Cevap vereyim özellikle etiketlediğiniz için ama bu dandik forumda cevap yazmıyorum normalde artık.
G274qpx, 27GR83Q-B, M27Q X, VG27AQML1a hepsi iyi monitörler. İçlerinden satıcısı ve fiyatı iyi olanı tercih edin. Dikkat edin aralık indirimleri öncesi diye zam yapmişlar. 1 ay önceki fiyatları baz alın.
Not: G274qpx biraz yavaştır biraz ghosting var ama sorun olmaz oyunda falan fark etmezsiniz. Görüntü kalitesi olarak içlerinden en iyisi bu.
Bu bütçede önerilebilecek tek VA Samsung G6 G65b olur. Ama onun da kronik scanline çikarma sorunu var.
@bluerr arkadaş iyi öneri de yapmiş kötü de. MSI VA olan alinmaz mesela. Bir de iyi bildiği şeyler de var ama yanlış bildiği şey de çok maalesef. Örneğin VA'ların daha az doygun renk olması gibi, günlük kullanıciya VA önermesi gibi VS.
Normalde rehber konularımdan atardım size bütün sorunlarinizi çözerdim de bu dandik forumda başka forum linki yasak uyarı veriyorlar. İşin trajikomik yanı rehber konularımı buraya da taşıtmıyorlar önce başka forumda açtım diye

Epey'den monitör karşilaştırırsanız böyle olur işte. Hayır G274Qpx'in renk gamutları daha yüksek.
Renk gamutlarında her firmanın farklı ağız oyunu yaptığını unutmayın. Yüksek göstermek için kimi coverge yerine volume değerini söyler, kimi çoğunluğun kullandığı CIE1931 yerine CIE1976 renk uzayındaki gamutu söyler...
Ayrıca sRGB değil önce DCI-P3 sonra rec. 2020 değerine bakmalısınız.
Ayrıca ayrıca gamutları arasındaki %4 fark olsa bile anlamanız çok zor %90 üzerinde. Bu kadar küçük gamut farklarında parlaklık, kontrast ve renk sicakliği gibi değerler görüntüde çok daha büyük etkiye sahip olur.