2K için RTX 4060 Ti vs 4070'Ti

O zaten gelmedi mi? Benim bildiğim RTX 4000 serisinin bir esprisi de önbellek kaynaklı VRAM tüketimine yardımcı olmaktı bunun dışında ayrı bir durum mu var?

Yalnız bazı oyunların da VRAM tüketimi komik özellikle RE serisi. Texture köklüyoruz da nereye köklüyouz belli değil, hani gözüm iki farklılık görse de VRAM yediğine değse helal olsun diyeceğim. Eski oyunlarda MSAA köklemekten farksız. Ama UE5 bomba gibi düştü insanlar Remnant 2'ye optimizasyon diyor da göz var nizam var oyun motoru ortada yani. VRAM'e gelene kadar kartların kas gücü yıkılıyor. Bunun bir ötesi 1080P'de RTX 4080 ayarında kartlara ihtiyaç duyulması demek. Ya da daha fazla kare yaratabilecek bir teknoloji.
RE serisi bir örnekti, 2022 üstündeki çoğu oyun böyle zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7900XT önerirdim ama RT açınca 4070Ti seviyesine düşüyor. Klasik AMD işleri. Kart potansiyellerini çöp driver ile öteye götüremiyorlar.

2K için kesinlikle 4070Ti alın. İkinci el alırım diyorsanız 24GB RTX3090 çok güzel gider. 750W PSU masrafına girerseniz ciddi anlamda ölümsüz 2K-4K manyağı kart almış olursunuz. 3090Ti da çok sağlam ama biraz daha PSU istiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eki Görüntüle 1887549

Yalnız aşağıdaki karşılaştırma saçma geldi. Nvidia kartlarda dlss açmışlar ve AMD'nin saf gücü ile kıyaslamışlar. Hiç mantıklı değil.

FSR açılıyor zaten videoda.

Açılmasa bile eninde sonunda FSR 2.0 açmaya mahkumlar, saf kas gücünün gideceği yer sınırlı. Öyle olmasa neden AMD ile Intel de gelecekteki kartları için Frame Generation kassın değil mi? Bunu da taze çektim, Youtube kalitenin içinden geçmeye iyiydi.

FSR açılıyor zaten videoda.
En alttaki grafik saçmalık ondan bahsediyorum.

Biz bu adamlarla aynı oyunu mu oynuyoruz? Ben 4060 Ti ile 1080P'de DLSS 3.0 ile (kalite + fg) Ultra 100+ FPS oynuyorum, ki %10 darboğazım var işlemciden ötürü.

RTX 4090 testine baktım tamamen aynı şekilde 80 FPS ortalamasını ancak alabilmiş 4K'da. Videoları izliyorum anlam veremiyorum.

Tamamdır tekrar baktım millet oynamayı bilmiyormuş, bu adam en akla yatkın performansı almış.

Millet oynamayı bilmiyor derken? DLSS, FSR kapalı bir şekilde 4K'da 4090'da 7900 XTX de 40-45 civarı FPS veriyor. Yapımcılar artık DLSS ve FSR'ye güvenip optimizasyonu tamamen es geçiyorlar sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Millet oynamayı bilmiyor derken? DLSS, FSR kapalı bir şekilde 4K da 4090 da 7900 XTX de 40-45 civarı FPS veriyor. Yapımcılar artık DLSS ve FSR'ye güvenip optimizasyonu tamamen es geçiyorlar sanırım.

Optimizasyonluk bir durum yok yalnız, donanımların yazılıma yetişememe durumu var uzun yıllardır bunu yeni motorlu oyunlarda bolca göreceğiz. TLOU gibi şişirilmiş UE4 ile yapılan oyunlarda yapımcıların hatası, zaten kimse öyle bir oyunda kas gücü ya da teknoloji tartışması yapmaz. Temelden sorunlu oyun her donanımı etkiler, yalnızca ekran kartını değil. Ben Remnant 2'de bunu göremiyorum 4 çekirdekli işlemci ve 2x8 GB RAM ile sıfır drop oynuyorsam tamamdır.

Diğer konuda ise ne yapalım Moore Yasası ve dümdüz kas gücüne dayanıp bir gıdım yol mu alalım? Yıllardır yaptığımız bu zaten. Ya takoz gibi güç tüketiminin dibine vuran saçma kartlar çıkacak ya da teknoloji bu yeri alacak. Ben oyumu teknolojiden yana kullanıyorum, gördüğüm şey güzel olduktan sonra bunu dümdüz kas gücüyle almışım ya da yapay zeka ile almışım benim için önemi yok.

En alttaki grafik saçmalık ondan bahsediyorum.

Millet oynamayı bilmiyor derken? DLSS, FSR kapalı bir şekilde 4K'da 4090'da 7900 XTX de 40-45 civarı FPS veriyor. Yapımcılar artık DLSS ve FSR'ye güvenip optimizasyonu tamamen es geçiyorlar sanırım.
Metro Exodus'da resmi olarak yok. Adamlar da var ki açmış, kartı alan herkes açacaktı zaten.

Kartı alan herkes açacaktı ne demek ya? 😂 Resmi olarak olmasa bile bu karşılaştırma adil değil maalesef.

Şu ortamda hiçbir karşılaştırma adil değil aslında. NVIDIA gidiyor DLSS 3.0 açık referans olarak "bu kart 2 kat güçlü" diyor, başkası gidiyor dümdüz native ile karşılaştırıp "yenisi eskisinden az FPS veriyor" diyor. Temelinde hepsi yanlış.

Bugün en baba native savunucusu bile gidip o FSR'ı, XesS'i, DLSS'i açmak zorunda kalacak, kaçarı yok. En iyi optimizasyonlu oyun gelse de yapacak eğer kart yükseltmek istemiyorsa. Tüm firmalar da aynı yola girmek zorunda. RX 7600'a bakıyorsun neden çıktığı belli değil kartın şu haliyle RX 6600 ve 6600 XT kırması bir şey olmuş. Ama resmen bağırıyor "bana da teknoloji gelecek o zaman öttüreceğim benden öncekileri" diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı