2K ve 4K çözünürlüklerin farkı nedir?

Makaleler
3
Çok görüyorum adam 4080 Ti ekran kartı olan sistem diziyor parayı bayıp 4K kart alıyor bir iki sene sonra yeni çıkan oyunları oynayamayıp tekrar upgrade etmesi gerekecek.

Onun yerine aynı kart ile 1080p veya en azından 1440p oynasa olmuyor mu? O kadar fark var mı?

UHD canavar gibi. FHD ile QHD arasinda o kadar fark yok fazla ama UHD saglam. UHD veya QHD monitörüm yok, FHD var. Ama piksel sayisina bakmak lazim.

Fark fazla piksel.

Piksel Sayısı: Piksel sayısı 2K ile 4K arasındaki en önemli farktır. 2K yaklaşık 2.073.600 piksele sahiptir ve tipik çözünürlük 2560 x 1440 pikseldir. 4K, 3840 x 2160 piksel standart çözünürlükle yaklaşık 8.294.400 piksele sahiptir. Bu, 2K'da bulunan piksel sayısının dört katıdır.

Ama şimdi 4K yüksek Hz bir monitör ve her oyunu 4K'da yüksek fps ile oynatabilecek bir sistem almaya değer mi?
Değer gibi duruyor.

UHD canavar gibi. FHD ile QHD arasinda o kadar fark yok fazla ama UHD saglam. UHD veya QHD monitörüm yok, FHD var. Ama piksel sayisina bakmak lazim.

Fark fazla piksel.

Fazla pixel için 4080 Ti alıp 10 yıl 1080p ile sıkıntısız oynamak varken 4K tercih edip daha düşük FPS'ler ile sıkıntı çekmek mantıksız değil mi?

Fazla pixel için 4080 Ti alıp 10 yıl 1080p ile sıkıntısız oynamak varken 4K tercih edip daha düşük FPS'ler ile sıkıntı çekmek mantıksız değil mi?

4080 Ti yok.

4080 ve 4090, 7900 XT ve 7900 XTX'su an UHD icin. İkisinde de tech var, biraz uzun gidebilir bu 3090 ornegi gibi olacagini tahmini olarak sanmiyorum, VRAM miktari da artirildi. Zaten UHD oyuncu olan adam tekrar yenilemez mi sistemi?

Şimdi söyleyeceğim şeyler yüzünden linçleyecekler olabilir ama bence oynasa oynar o kadar da fark hissedilir mi elbette hissedilir ama sıkıntı yaratamaz bence. Yani 2K da kötü değil sonuçta.

Parası vardır upgrade eder tabii ki ona lafım yok ama onun dışında geliri giderinin bir tık üstüdür diyelim ve oradan buradan para biriktirip sistemini upgrade ediyordur. Bence bu durum saçma bir hareket 4K oynamadığın için bir yerinin eksileceğini düşünmüyorum. Bu kadar abartmanın alemi yok bence. Tabii bu benim görüşüm. Kısaca maddi durumuna göre değişir bence.

4080 Ti ekran kartının çıkmasına 3-4 ay var gelecekten mi geliyorsunuz bilmiyorum ve 4080 Ti çıkacağı zaman en az 4K'da 4 sene dayanır. Senin gidipte o kartı 1080P'de kullanmanın manası yok. Monitorun 240 HZ diyelim gidipte 1080P'de kullanman o ekran kartına hakaret çünkü 3080 Ti/ 4070 kullanıcıların aldığı akışkanlığın aynısını siz alıcaksınız. Sonuçta o ekran kartıda çoğu oyunda +240 FPS vericek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı