2K monitör ile 1080p oyun oynanır mı?

Hocam sonuç olarak 2K monitöre karar verdim umarım pişman olmam monitörü buraya bıraktım bu arada:

Hocam aklıma takılan soru bu konuda 2K 100FPS alırken kasma hissiyatı yaşar mıyım 144Hz de

Site güvenilir mi bilmiyorum sonuçlar bu şekilde.

Monitörünüzde oluşacak Hz/FPS farklarına karşın görüntü bozulmalarını engelleyen özellik mevcut zaten, sıkıntı yaşamazsın. Bu siteler pek güvenilir değiller.

Normal 1080p'ye göre fark oluyor. 4K monitörde 1080p açılsa böyle olmazdı fakat 1440p'de sıkıntı yaşatabiliyor.

Ben 2K monitörde AAA oyunları 1080p olarak oynuyorum ama diğer oyunları 2K oynuyorum. Grafik olarak çok fark ediyor. Göz alıştıysa 2K'ya, 1080p çok kötü geliyor. Ama AMD RSR var ben onu yapıyorum neredeyse 2K kalitesinde 1080p oynuyorum ve idare ediyor.
Nvidia karşılığı DSR galiba o teknolojinin.

100 FPS de kasma hissiyatı mı? Çok çok incelersen 70'in altını gözün kestirir üstü fark ettirmez ve 2K monitörde 1080p kullanırsan görüntü leş olur.

Monitörde native çözünürlük her zaman en net görüntüyü verir. 1440p ekran 1080p verirken upscale yapacağı için görüntü bulanıklaşır. Aynı şekilde 4K içinde geçerli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı