2K 144-180 Hz vs 1080p 240-280 Hz

Bu sistemi almayı düşünüyorum.
Güncel olarak fena bı sistem değil,. pckolik'te 45k ya falan 4070 sistemde vardı bu arada, ama zaten YKS den sonra alacaksan o zaman kadar 9060 XT hazır sistemlerde çıkar daha rahat karar verirsin, ama malum piyasa durmadan oynadığı için F/P dengesi hep değişiyor bu yüzden alacağın zaman almadan önce toplam bütçen ile tekrar konu açmanı öneririm

Güncel olarak fena bı sistem değil,. pckolik'te 45k ya falan 4070 sistemde vardı bu arada, ama zaten YKS den sonra alacaksan o zaman kadar 9060 XT hazır sistemlerde çıkar daha rahat karar verirsin, ama malum piyasa durmadan oynadığı için F/P dengesi hep değişiyor bu yüzden alacağın zaman almadan önce toplam bütçen ile tekrar konu açmanı öneririm
Alacağım zaman bu konudan tekrar sizi etiketleyerek sorsam kural ihlali oluyor mu?

Alacağım zaman bu konudan tekrar sizi etiketleyerek sorsam kural ihlali oluyor mu?
Hocam bana da ulaşabilirsin sorun olmuyorsa sürekli keyfi sistem kovalıyorum. Denk gelirse atarım :)

@Mehmet Arda0 yok hocam kural ihlali olmaz tabii ki etiketleyebilirsiniz. Hem etiketlemeseniz dahi PC bileşenleri ve sistemleri ile hemen her konuya bakarım ben (konu açacağınız zaman saat 19.00 ve sonrasında açmanızı öneririm sadece ben değil diğer önericilerdr genelde akşam saatlerinde müsait olduğu için technopat sosyal akşam saatlerinde daha canlı oluyor ve daha verimli oluyor)

Ekran kartı için 2,3 gün bekleyin bence. Yarın RX 9060 XT çıkacak ve 16 GB versiyonu 16-19k arası olması bekleniyor. RTX 5060 Ti 16 GB'dan %9 daha güçlü olduğu doğrulandı.

Doğrulandı mı? Emin misiniz? 9060XT eğer 18k gibi bir fiyattan çıkarsa bence alınacak bir kart değil. Performans olarak düşük özellikle yeni nesil zorunlu Ray Tracing kullanan oyunlarda çok geride.

TechPowerUp'a göre 7800XT ile aralarında %9'luk fark vardı fakat bugün o fark %29 olarak güncellendi. 5060 Ti 8 GB ile aralarında %13'lük fark var fakat 5060 Ti 16 GB bariz bir şekilde üstün.

1749065660336.jpeg

Doğrulandı mı? Emin misiniz? 9060XT eğer 18k gibi bir fiyattan çıkarsa bence alınacak bir kart değil. Performans olarak düşük özellikle yeni nesil zorunlu Ray Tracing kullanan oyunlarda çok geride.

TechPowerUp'a göre 7800XT ile aralarında %9'luk fark vardı fakat bugün o fark %29 olarak güncellendi. 5060 Ti 8 GB ile aralarında %13'lük fark var fakat 5060 Ti 16 GB bariz bir şekilde üstün.

Eki Görüntüle 2505440
Hocam hangi siteden bakıyorsunuz bilmiyorum ama veriler yanlış, 9060 XT, 7700 XT nin üzerinde

Hocam hangi siteden bakıyorsunuz bilmiyorum ama veriler yanlış, 9060 XT, 7700 XT'nin üzerinde.

Keşke yanlış olsaydı bende çok isterdim. Saf güç olarak maalesef 7700XT hala daha güçlü. Tabii ki tensor çekirdeklerinden dolayı Ray Tracing, FSR gibi avantajları var ama AMD tarafından açıkçası bunu beklemiyordum. Saf güç olarak 7700XT ve 7800XT arasında olsa yine yeterli olurdu.

1749067067462.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı