2K monitör önerisi

Eki Görüntüle 2562392

Ben Sizin KTC'yi paylaştığınız listedeki adamın videosundan inceledim. KTC zaten dediğim gibi renk ve kontrast oranı olarak biraz daha iyi. Kusura bakmayın ama 10 nit parlaklık farkını görmek için mikroskop ile falan bakmamız lazım. Onun dışında kontrast oranı testlerde ölçülen en yüksek miktar konur. Sen gidip M.27QA yazarken 1500 koyup neden sonuç GS27QA'ya gelince en düşük kontrast oranını baz alıyorsun?
Mesele parlaklık değil, mesele renk gamutu ve kontrast oranı. GS27QA'nın 1500:1 kontrast oranı çıktığı ve aynı paneli kullandığı kaynakları paylaşırsan bende sevinirim. Zira baktığım hiç bir kaynakta 1500:1'e yaklaşmadığı gibi aynı paneli de kullandığına dair bir bilgi bulamadım. En düşüğü baz almadım baktığım kaynaklar bu yöndeydi. Kontrast oranının 1500:1, renk gamutunun ise %96 DCI-P3 çıktığını iddia eden sensin (aynı paneli kullanıyor ve aynı kalitede olduğunu iddia ediyorsun) tek bir kaynak yok ortada.

İki ürünün arasındaki fiyat farkını söylemiyorum bile.

Hayır birde seçme diye bir şey yok, üniteden üniteye bu kadar devasa fark olmaz zaten. Yani bir incelemede 1000:1, diğerinde 1500:1 gibi bir durum söz konusu olamaz. Aradaki fark %50 gibi uçurum olamaz. Renk gamutu farkı zaten ap ayrı bir fark. Birisi tepe modellere yakın sonuç verirken diğeri giriş seviye modellere yakın sonuç veriyor. M27QA ile GS27QA'yı aynı kefeye koymaman lazım, ikisi çok farklı klasman da modeller. Aksini iddia edecek kanıtların varsa bekliyorum.

Bulabilirsem paylaşırım. Onun dışında en düşüğünü baz almadım deyip ilk paylaştığın resimdeki adamın kontrast soruçlarını almayıp gidip başka bir videodan daha düşük kontrast oranının testini atmışsın. 3 olarak zaten ben dedim evet GS27QA modelinin farklı olduğunu ben karıştırdığımı söyledim sen uyardıktan sonra. Ben yanlış test kısmına bakmışım. Sonra baktım evet kırpılmış bir model. Ayrıca aynı panel de olsa kalibrasyonu farklı olduğu sürece farklı sonuçları vermesi normaldir.

Bulabilirsem paylaşırım. Onun dışında en düşüğünü baz almadım deyip ilk paylaştığın resimdeki adamın kontrast soruçlarını almayıp gidip başka bir videodan daha düşük kontrast oranının testini atmışsın. 3 olarak zaten ben dedim evet GS27qa modelinin farklı olduğunu ben karıştırdığımı söyledim sen uyardıktan sonra. Ben yanlış test kısmına bakmışım. Sonra baktım evet kırpılmış bir model. Ayrıca aynı panel de olsa kalibrasyonu farklı olduğu sürece farklı sonuçları vermesi normaldir.

Birinde 1000:1, diğerinde 973:1 çıkıyor. Renk gamutları ise aynı. Düşüğü baz aldığımı söylüyorsun ama aradaki fark devede kulak kalır. Aynı çıkmış işte. M27QA içinde hem senin paylaştığın hemde benim başka bulduğum incelemeyle kıyasladım sonuçlar çok yakın. GS27QA içinde paylaşılan incelemelerde sonuçlar çok yakın. Sanki bir incelemede GS27QA 1500:1 çıkmış diğerinde 1000:1 çıkmış gibi söylüyorsun. Renk gamutları zaten iki incelemede de benzer.

Ben anlamıyorum tam olarak nerede birinde düşük diğerinde yüksek seçmişim. Hayır yanlışlığı söylersen düzeltmeye çalışırım.

Kalibrasyon o kadar fark ettirmiyor. Kalibrasyonla 1500:1 kontrast oranını 1000:1'e düşüremezsin, veya %96 DCI-P3 çıkan renk gamutunu %86 yapamazsın. Minimal oynamalar olur sadece. Burada direkt panel farkı var.

Birinde 1000:1, diğerinde 973:1 çıkıyor. Renk gamutları ise aynı. Düşüğü baz aldığımı söylüyorsun ama aradaki fark devede kulak kalır. Aynı çıkmış işte. M.27QA içinde hem senin paylaştığın hem de benim başka bulduğum incelemeyle kıyasladım sonuçlar çok yakın. GS27QA içinde paylaşılan incelemelerde sonuçlar çok yakın. Sanki bir incelemede GS27QA 1500:1 çıkmış diğerinde 1000:1 çıkmış gibi söylüyorsun. Renk gamutları zaten iki incelemede de benzer.

Ben anlamıyorum tam olarak nerede birinde düşük diğerinde yüksek seçmişim. Hayır yanlışlığı söylersen düzeltmeye çalışırım.

Kalibrasyon o kadar fark ettirmiyor. Kalibrasyonla 1500:1 kontrast oranını 1000:1'e düşüremezsin, veya %96 DCI-P3 çıkan renk gamutunu %86 yapamazsın. Minimal oynamalar olur sadece. Burada direkt panel farkı var.

Zaten çıkan sonuçlara sadece panel kalibrasyonu da etki etmiyor. Panel dışındaki backlight değişikliği de contrast ve renk gamutu oranına etki eder. Dediğin gibi de olabilir zaten bulursam paylaşırım panel kodlarını.

Birinde 1000:1, diğerinde 973:1 çıkıyor. Renk gamutları ise aynı. Düşüğü baz aldığımı söylüyorsun ama aradaki fark devede kulak kalır. Aynı çıkmış işte. M.27QA içinde hem senin paylaştığın hem de benim başka bulduğum incelemeyle kıyasladım sonuçlar çok yakın. GS27QA içinde paylaşılan incelemelerde sonuçlar çok yakın. Sanki bir incelemede GS27QA 1500:1 çıkmış diğerinde 1000:1 çıkmış gibi söylüyorsun. Renk gamutları zaten iki incelemede de benzer.

Zaten çıkan sonuçlara sadece panel kalibrasyonu da etki etmiyor. Panel dışındaki backlight değişikliği de contrast ve renk gamutu oranına etki eder. Dediğin gibi de olabilir zaten bulursam paylaşırım panel kodlarını.
Teşekkür ederim yardımlarınız için Dell olanı alacağım gibi.

Merhabalar psu değişimi yaptığım için bütçemi 9000 e çıkardım hala aynı modelleri mi öneriyorsunuz?
@GRKM DUMAN
@bluerr

Son düzenleme:

Merhaba PSU değişimi yaptığım için bütçemi 9000'e çıkardım hala aynı modelleri mi öneriyorsunuz?
@GRKM DUMAN
@bluerr

KTC veya Gigabyte olan alınabilir. KTC renklerde daha iyi Gigabyte ise tepki süresi olarak daha iyi sonuç vermiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı