2K ile 4K arasında çok büyük fark var mı?

Vallahi sanal çözünürlükte bile fark ediyor, öyle söyleyeyim. Native görüntü gösteren bir monitörde 4K nasıldır hayal bile edemiyorum.

Yeni 1080'den 4K ya geçtim film ve dizi platformları 4K ya adapte olamadığı için o alanda fark az ama oyunlar konusunda bambaşka bir deneyim.

Yeni 1080'den 4K ya geçtim film ve dizi platformları 4K ya adapte olamadığı için o alanda fark az ama oyunlar konusunda bambaşka bir deneyim.
Hocam Dark Souls Remastered'ı 8K'ya yakın bir çözünürlüğe çektim oyun Elden Ring oldu resmen. Oyunlarda cidden farkediyor. Film-dizi için monitör lazım sanırım tam bilmiyorum ama oyunlarda render olayı olduğu için sanal çözünürlükte dahi görülebiliyor fark. Üstüne bir de keskinleştirme ayarı yapınca textureların netliğinden gözlerim kamaşıyor.

Hocam Dark Souls Remastered'ı 8K'ya yakın bir çözünürlüğe çektim oyun Elden Ring oldu resmen. Oyunlarda cidden fark ediyor. Film-dizi için monitör lazım sanırım tam bilmiyorum ama oyunlarda render olayı olduğu için sanal çözünürlükte dahi görülebiliyor fark. Üstüne bir de keskinleştirme ayarı yapınca textureların netliğinden gözlerim kamaşıyor.

Bende kendim deneyimlediğim de gördüm bu derece fark ettireceğini hiç düşünmemiştim, haklısınız.👍

Bazı testlerini izledim ama dlss ile bazı oyunlarda 60 fps zor görüyorsun dlss i en yüksek modunda kullandıktan sonra 8k gibi olmaz bence zaten
Yüksek çözünürlükte DLSS-FSR vs. farkedilmiyor bile. Hatta 2K'da bile FSR-DLSS Quality sıkıntı yaratmıyor. 1080p'de görüntüyü çamur eder orası ayrı.

CP2077'de 4090 8K 60 FPS alabiliyor bu arada DLSS'siz.

Bazı testlerini izledim ama DLSS ile bazı oyunlarda 60 FPS zor görüyorsun DLSS'i en yüksek modunda kullandıktan sonra 8K gibi olmaz bence zaten.

4K performans ayarında FSR açık oynuyorum Ultra grafiklerde öyle çok da fark edilmiyor aslında.

Yüksek çözünürlükte DLSS-FSR vs. fark edilmiyor bile. Hatta 2K'da bile FSR-DLSS quality sıkıntı yaratmıyor. 1080P'de görüntüyü çamur eder orası ayrı.

Bende öyle düşünüyorum.

Yüksek çözünürlükte DLSS-FSR vs. farkedilmiyor bile. Hatta 2K'da bile FSR-DLSS Quality sıkıntı yaratmıyor. 1080p'de görüntüyü çamur eder orası ayrı.

Benim de düşüncem şu mesela 80 fps civarı veren 4 k oyunlarda dlss i en düşük ayarda bile açmasam daha iyi olur çünkü ben aingle oyunları en iyi grafiklerde oynamak istiyorum kimisi diyor ki dlss grafik kötüleştirmez kimisi diyor ki bir yerlerden bir şeyler vermesi için bazı yerlerden kısması lazım hareket halinde vs belli oluyor diyorlar mesela düşük fps veren oyunlarda bir tık açılabilir cp2077 gibi ama gerisinde açılmalı mı 140 fps civarı yerine 80 fps lerde oynamak çok şey kaybettirir mi?

CP için rtx ve grafikler en yüksek halinde baktım ben çünkü bu tarz single oyunları oynayabileceğim en yüksek tüm ayarlar açık halinde oynamak istiyorum özellikle rtx müthiş bir şey

Benim de düşüncem şu mesela 80 fps civarı veren 4 k oyunlarda dlss i en düşük ayarda bile açmasam daha iyi olur çünkü ben aingle oyunları en iyi grafiklerde oynamak istiyorum kimisi diyor ki dlss grafik kötüleştirmez kimisi diyor ki bir yerlerden bir şeyler vermesi için bazı yerlerden kısması lazım hareket halinde vs belli oluyor diyorlar mesela düşük fps veren oyunlarda bir tık açılabilir cp2077 gibi ama gerisinde açılmalı mı 140 fps civarı yerine 80 fps lerde oynamak çok şey kaybettirir mi?

CP için rtx ve grafikler en yüksek halinde baktım ben çünkü bu tarz single oyunları oynayabileceğim en yüksek tüm ayarlar açık halinde oynamak istiyorum özellikle rtx müthiş bir şey
1) Bazı yerlerden tabii ki kısıyor da bunu senin gözün anlamıyor. Özel olarak gidip de kusur aramazsan native 4K'dan farkını çoğu zaman anlayamazsın. DLSS-FSR yüksek çözünürlüklerde fark edilmiyor. Görüntüde bir fark görmeden 140 FPS oynamak varken neden gidip 80 FPS oynayasın?

2) CP2077'yi Ray Tracing açık ve 4K oynayabileceğin bir kart yok şu anda piyasada DLSS-FSR açmadan. RTX 4090 bile 4K Ray Tracing açık ultra ayarlarda 40 FPS alıyor. Senin kafandaki gibi bir GPU modeli daha piyasada yok. 4090Ti çıkarsa o bile maksimum 50-55 FPS alacaktır. 60 değil yani.

3) Ray Tracing evet güzel ama aşırı FPS yiyor. CP2077'de açmayı tercih etmem ben. Control'de sürekli bulunduğun mekanlarda RT etkisi hissedildiği için Control'de açarım ama. Ya da Metro Exodus EE'de FPS çok düşmüyorsa RT Ultra'da oynarım. Şu anda RT destekleyen çok oyun yok ve destekleyenlerde de aşırı bir etki gözlemlenmiyor oyunları ekran görüntüsü almak için oynamıyorsan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı