2K monitör gereksiz mi?

Sleipnir

Hectopat
Daha fazla  
Yani düşünüyorum çoğu kullanıcı 2K ile 1080p arasında çok bir fark olmadığını söylüyor.
Cidden 2K için boşuna mı masraf ediyoruz.
Bir de merak ettiğim çoğu dizi, film, yayın vb 1080p. Şimdi 2K monitörde 1080p görüntü izlemek, görüntü kalitesini bozmaz mı?

Yani düşünüyorum çoğu kullanıcı 2K ile 1080p arasında çok bir fark olmadığını söylüyor.
Bir de merak ettiğim çoğu dizi, film, yayın vb 1080p. Şimdi 2K monitörde 1080p görüntü izlemek, görüntü kalitesini bozmaz mı?

Bozacağını sanmam 2K 4K monitör alanlar genelde "ulan pahalı sistem alıyoruz bari bu da yüksek olsun" diyen kişiler için. Zaten çık hızlı bir internetiniz yoksa 2K bir film ya da video izlemeniz zor.

Sistemden sisteme degisir hocam.

Birşey izlerken aradaki farkı anlamak zor, 4K monitörlerde fark oluyor hafif ama bence gereksiz. Oyunlarda gerekli olabiliyor bazen pixeller sayılıyor ama aşırı üst düzey sistem gerekli.

Hocam 27" 2K IPS monitör kullanıyorum ve genel anlamda 1080P'ye nazaran 3 kat keyif verdiğini söyleyebilirim. En basiti Youtube artık 2k 4k videolarla dolu. Orada avantajlı oluyor. Ama 1080p video dahi daha çok net ve temiz oluyor diyebilirim. Bunun dışında çözünürlüğün yüksek olması masaüstü alanının da daha kullanışlı olmasını sağlıyor. Web'de gezinirken bile monitör alanına daha çok şey sığabiliyor. İri iri olmuyor her şey 1080p'deki gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı