2K ve 4K arasında çok fark var mı?

2K alın diyenlerin net gözleri bozuktur ama farkında değildir.

1080 ile 2K arasında fark kanaatimce azken 2K ile 4K arasında netlik olarak inanılmaz bir fark oluşuyor. 2K monitor fiyatına çıktıktan sonra sabredip 4K almayı tercih ederim.

Bunlar nasıl sorular rtx 4080 4k için fazlasıyla yeterlidir. Ben AMD 6800xt kullanıyorum o bile yetiyor. 3-4 oyun dışında zorlayan oyun yok piyasada zaten. CS go gibi, valorant gibi çizgi film grafikli oyunlar oynayacaksanız masaüstü toplamaya gerek yok laptop alın geçin.

1080 ile 2K arasında fark kanaatimce azken 2K ile 4K arasında netlik olarak inanılmaz bir fark oluşuyor. 2K monitor fiyatına çıktıktan sonra sabredip 4K almayı tercih ederim.
1080 ile 2K bariz fark var. 2K ile 4K arasında da monitör boyutu ve içeriğin 4K desteği ile tabi fark edilebilir ama bence 1080 ile 2K arasındaki geçiş kadar olacağını zannetmiyorum. Ancak monitör büyükse o zaman 2K yerine 4K tercih edilmeli. Ama masaüstü mesafesi de yeterli olmalı yoksa büyük monitöre yakından bakmak istemezsiniz.

34 INCH için 4K bence daha mantıklı gibi görünüyor. 27 için ise 2K alınması taraftarıyım. Bütçe varsa sistem uygunsa masa mesafesi yeterli ise 34 ile 4K alınır. Onun ötesinde 27 2K gayet ideal.

Bu bir yerden sonra tamamen kişiselleşiyor ve kişinin kendisi bile emin değilken başkasının hangi seçeneğin onu tatmin edeceğini bilmesine imkan yok.

1080 ile 2K bariz fark var. 2K ile 4K arasında da monitör boyutu ve içeriğin 4K desteği ile tabi fark edilebilir ama bence 1080 ile 2K arasındaki geçiş kadar olacağını zannetmiyorum. Ancak monitör büyükse o zaman 2K yerine 4K tercih edilmeli. Ama masaüstü mesafesi de yeterli olmalı yoksa büyük monitöre yakından bakmak istemezsiniz.

34 INCH için 4K bence daha mantıklı gibi görünüyor. 27 için ise 2K alınması taraftarıyım. Bütçe varsa sistem uygunsa masa mesafesi yeterli ise 34 ile 4K alınır. Onun ötesinde 27 2K gayet ideal.

Bu bir yerden sonra tamamen kişiselleşiyor ve kişinin kendisi bile emin değilken başkasının hangi seçeneğin onu tatmin edeceğini bilmesine imkan yok.
Yani hocam 27 inç'te 4k pekte fark etmez değil mi 2k'ya göre? 4k'dan tam faydalanabilmek için en az 32 inç lazım gibi.

Yani hocam 27 inç'te 4k pekte fark etmez değil mi 2k'ya göre? 4k'dan tam faydalanabilmek için en az 32 inç lazım gibi.
Yani kullanmadığım için yanıltıcı bilgi vermek istemem. Ancak bana 27 de 4K'nın pek bir anlamı yok gibi geliyor. Şu an 27 2K kullanıyorum. Uzun süre önce 22 1080P kullanırdım. Arada tabi dağlar kadar fark var. Hem oyunlar için 2K daha iyi gibi yani en top seviye sistemim bile olsa 27'de 4K yı düşünmezdim. Rekabetçi oyun oynanıyorsa da 27 bence daha makul olur. Bazı yayıncılar sanırım 27ye geçmişler. Pro seviyesinde halen 24 olabilir onu bilmiyorum.

Ancak 22 den 27 ye geçince büyük gibi olan monitör zamanla biraz çekebiliyor :) Eskiden telefon ekranlarını hatırlayın. Çok büyük kullanışsız diyenler olurdu şimdi daha da büyüklerini hepimiz kullanıyoruz :)

Pek oyunlarla işim olmuyor belki o yüzden bazen acaba 32 olsa nasıl olurdu diyorum :) yani masaüstü kullanımı ve film dizi youtube gibi şeyler için. Ama o zaman da 2K yerine 4K daha iyi olabilir gibi geliyor.

Masam 70x140 ve monitör hareketli kola bağlı şekilde.

Hayatımda hiçbir zaman TV yada monitör için çok büyük ya kullanışsız demedim :) Belki her zaman en ideal olanı araştırıp aldığım için de olabilir.

Eskinin 24 olan standartı şimdi 27 lere kaymış durumda gibi. İleride 32 olursa şaşırmam :)

@WhiteRose @Batina @claswan

Hocalarım sizi etiketledim cevap verirseniz çok sevinirim.

Şimdi sistemi yükseltmek istiyorum (3060 kartım var) ama bu sefer monitör yeri engel oluyor bana. 24 inch monitör bile büyük geliyordu ve monitöre yakın oynuyorum . 27 inch geçebilirim maxs o kadar alan var .
1080 p 24 inchten 2k 27 inch e geçmeye değer mi ? Görüntü kalitesi ne olur ?

Alacağım ekran kartı ise 4070 Ti Super (ultra 2k da beni kaç yıl götürür)

Ekstra pc ye olan uzaklığım: Masa 35 cm sandalye ile birlikte 50-55 cm monitöre olan uzaklığım oluyor. 27 inc devasa mı olur ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı