2K ve 165Hz Monitör Önerisi

Technopat'ın ne dediği önemli değil

Öncelikle incelemedeki monitör başka. Önemli olan başka olması değil. Önemli olan şey REC. 709 panelde "teknik olarak" HDR yani yüksek dinamik aralığı göstermek im-kan-sız. Bunu bilmemiz başlangıç için yeterli olur. Kapiş?

Bu durumda incelemede ki monitorde HDR degil oylemi? HDR olan gaming bir monitor tavsiyesi verebilirmisin? Bu monitoru bu ozelliklerinden dolayi almak uzereydim cunku.

Pardon ben etikete bakmışım. Bu incelemedeki monitör aynı monitörmüş. Tekrar kontrol ettim.

Neyse sonuç olarak REC. 709 mu REC. 709. O halde buna HDR falan demek kelime oyunu olur.

İncelemede söylenilenlere çok takıyor insanlar. Ben onlarca hatalı şey duydum ama bunların çoğu hata değildi. Öyle "anlaşılabilir" olduğu için öyle diyorlardı. Adama inceleme ürünü geliyor ve özelliklerinde HDR yazıyor. Başka ne diyecekti ki?

Ayrıca bu incelemede 650 cd/m² demiyor 600 cd/m² diyor. Ancak peak brightness olduğunu ve tipik maksimum parlaklığının 350 olduğunu söylemiyor. Neden? 1-) İzleyicilerin kafası karışmasın. 2-) Cidden hata olabilir ya da belki bilmiyor bile olabilir. 3-) Söylesem ne söylemesem ne diyerek zaten anlayan bir elin parmağını geçmeyecek diye düşünüp de söylemiyor olabilir.

Pardon ben etikete bakmışım. Bu incelemedeki monitör aynı monitörmüş. Tekrar kontrol ettim.

Neyse sonuç olarak REC. 709 mu REC. 709. O halde buna HDR falan demek kelime oyunu olur.

İncelemede söylenilenlere çok takıyor insanlar. Ben onlarca hatalı şey duydum ama bunların çoğu hata değildi. Öyle "anlaşılabilir" olduğu için öyle diyorlardı. Adama inceleme ürünü geliyor ve özelliklerinde HDR yazıyor. Başka ne diyecekti ki?

Ozelliklerine bakarak urun aliyorsak isimiz var,senin soyledigin biraz geri vites gibi oldu “technopat’in soyledigine bakma” kisminda. :)
Adam acik acik bu gercek HDR monitor diyor,giris seviyesi degil diye ustune basiyor,renk gamutu hakkinda da izlersen videoyu oldukca iddali cumleler kullanilmis..Burada ya sen bu is bilmiyorsun yada Ali Gungor ile Recep Baltas bilmiyor,bu yuzden sendende gercek bir HDR monitor onerisi bekliyoruz,ozellikle ben.

Ben yıllardır amatör kısa film çekimleriyle uğraşıyorum. Fotoğraf işini kısmen hobi kısmen de arada paraya çeviriyorum. Kısa filmi de hobi niyetine(şimdilik) yapıyorum. Yani yıllardır bunların içinde kafam çorba oldu. Bu alan benim, ego yapmıyorum. Uzmanlığım monitörlerin "kendisi" ile ilgili değil. Bu Dünya'da monitörler yapılan işi gösteriyor değil mi? Mesela log çekip REC. 709'a yüksek dinamik aralığı sığdırmak için cebbelleşiyorum. Almıyor arkadaş o kadar aralığı. Şey gibi düşün bir su bardağına 10 litre suyu doldurmaya çalışmak gibi. Log çekip sonradan renklendir falan. Aylarca bununla uğraş. Fazladan sahne çekmek zorunda kalmalar. Niye uğraşıyorum? REC. 2020 TV ya da monitörü olan insan kaç tane var? Anladın mı?
Adamlar tam olarak bilmiyor değil ama ben gibi kafayı takıp atomuna kadar merak etmiyor olabilir.

Bak dikkat edersen resmen direkt 10-bit diyor Ali bey. Yok artık! Bunu artık niye diyor bir tahminim var ama ban yemeyelim şimdi.
Ozelliklerine bakarak urun aliyorsak isimiz var,senin soyledigin biraz geri vites gibi oldu “technopat’in soyledigine bakma” kisminda. :)
Adam acik acik bu gercek HDR monitor diyor,giris seviyesi degil diye ustune basiyor,renk gamutu hakkinda da izlersen videoyu oldukca iddali cumleler kullanilmis..Burada ya sen bu is bilmiyorsun yada Ali Gungor ile Recep Baltas bilmiyor,bu yuzden sendende gercek bir HDR monitor onerisi bekliyoruz,ozellikle ben.
HDR monitör var ama hem paran yetmez hem de oyun monitörü değil. Kalp yoksa atayım link. :D

@Discorama Music Fiyatlara bak.

Bu bildiğin hakiki gerçek HDR monitör: Asus 32 Pa32uc-k Uhd Ips Mm 4k Monitör 5ms Siyah - n11.com

(REC. 709) Bu da HDR diye "pazarlanan" oyuncu monitörü: Asus ROG PG27UQ 27" 144 Hz 4ms (HDMI+Display) G-SYNC HDR 4K Fiyatı

Buda HDR diye pazarlanan oyuncu monitörünün incelemesi gibi bir şey:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı