2K monitör önerisi

Işık sızması olduğundan ve beyazları düzgün gösteremediğinden şikayetçi olanlar var Reddit'te ve yabancı yorumlarda. Bunlar garanti kapsamına girer mi? @Saint Lucia

Sanmıyorum, ışık sızması zaten normal, fakat beyazları düzgün gösteremediğini ilk defa sizden duyuyorum.

Sanmıyorum, ışık sızması zaten normal, fakat beyazları düzgün gösteremediğini ilk defa sizden duyuyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
En üstteki yorumda arkadaş ciddi miktarda 'White uniformity' olduğunu söylemiş. Yani beyaz ekranda sarı ve mavi lekeler olması.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Dakika 13.20'de bu durumdan bahsediyor.

MSI var bende siyah ekranda ışık sızması var.

Dosya Ekleri

• IMG20230731182525.jpg
    IMG20230731182525.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 134
MSI var bende siyah ekranda ışık sızması var.

Işık sızması olmasi normal zaten.

En üstteki yorumda arkadaş ciddi miktarda 'White uniformity' olduğunu söylemiş. Yani beyaz ekranda sarı ve mavi lekeler olması.
Dakika 13.20'de bu durumdan bahsediyor.

Sorunu yaşayanların sayısının çok yüksek olmadığını fark ettim, yine de bir değerlendirmekte fayda var.

Son düzenleme:
Monitör sektöründe karşılaşılabilecek sorun sayısının bu kadar fazla oluşu gerçekten beni soğuttu. Sanırım OLED için para biriktirmeye devam edeceğim.

Bu OLED modeller de olmayacak anlamına gelmiyor. Ayrıca ülkemizde aşırı pahalı. Onu alacağıma TV alırım.

Son düzenleme:
Işık sızması olduğundan ve beyazları düzgün gösteremediğinden şikayetçi olanlar var Reddit'te ve yabancı yorumlarda. Bunlar garanti kapsamına girer mi? @Saint Lucia

Konuyu okudum. Şikayetlerini anlıyorum ama kusursuz ürün arayışından vazgeçmeni tavsiye ediyorum. MSI şu an rakipsiz bunu net belirtmek istiyorum. Işık sızmasının derecesine bağlı garanti olayı. Her köşeden sızma olursa evet değişim yapılır. Diğer türlü normal bir durumdur.
QD modelleri normal modellere göre renk konusunda geliştirilmiş modellerdir. Genelde pahalı olurlar. MSI şu fiyatıyla F/P bandında zirvede. (Benim gözümde en azından.)
Ayrıca paylaştığınız video yani Reddit konusunda incelemeyi yapan sayfa gelen panelle alakalı. Yani bu şansızlık. Bunun da yorumunu bizden bir arkadaş paylaşmıştı.

Yanlış yere bakıyorsunuz...
11 ms dediğiniz toplam ortalama yanıt süresi. Sizin bakmanız gereken yer ise sadece ortalama yanıt süresi. O da 4.73 ms. Bu tip monitörler için ideal.

Renk konusuna gelirsek;
Panel piyangosu diye bir şey var:

Sonuç olarak, panel piyangosundan Hardware Unboxed ekibine çok kötü bir panel çıkmış.
Size gelecek olan panelin bu kadar kötü olma ihtimali %5'ten daha az.

OLED için para biriktireceğim demişsin. OLED'lerin kusursuz olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. Rtings üzerinden OLED'lerin negatif teknik datalarını dilersen biraz araştır.
Evet OLED'ler kusursuza yakın ama kusursuz değil.

Kusursuz monitör merak edenler için iki adet monitör koyuyorum.

Konuyu okudum. Şikayetlerini anlıyorum ama kusursuz ürün arayışından vazgeçmeni tavsiye ediyorum. MSI şu an rakipsiz bunu net belirtmek istiyorum. Işık sızmasının derecesine bağlı garanti olayı. Her köşeden sızma olursa evet değişim yapılır. Diğer türlü normal bir durumdur.
QD modelleri normal modellere göre renk konusunda geliştirilmiş modellerdir. Genelde pahalı olurlar. MSI şu fiyatıyla F/P bandında zirvede. (Benim gözümde en azından.)
Ayrıca paylaştığınız video yani Reddit konusunda incelemeyi yapan sayfa gelen panelle alakalı. Yani bu şansızlık. Bunun da yorumunu bizden bir arkadaş paylaşmıştı.

OLED için para biriktireceğim demişsin. OLED'lerin kusursuz olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. Rtings üzerinden OLED'lerin negatif teknik datalarını dilersen biraz araştır.
Evet OLED'ler kusursuza yakın ama kusursuz değil.

Kusursuz monitör merak edenler için iki adet monitör koyuyorum.
Cevap için teşekkürler hocam, az önce fiyatların daha da artacağı endişesiyle siparişi geçtim. Işık sızması umarım abartı olmaz çünkü şu anda kullandığım TN paneldeki aşırı hafif ışık sızması bile rahatsız ediyor.

Cevap için teşekkürler hocam, az önce fiyatların daha da artacağı endişesiyle siparişi geçtim. Işık sızması umarım abartı olmaz çünkü şu anda kullandığım TN paneldeki aşırı hafif ışık sızması bile rahatsız ediyor.

Siyah ekranda belli oluyor sadece.

IPS'lerin siyahları kalitesiz olur. Gray ve Black uniformaty dediğimiz olay IPS'lerde pek iyi sayılmaz. IPS'lerin çarpıcı özelliği renkler de ve aydınlatma da ortaya çıkıyor.
Bu modelin önceki versiyonunun incelemesi mevcut.
Değerleri bu incelemeye göre referans alabiliriz. Alırsak da harika bir monitör.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı