2k ve 1 Ms 144 Hz Monitör Önerisi

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bütçem 2000 lira civarın da, 2K monitör de 144 Hz kullanabilir miyim? Yoksa 1080p modelin de Asus PG248Q modeli var aklım da kullanacağım ekran kartı ya 1070 Ti ya da GTX 1080 olacaktır.

Merak ettiğim 1080p monitör de tepkime süresini daha mı iyi alırım? 2K monitör aldığım da hüsrana uğramayayım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçem 2000 lira civarın da, 2K monitör de 144 Hz kullanabilir miyim? Yoksa 1080p modelin de Asus PG248Q modeli var aklım da kullanacağım ekran kartı ya 1070 Ti ya da GTX 1080 olacaktır.

Merak ettiğim 1080p monitör de tepkime süresini daha mı iyi alırım? 2K monitör aldığım da hüsrana uğramayayım :)
Alacaksan VA ya da IPS panel almanı tavsiye ederim. TN panelde renkler gerçekten berbat. Ayrıca bütçeni arttırabiliyor musun?

Alacaksan VA ya da IPS panel almanı tavsiye ederim. TN panelde renkler gerçekten berbat. Ayrıca bütçeni arttırabiliyor musun?
Oyun için alıyorum o yüzden IPS alamam zamanını ayırıp aydınlattığın için teşekkürler :)
Teknoloji olarak 2K monitörler Full HD monitörlerin yerini aldı diyebiliriz. 2K çözünürlükte 144hz ve üzeri 1MS tepkime süreli, g-sync destekli monitörler piyasada mevcut. O açıdan hüsrana uğramazsın.
Bütçe dahilinde
AOC AGON 24" AG241QX Analog DVI HDMI DP 144hz FreeSync 2K Led Gaming Monitör | ITOPYA
alabilirsin
G-Sync önceliktir benim için Nvidia ekran kartı kullanacağım. Aklım da PG248Q var fakat ilerleyen zamanlar da ekran kartımı upgrade ederken 1080p monitör geri de kalacak diye tahmin ediyorum. O zaman da boşa almış olur gibi bir his var içimde :) AOC ve BenQ serisi tasarım özürlüleri diyebilirim rahatlıkla benim seçimim PG248Q sizlerden de bilgi almak istedim. Yıl 2k18 BenQ hala kalın çerçeve monitörlerden vazgeçmiyor. Dell 24 S2417DG ve PG248Q aklım da vardı fakat çoğu kişi şikayeti Dell'in o marka monitöründen tek çare Asus kaldı sanırım.

Oyun için alıyorum IPS alamam derken anlamadım? IPS her şeyde bütçen varsa TN panele göre çok daha başarılı.

En iyi tepkimeyi TN panel verirler diye birileri diyordu
Tepki derken? MS'den bahsediyorsan, alabilirsin 1 MS'de ghosting sorunlarıyla boğuşabilirsin. Forumda defalarca bahsettik bu konu hakkında. Hala bir şey bilmeden cevap yazıyorsunuz. Aydınlatamadığım için de kusura bakma.
Al, tepki süresi süper olan TN panelde 1 MS'ye alınca ortaya çıkan dalgalanma sorunu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sen TN panelde gerçekten 1 MS'de sıkıntı çıkmadan oynayabileceğini zannediyorsan alabilirsin. Ayrıca TN panelin rezalet renklerini de unutmamak gerek.

Tepki derken? MS'den bahsediyorsan, alabilirsin 1 MS'de ghosting sorunlarıyla boğuşabilirsin. Forumda defalarca bahsettik bu konu hakkında. Hala bir şey bilmeden cevap yazıyorsunuz. Aydınlatamadığım için de kusura bakma.
Al, tepki süresi süper olan TN panelde 1 MS'ye alınca ortaya çıkan dalgalanma sorunu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sen TN panelde gerçekten 1 MS'de sıkıntı çıkmadan oynayabileceğini zannediyorsan alabilirsin. Ayrıca TN panelin rezalet renklerini de unutmamak gerek.

Monitör Panel Türleri ve Aralarındaki Farklar - Technopat

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı