et. Problemli olan ortaya çıkar zaten.

Sorun değil hocam. Teşekkür ederim ikinize de.
Güncelleme:
Arkadaşlar RAM'leri sırasıyla 1 er saatten fazla test ettim ve de tekrar 2 sini takıp 2 saat test ettim herhangi bir hata çıkmadı. Slotların yerini değiştirtim, slot kaynaklı testte hata verir mi acaba?

Bir de RAM'ler den biri CL15 biri CL16, forumda araştırdığım kadarıyla dual channel çalışıyormuş ama bende öyle olmadı, ondan kaynaklı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    33,7 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı