2K monitör gereksiz mi?

Ben 2 gün önce 24 inç 1K monitörden 27inç 2K monitöre geçtim. Oyunlarda görüntü çok fark etti. Ultra ayarlarda özellikle. Aradaki fark yüksek.
RDR2 özellikle film gibi oldu resmen.

2K 144Hz monitörü ben yan ekran olarak kullanıyorum ana ekran 240Hz Full HD. çözünürlük olarak görselde çok fark hissetmedim ilerleyen zamanda 4K ya geçmeyi planlıyorum bence 2K gereksiz.

2K ya fark edilmiyor diyenlere en az 7 numara gözlük lazım. 27 inç 1440P'ye geçince diğer 1080p monitörüme tüplü gözüyle bakmaya başladım. Çok daha detaylı ve stabil görüntü vermesinin yanı sıra; DLAA veya dlsr + DLSS yaparsanız elinizde pratik olarak 4K bir monitör oluyor.

13 inch notebook da bile 2k ile 4k farkını anlarsınız. Özellikle 1080p artık her durumda yetersiz geliyor. Çözünürlük önemli. Oyun oynayanlar için durum farklı olabilir 240hz olmasına para veriyor olabilirler. Ben kullanım ve konforuma bakarak çözünürlük derim.

1080p 24 inc'ten geçeceğim. Çok kararsızım bazı insanlar 2K ile 1080p arasında vaov denilecek fark yok deniliyor. Ekranı OLED alacağım.

Arkadaş OLED 2K ya geçeceğini söylüyor kesinlikle geçilir 2. defa düşünmeye gerek yok. Bilgisayarda genel olarak ne yaptığına gore 4K düşünülebilir.

Bence geçme. Ben de aynı şekilde 1080p 144 Hz 24 inch monitörden 1440p 170 Hz 27 inch monitöre geçtim. Çok bir fark göremiyorum. Eğer 15k üstünde bir monitör almayacaksan HDR gibi özelliklere falan da takılma hiç kullanmıyorsun.

24 inch ten geçince pek farkı hissetmemiş olabilirsin çünkü PPI farkı az. Ben 27 inç 1080P'den 2K ya geçtim ben farki bayağı hissettim MOBA oyunlarında. Ayrıca OLED'in renk kalitesi gerçekten güzel aradaki farkı hissetmese etmese bile geçebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı