2K 144Hz hikayeli oyunlar için monitör önerisi

LyNice

Hectopat
Katılım
24 Şubat 2021
Mesajlar
232
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar herkese iyi sosyaller. 2K 144Hz böyle oyunlarda renkler güzel olsun güzel gözüksün parlak canlı siyahlar tam siyah güzel bir monitör arıyorum. 144Hz olmasınıda Online oyunlarda LoL filan oynarken 60 Hz'e göre bayağı fark ediyor ondan istiyorum teşekkür ederim şimdiden.

Arkadaşlar şöyle bir şey buldum nedir nasıldır bilmem anlamam ama dediklerime uyuyor mu acaba? Benim şu anki montitörüm 16:9 bile değil sorunlu biraz ekran çözünürlüğü leş ben güzel çözünürlük arıyorum 2K mevzusuda oradan.

MONİTÖR 2K 170 HZ

Bütçe eklemeyi unutmuşum bütçem 10k.
 
Bütçe nedir hocam? 2K 27 inç mi 2K 24 inç mi olacak? 2K 27 inç isterseniz AOC Q27G4X e göz atabilirsiniz.
 
Özelliklerini de atayım.

1713898171110.png


Hocam IPS ekranlar için araştırma yaptım şöyle bir makale ile karşılaştım.

IPS LCD sıvı kristal ekranlar için bir ekran teknolojisidir. 1980'lerin sonunda "kıvrımlı nematik alan efektli" matris LCD'lerin ana sınırlamalarını çözmek üzere tasarlandı. Bu sınırlamalar güçlü görüş açısına ve düşük kaliteli renk reprodüksiyonuna sahipti. Vikipedi

Çözünürlük kötü diyor galiba bir de ben 4070 alacağım uygun mudur 4070'e bu monitörler.
IPS ekranlar renk doğruluğunda ve kalitesinde VA'ların kat ve kat önünde. Ayrıca Va panellerde ghosting sorunu IPS panellere göre bariz fazla. Kime sorarsanız IPS panel önerir.

Ayrıca attığım monitör 10 bit yani 8bit+FRC ve Renk doğruluğu çok yüksek bir model hem tüm renkleri çok canlı ve güzel görürsünüz hemde daha iyi performans alırsınız.
 
Özelliklerini de atayım.

Eki Görüntüle 2177047

IPS ekranlar renk doğruluğunda ve kalitesinde VA'ların kat ve kat önünde. Ayrıca VA panellerde ghosting sorunu IPS panellere göre bariz fazla. Kime sorarsanız IPS panel önerir.

Ayrıca attığım monitör 10 bit yani 8bit+frc ve renk doğruluğu çok yüksek bir model hem tüm renkleri çok canlı ve güzel görürsünüz hem de daha iyi performans alırsınız.

Teşekkür ederim hocam sağ olun. Bu monitör kavislimi fotoğraflarda gözükmüyor.

4070 ekran kartına uygun değil mi hocam kırılma yaşanmaz.
 
Uygun hocam bir problem yaşamazsınız. Monitör kavisli değil. 2K veya 4K monitörlerde kavisli birşey arıyorsanız biraz Ultrawide modellere bakmanız lazım onlarında bütçesi aşırı pahalı.
 
Teşekkür ederim hocam sağ olun. Bu monitör kavislimi fotoğraflarda gözükmüyor.

4070 ekran kartına uygun değil mi hocam kırılma yaşanmaz.

G-Sync var sorun olmaz. Curved değil, çoğu Curved'ler VA panel olarak üretiliyor bu flat IPS.
 

Geri
Yukarı